رافائل گروسی مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تصریح کرد ایران در مقطع کنونی به دنبال ساخت سلاح هسته‌ای نیست.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس؛ گروسی در مصاحبه‌ای با نشریه اروگوئه‌ای «ال ابسرابادور» با اشاره به حملات نظامی آمریکا و رژیم صهیونیستی به تاسیسات هسته‌ای ایران اذعان کرد این حملات خسارت‌های بسیار جدی به زیرساخت هسته‌ای ایران وارد کرده است.

وی وضعیت برنامه هسته‌ای ایران را پیچیده توصیف کرد و افزود این ظرفیت‌های فناورانه قابل بازسازی هستند.

گروسی همچنین تاکید کرد ایران در مسیر توسعه فناوری‌های بسیار پیشرفته و افزایش ذخایر اورانیوم با غنای بالا قرار دارد.

وی با تکرار ادعاهای سیاسی درباره برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای کشورمان افزود: "دقیقاً برای همین است که نظامی برای راستی‌آزمایی وجود دارد تا مطمئن شویم چیزی نادرست در حال وقوع نیست."

همکاری ایران و آژانس پس از حملات رژیم صهیونیستی و آمریکا علیه تأسیسات هسته‌ای ایران و مصوبه مجلس شورای اسلامی برای توقف همکاری در صورت اجرا نشدن تعهدات طرف‌های مقابل، با محدودیت‌هایی مواجه شد.

پس از آن مذاکراتی میان ایران و آژانس درباره نحوه ادامه تعاملات در چارچوب حقوقی موجود، انجام شد که در تاریخ ۱۸ شهریور به یک تفاهم فنی انجامید. با این حال تداوم سیاسی‌کاری تروئیکای اروپایی و آمریکا علیه برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای کشورمان، از جمله تصویب قطعنامه جدید و ضد ایرانی شورای حکام موجب شد تا این اجرای تفاهم متوقف شود.

جمهوری اسلامی ایران تأکید دارد مبنای همکاری و تعامل با آژانس، قانون مصوب مجلس است.

بیتا حاجی خانی