سخنگوی وزارت خارجه چین گفت، این کشور از بروز درگیری‌های مرزی تایلند و کامبوج عمیقا نگران است و امیدوار است طرف های مربوطه از طریق گفت‌وگو و مشورت، مشکلات را سامان دهند.

چرا مهم است:

مناقشه مرزی میان تایلند و کامبوج به دهه‌ها قبل بازمی‌گردد و پیش از این نیز چندین بار به درگیری‌های خونین منجر شده است. این تنش‌ها به تازگی با محدودیت‌های مرزی و توقف واردات برخی کالاها از سوی دو کشور تشدید شده است.

او چه می گوید:

گوا جیاکان، سخنگوی وزارت خارجه چین امروز پنجشنبه در نشست خبری ضمن ابراز نگرانی درباره بروز درگیری‌ها در مناطق مرزی تایلند و کامبوج اعلام کرد : تایلند و کامبوج هر دو همسایگان چین و اعضای مهم آسه‌آن هستند. حفظ روابط حسن‌همجواری و حل مسالمت‌آمیز اختلافات موجود، به نفع منافع اساسی و بلندمدت هر دو طرف است.

جزئیات:

درگیری‌های مرزی بین تایلند و کامبوج در منطقه‌ای به نام مثلث زمرد رخ داده که محل تلاقی مرزهای دو کشور تایلند و کامبوج با لائوس است و چندین معبد باستانی در آن قرار دارد. تایلند با استفاده از جنگنده‌های اف-۱۶ به اهداف نظامی کامبوج حمله کرد، در حالی که کامبوج نیز راکت‌ها و گلوله‌های توپخانه‌ای به سمت تایلند شلیک کرد. این درگیری‌ها در نزدیکی دو معبد مرزی بین استان سورین تایلند و استان اودار میچیه کامبوج آغاز شد و هر دو طرف یکدیگر را مسئول شروع نبرد اعلام می کنند. در جریان این درگیری‌ها، یک گلوله توپخانه‌ای کامبوج به یک خانه در تایلند اصابت کرد و منجر به کشته شدن یک غیرنظامی و زخمی‌شدن سه نفر دیگر از جمله یک کودک پنج‌ساله شد. وزیر بهداشت تایلند از کشته شدن دست‌کم ۱۲ تایلندی در جریان درگیری نظامی این کشور با کامبوج خبر داد. دولت تایلند همچنین اتباع خود را تشویق کرد تا در صورت عدم نیاز ضروری هرچه سریع‌تر کامبوج را ترک کنند. این درگیری‌ها در حالی رخ می دهد که روابط دو کشور در هفته‌های اخیر به شدت تیره شده و تایلند سفیر کامبوج را اخراج و سفیر خود را از پنوم‌پن فراخوانده بود. کامبوج نیز در واکنش به این اقدام، روابط دیپلماتیک با تایلند را به پایین‌ترین سطح کاهش داده و اکثر دیپلمات‌های خود را از تایلند خارج کرد.

نگاه عمیق تر:

تایلند و کامبوج به عنوان دو همسایه، سابقه طولانی در زمینه اختلافات ارضی دارند. برجسته‌ترین مورد اختلاف آنها مربوط به دماغه پره ویهار، منطقه‌ای در اطراف یک معبد هزار ساله بود که در سال ۲۰۰۸ به عنوان میراث جهانی یونسکو ثبت شد. دیوان بین‌المللی دادگستری در سال ۲۰۱۳ حاکمیت بر این منطقه را به کامبوج اعطا کرد.

saeed osloub