به گزارش خبرگزاری ایران پرس، اولین انفجار در حدود ساعت ۱:۵۰ بامداد شنبه به وقت محلی روی داده است و برق برخی مناطق کاراکاس قطع شده است.
براساس گزارش منابع خبری، فرودگاه نظامی لاکارلوتا در کاراکاس، مجتمع نظامی فورتی تونا، فرودگاه ایگیروتی، پایگاه دریایی در لاگوایرا و کاخ ریاست جمهوری از اهداف این حملات هوایی بوده است.
حملات هوایی تنها به پایتخت ونزوئلا محدود نبود و مناطق دیگری از جمله منطقه ساحلی نیگوروتی و جزیره مارگاریتا در دریای کارائیب را نیز دربر گرفته است.
وزارت خارجه ونزوئلا در پیامی تاکید کرد: "ما تجاوز به کشورمان را که نقض آشکار منشور ملل متحد است، محکوم میکنیم."
در این پیام آمده است: "هر گونه تلاش برای تغییر رژیم (نظام) حاکم در ونزوئلا همانند تلاشهای گذشته شکست خواهد خورد."
همچنین دولت ونزوئلا در پیامی در سراسر این کشور، «وضعیت اضطراری ناشی از تهدید خارجی» اعلام کرد.
دولت ونزوئلا با صدور بیانیهای رسمی، اقدام نظامی ایالات متحده علیه اهدافی در داخل این کشور را بهشدت محکوم کرد و آن را «تجاوزی بسیار جدی» علیه حاکمیت و تمامیت ارضی ونزوئلا دانست.
در این بیانیه آمده است: "هدف این حمله چیزی جز تصاحب منابع راهبردی ونزوئلا، بهویژه نفت و ذخایر معدنی آن، و تلاش برای تضعیف استقلال سیاسی کشور از طریق زور نیست."
ایوان خیل پینتو، وزیر خارجه ونزوئلا نیز در واکنش به حمله آمریکا، با ارسال نامهای رسمی به سازمان ملل متحد، برگزاری نشست فوری شورای امنیت را خواستار شد و این اقدام را تجاوزی علیه حاکمیت و امنیت ملی این کشور دانست.
در این راستا، میگل دایازکانل، رئیسجمهور کوبا در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: "کوبا این حمله جنایتکارانه آمریکا علیه ونزوئلا را محکوم کرده و فوراً خواستار واکنش جامعه بینالمللی است."
وی افزود: "منطقه صلح ما بهطور بیرحمانهای مورد تعرض قرار گرفته است."
وزارت امور خارجه روسیه نیز با محکوم کردن حملات آمریکا به ونزوئلا تاکید کرد: "بهانههایی که برای توجیه این حملات ارائه شده، قابل قبول نیستند و آمریکای لاتین باید منطقهای امن و آرام باقی بماند."
بیشتر بخوانید:
حملات آمریکا، تجاوزی جدی علیه حاکمیت و تمامیت ارضی ونزوئلا است
حمله آمریکا به ونزوئلا نقض فاحش حاکمیت ملی و تمامیت سرزمینی این کشور است
سیما مشتاقان