به مناسبت سالگرد شهادت دانشمند هسته ای داریوش رضایی نژاد:

آرمیتا رضایی نژاد دختر شهید دانشمند داریوش رضایی نژاد در همایش «آیین بین‌المللی بزرگداشت شهدای رسانه در نبرد با رژیم صهیونیستی» گفت: "رژیم صهیونیستی پدرم و همکارانش را فقط به این خاطر ترور کرد که دانشمند بودند و برای پیشرفت و استقلال ایران تلاش می کردند."

زمینه خبر:

همایش «آیین بین‌المللی بزرگداشت شهدای رسانه در نبرد با رژیم صهیونیستی» با حضور اصحاب رسانه ملی و روزنامه نگاران و فعالان رسانه ای بین‌المللی یاد شهدای اخیر جنگ تحمیلی رژیم صهیونیستی علیه ایران را گرامی داشته و کارزار محکومیت تروریسم علیه رسانه را با امضای خبرنگاران بین المللی آغاز کردند.

شهید داریوش رضائی نژاد، دانشجوی دکترای رشته برق دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی تهران و طراح و مجری چندپروژه سخت و پیچیده برقی و همچنین دارای چندین مقاله علمی درحوزه توسعه انرژی هسته ای بود که روز اول مرداد ماه سال ۱۳۹۰ درتهران و در مقابل دیدگان همسر و تنها دخترش توسط مزدوران رژیم صهیونیستی، مظلومانه ترور شد و به درجه رفیع شهادت نائل آمد.

او چه می گوید:

آرمیتا رضایی نژاد دختر شهید دانشمند داریوش رضایی نژاد در این همایش اظهار داشت: "ما هرگز جنگ را انتخاب نکردیم؛ تنها آرزوی ما زندگی کردن، بودن و پیشرفت بود. اما آنان از رشد و توان ما هراس داشتند و نمی‌خواستند ما توان دفاع از خود را داشته باشیم. به همین دلیل بود که پدر و عموهای من به شهادت رسیدند."

نخبگان هسته‌ای ایران در آتش ترور؛ جنگی خاموش در زمین علمی کشور 

جمهوری اسلامی ایران در دو دهه اخیر، بیشترین و بارزترین قربانیان ترور در میان دانشمندان هسته‌ای خود را داشته است. این ترورها بسیاری از استعدادهای درخشان کشور را از جامعه علمی ایران حذف کرد و با هدف ضربه زدن به برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای ایران و ایجاد اختلال در روند تحقیقات علمی انجام شده است. 

اردشیر حسین پور (دی 1385): دانشمند و استادیار دانشگاه و متخصص در الکترومغناطیس و یکی از دانشمندان برنامه هسته‌ای ایران بود.

مسعود علی‌محمدی (دی 1388): استاد فیزیک دانشگاه تهران، در مقابل منزلش با انفجار موتورسیکلت بمب‌گذاری شده به شهادت رسید. او در پروژه تحقیقاتی بر روی شتاب‌دهنده‌های ذرات فعالیت می‌کرد.

مجید شهریاری (آذر 1389): استاد دانشگاه شهید بهشتی و از متخصصان برجسته فیزیک هسته‌ای که در حوزه تحقیقات رادیوایزوتوپ‌ها فعالیت داشت. او نیز هدف حمله موتورسیکلت بمب‌گذاری شده قرار گرفت.

داریوش رضایی‌نژاد (مرداد 1390): پژوهشگر ارشد دانشگاه علم و صنعت ایران در زمینه مهندسی برق و از همکاران پروژه هسته‌ای، در حالی که فرزند خردسالش در خودرو حضور داشت، ترور شد.

مصطفی احمدی روشن (دی 1390): معاون بازرگانی و حمل‌ونقل سایت غنی‌سازی اورانیوم نطنز. ترور وی با موتورسیکلت بمب‌گذاری شده در تهران رخ داد.

محسن فخری‌زاده (آذر 1399): یکی از برجسته‌ترین دانشمندان هسته‌ای و دفاعی ایران و رئیس سازمان پژوهش و نوآوری وزارت دفاع. ترور او در آبسرد دماوند با ترکیبی از حمله مسلحانه و احتمالاً پهپاد صورت گرفت و واکنش‌های گسترده‌ای را برانگیخت.

