با تداوم جنایات رژیم صهیونیستی در حمله به مردم نوار غزه و اعمال محاصره، کشورها و سازمان های بین المللی، توقف فوری جنگ و کمک رسانی فوری به ساکنان این منطقه را خواستار شدند.

چرا مهم است:

جنایات رژیم صهیونیستی علیه غیرنظامیان در نوار غزه، شامل حملات به مراکز مسکونی و بهداشتی، نشان‌دهنده نقض جدی حقوق بشر و قوانین بین‌المللی است که این وضعیت نیاز به توجه و اقدام فوری جامعه جهانی را برجسته می‌کند.

زمینه خبر:

در طول جنگ تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی علیه نوار غزه که از ۷ اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) آغاز شده است، این رژیم بارها اقدام به ارتکاب جنایات سیستماتیک علیه غیرنظامیان کرده است. یکی از وجوه بارز این جنایات، حملات عمدی به مراکز مسکونی، مدارس، بیمارستان‌ها، اردوگاه‌های آوارگان و اخیراً مراکز توزیع کمک‌های به‌اصطلاح بشردوستانه تحت نظارت آمریکا و رژیم اسرائیل بوده است.

آنها چه می گویند:

وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران با صدور بیانیه ای در خصوص وخامت وضعیت انسانی در نوار غزه تاکید کرد: کشتار بیش از هزار انسان‌ بی‌گناه در صف‌های دریافت غذا و جان‌باختن بیش از ۶۰۰ نفر در اثر گرسنگی، اوج سبعیت رژیم صهیونیستی و مصداق‌های واضح جنایت جنگی و نسل‌کشی است.

انور ابراهیم، نخست وزیر مالزی نیز با انتشار پیامی با لحنی قاطع و اخلاق‌محور، جهان را به اقدام فوری برای توقف کشتار در غزه فراخواند و هشدار داد که سکوت در برابر رنج غیرنظامیان، خیانت به وجدان بشری است.

شیخ نعیم قاسم، دبیرکل حزب الله لبنان هم در بیانیه‌ای تاکید کرد که کشورها و ملت‌های اسلامی و عربی در برابر نسل کشی مردم غزه مسئول هستند و نباید فقط تماشگر باشند.

همچنین شیخ احمد الطیب، رئیس دانشگاه الأزهر مصر در پیامی تصریح کرد: در سایه ادامه کشتار فلسطینی‌های ساکن نوار غزه، وجدان بشری در بوته آزمایش قرارگرفته است و کسانی که از نظر تسلیحاتی و سیاسی از رژیم صهیونیستی پشتیبانی می‌کنند، شریک مستقیم این جنایت‌ها هستند.

در این راستا، سازمان عفو بین‌الملل در بیانیه‌ای با اشاره به اینکه ساکنان نوار غزه با قحطی و گرسنگی دسته جمعی روبرو هستند، خواستار آتش‌بس در غزه شد.

سخنگوی کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد نیز در اظهاراتی گفت: آنچه در نوار غزه می‌گذرد یک کابوس است که روبه وخامت و تشدید است.

جنبش حماس هم در بیانیه‌ای با اشاره به تداوم جنایت رژیم صهیونیستی در گرسنه‌سازی مردم نوار غزه، از کشورهای عربی و اسلامی خواست تمامی روابط خود با این رژیم را قطع کنند.

همچنین جنبش آزادگان فلسطین در بیانیه‌ای به جنایات جنگی و گرسنگی صهیونیست‌ها علیه مردم غزه اشاره و تاکید کرد که اگر جامعه جهانی اقدامی برای توقف این جنایات نکند و اشغالگران و رهبران نازی آن را در مجامع و دادگاه‌های بین‌المللی تحت پیگرد قرار ندهد، باید خود، سیستم حقوقی و قضایی خود و تمام مواد و متون مربوط به حقوق بشر و آزادی‌ها را که در هر مجمعی در بوق و کرنا می‌کند، به زباله‌دان تاریخ بریزد.

نگاه عمیق تر:

تاکید دیپلمات‌های اروپایی بر پایان فاجعه غزه

گرسنگی و محاصره؛ راهبرد رژیم صهیونیستی در جنگ علیه غزه

سیما مشتاقان