در این راستا، اعتصاب سراسری کارکنان راه آهن آلمان، بخش های وسیعی از سیستم ناوگان ریلی این کشور را مختل کرده و اقدامات خشونت بار پلیس آلمان علیه معترضان همچنان ادامه دارد.
اپراتور راه آهن «دویچه بن» اعلام کرد: "در نتیجه اعتصاب دو روزه، تنها حدود یک چهارم از قطارهای راه دور این شرکت در روزهای چهارشنبه و پنجشنبه تردد می کنند."
در برلین که مدارس از روز دوشنبه بازگشایی شده است، دانش آموزان به دلیل اعتصاب کارکنان ناوگان ریلی و شلوغی خیابان ها، دیر به کلاس ها رسیدند؛ این شرکت ضمن درخواست از مسافران برای لغو سفرهای غیرضروری، تاکید کرده است: "محدودیت های کرونایی را برمی دارد تا امکان رزرو همه صندلی های قطارها فراهم شود."
این شرایط در حالی است که آلمان طی هفته های گذشته سیاست های خشونت باری را در پیش گرفته است. همه گیری بیماری کووید- 19 و در پی آن قرنطینه های طولانی مدت شرایط اقتصادی را در این کشور سخت کرده است به طوری که بسیاری از شهروندان آلمانی در اعتراض به سیاست های دولت به خیابان ها آمده و تظاهرات کردند.
اما نه تنها خواسته آنها شنیده نشده بلکه پلیس آلمان برخورد خشونت بار با معترضان را در پیش گرفته است. حتی براساس ویدئوهای منتشر شده برخی از سالمندان شرکت کننده در اعتراضات مورد ضرب وشتم پلیس قرار گرفته اند.
برخی تصاویر منتشر شده در این زمینه نشان می دهد افسر پلیس چگونه پیرزنی را به زمین می کوباند، لگد زدن به معترضان، هل دادن مردم، هل دادن آنها با صورت، حمله با اسپری فلفل، و حتی بازداشت یک مرد برای نواختن ترومپت از جمله رفتارهای پلیس آلمان با معترضان است.
خشونت پلیس آلمان سبب شده نهادهای بین المللی همچون سازمان ملل پیگیر اعمال چنین خشونتی شوند. چنانکه «نِلس مِلسِر» گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در امور شکنجه در دیدار با وزیر کشور و مقام های ارشد پلیس آلمان پس از بررسی گزارشهایی درباره خشونت پلیس با معترضان به محدودیتهای کرونایی و شکایتهای بیشمار در این زمینه اعلام کرد: "تصاویر منتشر شده درباره این گزارش ها نگران کننده است."
این در حالی است که مقامات پلیس آلمان اعمال چنین خشونتی را طبیعی و حق خود دانسته و از آن دفاع کرده اند. چنانکه اداره پلیس برلین در واکنش به ویدئوهای منتشر شده اعلام کرده است: "خشونت امری عادی است؛ هیچ چیز تازهای در این تصویر دیده نمیشود."
در واقع برخورد با معترضان از سوی پلیس آلمان در خشن ترین صورت ادامه دارد و پلیس این کشور از همه توان خود برای برخورد با معترضان فارغ از شعارهای حقوق بشری و پایبندی به قوانین استفاده کرده و معترضان را مورد ضرب وشتم قرارمی دهد.
به رغم همه شعارهای آزادی و برابری و توجه به حقوق انسان ها و محترم داشتن آنها که کشورهای اروپایی به ویژه آلمان سال هاست سر می دهند و کشورهای بسیاری را به دلیل نقض آن مواخذه می کنند اکنون پلیس آلمان رویه خشونت و سرکوب و حتی دفاع از آن را در پیش گرفته است.
«تیلو کابلیتز» سخنگوی پلیس آلمان در این زمینه می گوید: "زورگویی مستقیم و توسل به زور عین خشونت است؛ خشونت آسیب میزند؛ خشونت زخمی میکند؛ زورگویی مستقیم - حتی با همهی صحنههایی که بوقوع پیوسته - هنوز هم بخشی از نظام حقوقی ما (آلمان) است."
خشونت پلیس نه تنها در آلمان بلکه در اکثر کشورهای اروپایی تشدید شده است، چنانکه گزارش های بسیاری از رفتارهای نادرست و غیرانسانی پلیس فرانسه و بریتانیا نیز علیه شهروندان و معترضان این کشورها منتشر شده است.
در واقع با بحرانی شدن شرایط، این کشورها، به رغم همه شعارهای بشردوستانه، خشونت نهادینه شده را معیار کار خود قرار داده و هرگونه اعتراض اجتماعی را سرکوب می کنند.
موضوعی که در گزارش گزارشگر حقوق بشر سازمان ملل نیز به آن اشاره شده است. اکنون آلمان 60 روز فرصت دارد تا در مورد اعمال خشونت علیه معترضان توضیح دهد؛ مقامات آلمان تاکنون پاسخی برای خشونت های اعمال شده نداشته اند.
به نظر می رسد اعمال خشونت توسط پلیس در کشورهای اروپایی از جمله آلمان بخشی از ساختار و وظایف آنها تعریف شده است این موضوع فارغ از ضدیت آن با شعارهای بشردوستانه این کشورها نشان دهنده وجود خشونتی نهادینه شده در جامعه و فرهنگ کشورهای غربی است، موضوعی که آنها با شعارهای مردم فریبانه همواره آن را پنهان کرده اند.
نویسنده: آتوسا دینیاریان
117
بیشتر بخوانید:
بازداشت صدها معترض به محدودیتهای کرونایی در آلمان