نخست‌وزیر اسکاتلند با استقبال از تصمیم احتمالی بریتانیا برای شناسایی کشور فلسطین، تأکید کرد که این اقدام نباید مشروط باشد.

به گزارش ایران پرس، «جان سوینی» نخست وزیر اسکاتلند این تصمیم را «لحظه‌ای تاریخی» توصیف کرد که باید سال‌ها پیش محقق می‌شد.

سوینی همچنین راه‌حل دوکشوری را تنها مسیر دستیابی فلسطینی‌ها و اسرائیلی‌ها به صلح، امنیت و شکوفایی دانست و از دولت بریتانیا خواست تا تحریم‌های بیشتری علیه اسرائیل اعمال کرده و همکاری‌های نظامی با این رژیم را متوقف کند. 

در ماه‌های اخیر، موضوع شناسایی رسمی کشور فلسطین توسط بریتانیا بار دیگر به صدر گفت‌وگوهای سیاسی بازگشته است. این بحث در پی تشدید درگیری‌ها در غزه و افزایش فشارهای بین‌المللی برای پایان دادن به اشغالگری و حمایت از راه‌حل دوکشوری، شدت گرفته است.

دولت بریتانیا در حال بررسی امکان شناسایی کشور فلسطین به‌عنوان بخشی از تلاش‌ها برای احیای روند صلح خاورمیانه است.

کی‌یر استارمر، نخست‌وزیر بریتانیا، در ماه ژوئیه گفت که بریتانیا فلسطین را به رسمیت خواهد شناخت، مگر اینکه اسرائیل با حماس به آتش‌بس برسد، اجازه ورود کمک‌های بیشتر به غزه را بدهد.

دیوید لمی معاون نخست وزیر ساعاتی پیش اعلام کرد که امروز عصر بریتانیا امروز تصمیمش را درباره شناسایی کشور فلسطین اعلام خواهد کرد.

با این حال، برخی مقامات در لندن تأکید کرده‌اند که چنین اقدامی باید در چارچوب مذاکرات سیاسی و به‌عنوان بخشی از توافق جامع میان طرفین صورت گیرد. این موضع با انتقاد برخی چهره‌های سیاسی، از جمله نخست‌وزیر اسکاتلند، روبه‌رو شده است.

Hossein Amiri