سخنگوی وزارت خارجه:

تهران- ایران پرس: سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره انعکاس ادعای ارضی امارات در خصوص جزایر سه‌گانه ایرانی در بیانیه شورای همکاری خلیج فارس تاکید کرد: به لحاظ تاریخی و حقوقی هیچ تردیدی در مورد حاکمیت جمهوری اسلامی ایران بر جزایر ابوموسی، تنب بزرگ و تنب کوچک وجود ندارد.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، اسماعیل بقائی در نشست خبری با بیان اینکه این بیانیه تکرار ادعاهای گذشته است، اظهار داشت: هر ایرانی، فارغ از تعلقات سیاسی خود، نسبت به حاکمیت ملی و تمامیت سرزمینی کشورش حساس است و چنین ادعاهایی را به هیچ عنوان نمی‌پذیرد.

بقائی خاطر نشان کرد: توصیه ما به کشورهای حاشیه خلیج فارس این است که در گفتار و در موضع‌گیری‌ها به نحوی عمل کنند که واقعاً آب به آسیاب منبع اصلی تنش در منطقه که همان رژیم صهیونیستی است نریزند.

او تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران همواره طالب دوستی و روابط خوب مبتنی بر حسن همجواری با همه کشورهای همسایه بوده و به این مرام و رویکرد خود ادامه خواهد داد؛ در عین اینکه حتماً با اقتدار از حاکمیت ملی و تمامیت سرزمینی ایران دفاع خواهد کرد.

تماس‌های ما به‌صورت مستقیم و عمدتاً از طریق نمایندگی‌مان در وین با مدیران آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برقرار است

سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوالی درباره رایزنی مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در خصوص ایران و اینکه آیا این رایزنی مقدمه آغاز مذاکرات جدید است، گفت: ایران عضو آژانس و معاهده منع اشاعه است و بنابراین تماس‌های ما به‌صورت مستقیم و عمدتاً از طریق نمایندگی‌مان در وین با مدیران آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برقرار است.

بقائی ادامه داد: اینکه طرف‌های دیگر در گفتگوهایی که به‌صورت دوجانبه با مدیرکل آژانس دارند، این موضوع را نیز مطرح کنند، موضوع عجیبی نیست اما اینکه بگوییم بحث میانجی‌گری یا مذاکره به معنای متعارف آن در جریان است، خیر؛ چنین چیزی مطرح نیست. همان‌طور که اشاره کردم، تماس‌های ما با آژانس از طریق مجاری متعارف و به‌صورت عادی ادامه دارد.

 

 

هرگونه ناامنی در مرزهای پیرامونی ایران برای امنیت ملی مضر است

او در پاسخ به این پرسش که با توجه به افزایش تنش‌های مرزی میان افغانستان و پاکستان، ایران چه نقشی در کاهش این تنش‌ها و ایجاد فضای گفت‌وگو میان دو طرف ایفا کرده و تنش‌های اخیر میان دو طرف چه نگرانی‌هایی را برای تهران ایجاد کرده و ایران چگونه این تحولات را رصد می‌کند؟ گفت: ما بسیار نگران تداوم تنش بین افغانستان و پاکستان هستیم، به دلیل اینکه اولاً با هر دو کشور دارای قرابت فرهنگی، تاریخی و دینی هستیم و ثانیاً اینکه ما مرز مشترک داریم؛ دو کشور همسایه ما هستند و هرگونه ناامنی در مرزهای پیرامونی ما قطعاً برای امنیت ملی ما هم مضر است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی ادامه داد: از همان روزهای نخست، وزیر امور خارجه در تماس با مقام‌های ذی‌ربط پاکستانی و افغانستانی، آمادگی ایران را برای هرگونه کمک جهت کاهش تنش و حل‌وفصل اختلافات از طریق گفت‌وگو اعلام کرد. این مسیر، مسیر مستمری است و ما با هر دو طرف ارتباط داریم و همچنین با شرکای منطقه‌ای‌مان نیز در تعامل هستیم تا ببینیم چگونه می‌توانیم با بهره‌گیری از ظرفیت‌هایی که در سطح منطقه وجود دارد راه‌حلی برای کاهش تنش پیدا کنیم.

 

 

سیما مشتاقان