رئیس جمهوری اسلامی ایران پنجشنبه شب با بیان اینکه تصویب قطعنامه علیه ایران در شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با تحریک رژیم صهیونیستی انجام شده است، تصریح کرد، هیچ‌کس نمی‌تواند با زبان زور با ملت ایران سخن بگوید.

قطعنامه پیشنهادی آمریکا و تروئیکای اروپا علیه ایران، روز چهارشنبه به‌رغم مخالفت جدی چین و روسیه در نشست فصلی شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به تصویب رسید.

این قطعنامه با رویکردی سیاسی و برای خوشایند رژیم صهیونیستی به شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ارائه شده بود.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس،  "سید ابراهیم رئیسی" رئیس جمهوری اسلامی ایران پنجشنبه شب در پایان سفر خود به استان چهارمحال و بختیاری ایران، در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالی درباره تصویب قطعنامه علیه ایران در شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گفت: "معتقدیم اساس این اتفاق با تحریک رژیم صهیونیستی انجام شده است اما در هر صورت همواره اعلام کرده‌ایم که چنین اقداماتی هرگز جمهوری اسلامی ایران را وادار به توقف و عقب‌نشینی نخواهد کرد."

رئیسی با تاکید بر اینکه چنین اقداماتی هرگز نمی‌تواند مسیر ملت ایران به سوی پیشرفت را متوقف کند افزود، زورگویان باید حقوق ملت ایران را به رسمیت بشناسند.

رئیس جمهوری اسلامی ایران در ادامه تاکید کرد، "ملت ایران حرف و حق خود را به شکل منطقی دنبال می‌کند و هیچ‌کس نمی‌تواند با زبان زور با ملت ایران سخن بگوید."

رئیسی پیشتر نیز در جلسه شورای اداری استان چهارمحال و بختیاری، با تاکید بر اینکه در جنگ اراده‌ها، ملت ایران ایستاده است، اظهار داشت: سخنگوی کاخ سفید رسما اعلام می‌کند فشارهای حداکثری به ایران مفتضحانه شکست خورد؛ این یعنی ملت ایران اراده کرد آمریکا را شکست داد.

ایران به دنبال خروج یکجانبه و غیرقانونی آمریکا از برجام  (8 می 2018)  تلاش کرد توافق هسته‌ای را به شرط عمل دیگر طرف‌های این توافق به تعهداتشان حفظ کند اما اروپایی ها هیچ موفقیتی در اقدامات عملی وعده‌ داده شده برای حفظ این توافق کسب نکردند.

در چنین شرایطی، شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران 8 می 2019 در سالگرد خروج آمریکا از برجام اعلام کرد، ایران تعهدات برجامی خود را بر اساس بندهای 26 و 36 این توافق گام به گام کاهش خواهد داد تا میان تعهدات و حقوقش توازنی برقرار شود.

بر اساس بندهای 26  و 36  برجام، در صورت پایبند نبودن طرف مقابل به تعهداتش، ایران حق دارد اجرای تعهدات خود را به شکل کلی یا جزئی متوقف کند.

جمهوری اسلامی ایران به عنوان کشوری مسئولیت پذیر بارها اعلام کرده است با توجه به اینکه آمریکا طرفی بوده که توافق را نقض کرده این واشنگتن است که باید با رفع تحریم‌ها به توافق بازگردد و لازم است اجرای تعهدات آمریکا مورد راستی‌آزمایی قرار گیرد. تهران البته تأکید کرده اصرار یا عجله‌ای برای بازگشت آمریکا به توافق ندارد.

مذاکرات در وین به دلیل ابتکارات تیم مذاکره کننده ایران، پیشرفت‌هایی را تجربه کرده است اما تعلل طرف های غربی به ویژه دولت "جو بایدن" برای جبران اقدامات غیرقانونی دولت پیشین آمریکا و تداوم کارزار فشار حداکثری، منجر به تردیدهایی در جدیت این کشور برای بازگشت به برجام و طولانی شدن روند گفت‌ وگوها شده است.

120