در پی هشدارهای صریح امارات مبنی بر تهدید توافقنامه‌های عادی‌سازی روابط، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی، بررسی طرح الحاق بخش‌هایی از کرانه باختری را از دستور کار جلسه کابینه خارج کرد.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، شبکه صهیونیستی i24news اعلام کرد جلسه کابینه رژیم صهیونیستی که قرار بود به بررسی اعمال حاکمیت بر مناطق وسیعی از کرانه باختری اختصاص یابد، به‌جای آن بر وخامت اوضاع امنیتی در سرزمین‌های فلسطینی متمرکز شد.

هشدارهای مستقیم امارات، از جمله تهدید به تضعیف توافقنامه‌های ابراهیم، موجب شد نتانیاهو از طرح الحاق صرف‌نظر کند. امارات این اقدام را "خط قرمز" خوانده و تأکید کرده بودهرگونه اقدام یک‌جانبه در کرانه باختری، توافق‌های عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی را به خطر خواهد انداخت.

در سال ۲۰۲۰، رژیم صهیونیستی توافقنامه‌های ابراهیم را با امارات، بحرین، مغرب و سودان امضا کرد؛ توافق‌هایی که با هدف عادی‌سازی روابط و همکاری‌های منطقه‌ای شکل گرفتند. اقدامات اخیر تل‌آویو در زمینه شهرک‌سازی و الحاق اراضی اشغالی، نگرانی‌های جدی در میان امضاکنندگان این توافق‌ها ایجاد کرده است.

لانا نسیبه، دستیار وزیر خارجه امارات، در بیانیه‌ای رسانه‌ای هشدار داده بود که الحاق کرانه باختری به منزله نقض عملی توافقنامه‌های ابراهیم است. این هشدارها پس از آن مطرح شد که بزالل اسموتریچ، وزیر دارایی رژیم صهیونیستی، اعلام کرد تل‌آویو قصد دارد ۸۲ درصد از کرانه باختری را ضمیمه کند و مانع تشکیل کشور مستقل فلسطینی شود.

رژیم صهیونیستی در تاریخ ۳۱ مرداد ۱۴۰۴، طرح شهرک‌سازی در منطقه "E1" در شرق بیت‌المقدس را تصویب کرد؛ طرحی که با هدف قطع پیوستگی جغرافیایی کرانه باختری و جلوگیری از تأسیس کشور فلسطین طراحی شده است. این طرح شامل ساخت ۳۴۰۰ واحد مسکونی جدید برای شهرک‌نشینان صهیونیست است و شمال کرانه باختری را از جنوب آن جدا می‌کند.

از زمان آغاز جنگ علیه نوار غزه در ۷ اکتبر ۲۰۲۳، رژیم صهیونیستی روند شهرک‌سازی، تخریب منازل فلسطینی، آوارگی ساکنان و مصادره زمین‌ها را شدت بخشیده است. این اقدامات در راستای آماده‌سازی برای اعمال حاکمیت کامل بر اراضی اشغالی صورت می‌گیرد.

طبق قوانین بین‌المللی، تمامی شهرک‌های یهودی‌نشین در سرزمین‌های اشغالی غیرقانونی محسوب می‌شوند. با این حال، رژیم صهیونیستی از سال ۱۹۶۷ تاکنون بیش از ۲۵۰ شهرک در کرانه باختری و قدس احداث کرده که حدود ۷۰۰ هزار نفر در آن‌ها سکونت دارند.

شورای امنیت سازمان ملل متحد نیز بارها طرح‌های شهرک‌سازی رژیم صهیونیستی را محکوم کرده، اما این رژیم بی‌اعتنا به قطعنامه‌های بین‌المللی، به گسترش این سیاست‌ها ادامه داده است.

samira akbari