از روز جمعه، ۲۳ خرداد ۱۴۰۴، نه‌تنها شعله‌های جنگی ۱۲ روزه زبانه کشید، بلکه سایه‌ سنگین ترورهای هدفمند بر سر دانشمندان برجسته هسته‌ای کشور، زخم این واقعه را ژرف‌تر ساخت. در دل این درگیری‌ها، رژیم اشغالگر صهیونیستی با طراحی و اجرای حملات، تلاش کرد با حذف چهره‌های علمی و مؤثر، ضربه‌ای سنگین بر بنیان دانش و پیشرفت ملت ایران وارد آورد.

سید امیرحسین فقهی: دانشمند هسته‌ای برجسته که در رشته فیزیک هسته‌ای تحصیل و پژوهش کرد. وی عضو تیم تحلیل پروژه‌های هسته‌ای و پژوهشگر مرکز CERN اروپا و از پیشگامان رادیوداروها و درمان سرطان با انرژی هسته‌ای بود. شهید فقهی همچنین ریاست پژوهشگاه علوم و فنون هسته‌ای و نماینده سازمان فضایی ایران در کمیته تشعشعات هسته‌ای را بر عهده داشت.

عبدالحمید مینوچهر: دارای دکترای هسته‌ای از مسکو، رئیس دانشکده هسته‌ای دانشگاه شهید بهشتی از ۱۴۰۱ و یکی از چهره‌های کلیدی برنامه هسته‌ای ایران با تخصص در طراحی سوخت‌های پیشرفته هسته‌ای بود.

فریدون عباسی‌دوانی: از دانشمندان هسته ای کشور و پس از حضور در جبهه های جنگ هشت سال دفاع مقدس دکترای خود را از دانشگاه شهید بهشتی در رشته فیزیک هسته‌ای گرفت و سپس به عضویت هیات علمی دانشگاه امام حسین درآمد. شهید عباسی یک دوره ریاست سازمان انرژی اتمی را برعهده داشت.

محمدمهدی طهرانچی: پژوهشگر حوزه فیزیک ماده چگال، محاسبات کوانتومی و نانو. استاد و رئیس دانشگاه شهید بهشتی و دانشگاه آزاد. بیش از ۱۵۰ مقاله و ۱۲ کتاب علمی منتشر کرد. وی همچنین در لیست تحریم آمریکا به دلیل فعالیت‌های هسته‌ای بود.

اکبر مطلبی‌زاده: دانشمند شیمی کاربردی، عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی و رئیس سابق گروه پژوهشی شهید کریمی. مشاور شخصی شهید «محسن فخری‌زاده» بود. وی در لیست تحریم آمریکا به دلیل تحقیقات تسلیحاتی قرار داشت. 

احمدرضا ذوالفقاری: دانشیار مهندسی انرژی هسته‌ای دانشگاه شهید بهشتی و پژوهشگر کمیته‌های تخصصی انرژی هسته‌ای بود. وی همکاری علمی نزدیک با عبدالحسین مینوچهر داشت. 

سعید برجی: دارای دکترای دانشگاه صنعتی مالک اشتر، فعال در پروژه‌های هسته‌ای و در لیست تحریم آمریکا به دلیل فعالیت در گروه شهید کریمی قرار داشت. 

منصور عسگری: پژوهشگر علوم مواد و رئیس بخش پژوهش و فناوری سازمان نوآوری و پژوهش‌های دفاعی. در پروژه آماد مشارکت داشت و در لیست تحریم آمریکا بود. 

علی بکایی کریمی: متخصص مهندسی مکانیک با تخصص در طراحی سیستم‌های حساس. 

علی باکویی کتریمی: دانشمند فیزیک هسته‌ای، عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس و مدیر گروه فیزیک اتمی و مولکولی. 

سلیمان سلیمانی، سیدایثار طباطبایی قمشه، سید اصغر هاشمی تبار، سیدمصطفی ساداتی آرمکی و سیدمحمدرضا صدیقی صابر نیز از دیگر دانشندان هسته ای ایران در حملات رژیم صهیونیستی به ایران به شهادت رسیدند.

 

 

 

 

 

سیما مشتاقان