مسعود پزشکان رئیس جمهور در همایش بین المللی فرصت‌های سرمایه‌گذاری راهگذرهای ریلی و جاده‌ای، اظهار کرد: در جمهوری اسلامی مصمم هستیم با قدرت و سرعت و دقت و کیفیت و با کارایی و هزینه اثربخشی شریان‌های حیاتی را در کشور عملیاتی کنیم.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، در همایش بین‌المللی فرصت‌های سرمایه‌گذاری و تامین مالی راه‌گذارهای ریلی و جاده‌ای که با حضور «فرزانه صادق مالواجرد» وزیر راه و شهرسازی و علی نیکزاد نایب رئیس مجلس شورای اسلامی، برگزار شد، اظهار داشت: تلاش ما این است که همه موانع موجود از نظر قوانین و مقررات دست و پاگیر را از مسیر اجرای پروژه های در دست اقدام در حوزه راه ها و کریدورها، حذف کنیم.

پزشکیان با بیان اینکه در این مسیر به کشورهای همسایه به عنوان دوست و همکار نگاه می کنیم، گفت: راه های ارتباطی و مسیرهایی که ما را به هم وصل می کند، راه توسعه و صلح است و با باز شدن این راهها، امنیت همه ما تامین می شود، اقتصاد کشورها توسعه خواهد یافت و منطقه ای سرشار از صلح، آرامش و دوستی خواهیم ساخت.

رئیس جمهور کشورمان با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران مصمم است که با قدرت، سرعت، کیفیت، کارایی و هزینه اثربخشی، شریان‌های حیاتی کشور را عملیاتی کند، تصریح کرد: به عنوان رئیس‌جمهور قبول نمی‌کنم که این پروژه‌ها در بازه زمانی سه و پنج ساله به اتمام برسد، همین امروز پیگیری لازم برای تامین مالی این پروژه‌ها در قالب «صندوق مالی» را انجام خواهیم داد.

وی افزود: دولت به دنبال برداشتن موانع قانونی از سر راه سرمایه‌گذاران است، مجلس شورای اسلامی نیز در این مسیر همراهی کامل خود را اعلام کرده است؛ موانع قانونی را از مسیر راه بر خواهیم داشت، به وزیر راه و شهرسازی اختیارات لازم برای برداشتن موانع را اعطا کرده‌ایم.


 


پزشکیان گفت: کشورهای همسایه را برادر و دوست، حتی اقوام و خویشان خود می‌دانیم، ما با جمهوری آذربایجان، عراق و کردستان و دیگر همسایگان خویشاوند هستیم، با کردستان، ترکیه، افغانستان، پاکستان، ترکمنستان و دیگر همسایگان سابقه تاریخی چندین هزار ساله داریم.

وی اضافه کرد: ارتباطات خود را زنده خواهیم کرد و باور داریم که مسیرهای اتصال ما، راه صلح، توسعه علم و دانش و توانمندی است، با گشایش راه‌ها می‌توانیم امنیت و اقتصاد را تضمین کنیم.

 


پزشکیان با بیان اینکه تلاشی که رؤسای جمهور کشورهای منطقه برای امنیت، برای حاکمیت و حکمرانی در منطقه انجام می‌دهند، قابل قدردانی است، گفت: از رئیس‌جمهور جمهوری آذربایجان، ترکیه، عراق و در آن سو عربستان سعودی، و این سو قطر، امارات متحده عربی، عمان، پاکستان و افغانستان؛ همه در تلاش هستیم و در تلاش‌اند که بتوانیم با همدیگر و با صلح و آرامش، مشکلات خودمان را حل کنیم و قادریم که حل کنیم. ما نیاز به متولی نداریم؛ کشورهای منطقه می‌توانند با هم بنشینند و مشکلاتشان را حل کنند.
 

 

پزشکیان گفت: چنانچه موانع و مشکلاتی در مسیر همکاری وجود داشته باشد، ما آمادگی داریم در چارچوب‌های علمی، کارشناسی و مبتنی بر تجربه‌های موفق، آن‌ها را برطرف کنیم. ایران برای هرگونه تعامل سازنده آماده است و رویکرد ما مبتنی بر یک قاعده «برد ـ برد» است.

رئیس قوه مجریه تصریح کرد: از نگاه ما، سرمایه‌گذار باید منتفع شود؛ کشور شریک در همکاری باید منتفع شود؛ و مردمی که از این مسیر، زیرساخت یا پروژه استفاده می‌کنند نیز باید منتفع شوند. زمانی می‌توانیم در کنار یکدیگر قرار بگیریم که همه طرف‌ها از این تعامل بهره ببرند در چنین شرایطی است که اعتماد شکل می‌گیرد و همکاری‌ها پایدار می‌شود.

وی گفت: ما معتقدیم در این مسیر، نه حق هیچ کشوری باید تضییع شود، نه تمامیت ارضی و نه اختیار تصمیم‌گیری آن نادیده گرفته شود. با احترام متقابل و حفظ حاکمیت‌ها می‌توانیم در یک تعامل سازنده، رو به جلو حرکت کنیم.

پزشکیان در پایان اظهارداشت: از حضور همه شما صمیمانه قدردانی می‌کنم. موضوعاتی که امروز مطرح شد را شخصاً پیگیری خواهم کرد و در ادامه نیز با همکاران مربوطه جلسات تکمیلی برگزار می‌کنیم تا بتوانیم آنچه را مطرح شد، در سریع‌ترین زمان ممکن عملیاتی کنیم.

در جریان برگزاری همایش بین‌المللی «فرصت‌های سرمایه‌گذاری و تامین مالی راهگذرهای ریلی و جاده‌ای» در محل مرکز همایش‌های بین‌المللی صدا و سیما، با حضور دکتر مسعود پزشکیان رئیس جمهور و فرزانه صادق وزیر راه و شهرسازی، هفت تفاهمنامه سند و توافقنامه توسعه زیرساخت‌های کریدورهای ریلی و جاده‌ای بین شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقلی کشور و سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی به امضا رسید.

نصرالهی