پایگاه اینترنتی نیوز دات کام در روز انتخابات ریاست جمهوری آمریکا (سه شنبه 18 آبان)، با انتشار  گزارشی با عنوان «چرا پیروزی ترامپ غیرممکن است» دلایلی برای این ادعای خود بر شمرده است.

اگر به نظرسنجی ها و نظرات کارشناسان باور داشته باشید، تقریبا به طور قطع هیلاری کلینتون، برنده انتخابات ریاست جمهوری آمریکا خواهد شد. اگر هم قواعد ساده ریاضی را قبول دارید، وضعیت تقریبا غیرممکن و بدتری را برای پیروزی ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا مشاهده خواهید کرد.

براساس آخرین نظرسنجی خبرگزاری رویترز و موسسه ایپسوس (Ipsos)، شانس خانم کلینتون نسبت به ترامپ برای ورود به کاخ سفید 90 به 10 است. نتایج این نظرسنجی که تنها چند ساعت قبل از آغاز رای گیری انتخابات منتشر شد، نشان می دهد که کلینتون با 45 درصد آرا از ترامپ با 42 درصد پیش است.

این نظرسنجی همچنین پیش بینی می کند که هیلاری کلینتون، وزیر خارجه اسبق آمریکا، 303 رای از آرای گزینشی (الکترال) را به دست می آورد؛ در حالی که سهم ترامپ از این آرا 235 است.

هر کاندیدا برای پیروزی در انتخابات باید حداقل 270 رای الکترال به دست آورد.

برایان کرانستون (Bryan Cranston) در یک سخنرانی در دانشگاه سوینبرن (Swinburne) اعلام کرد؛ از نظر قوائد ریاضی، پیروزی ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری غیرممکن است.

کرانستون می افزاید، آقای ترامپ نسبت به رامنی و مک کین در دو انتخابات گذشته کار بسیار مشکل تری در پیش دارد؛ چرا که نه تنها باید در ایالت هایی پیروز شود که این دو کاندیدای جمهوریخواه قبلا در آنها پیروز شده اند، بلکه باید در دیگر ایالت هایی که آن دو شکست خورده اند نیز پیروز شود.

کرانستون، شانس پیروزی کاندیداها در 50 ایالت آمریکا به اضافه واشنگتن دی سی را به صورت ایالت «ایمن» (احتمال پیروزی قطعی)، تقریبا ایمن (احتمال متوسط پیروزی) و ایالت های شانسی (احتمال برابر پیروزی) طبقه بندی کرده است.

کرانستون بر همین اساس معتقد است که کلینتون در 19 ایالت قطعا پیروز می شود و در مجموع این ایالتها 242 رای الکترال به دست می آورد؛ در مقابل ترامپ 22 ایالت ایمن داشته که در آنها شانس پیروزی قطعی دارد و از مجموع این ایالت ها 180 رای الکترال به دست می آورد.

در پنج ایالت دیگر احتمال دارد که کاندیداهای این دو حزب دموکرات و جمهوریخواه در آن پیروز شوند که سهم کلینتون دموکرات از این ایالت ها 3 و سهم ترامپ جمهوریخواه دو ایالت است. پنج ایالت دیگر باقی می ماند که در آنها شانس نامزدهای دو حزب برابر است.

اگر کلینتون برنده هر 3 ایالتی شود که در آنها شانس پیروزی دارد، آنگاه برای ورود به کاخ سفید تنها نیازمند برنده شدن در یکی از ایالت های نوادا، کلورادو، ویرجینیا، فلوریدا یا اوهایو است.

به بیان دیگر، خانم کلینتون بدون نیاز به دو ایالت پر جمعیت فلوریدا و اوهایو که معمولا ایالت های با شانس پیروزی قطعی برای نامزد یک حزب به شمار نمی آیند  نیز می تواند پیروز شود. اما ترامپ علاوه بر ایالت های با اکثریت جمهوریخواه، حتما باید علاوه بر پیروزی در دو ایالت فلوریدا و اوهایو در ویرجینیا و یک ایالت دیگر نیز پیروز شود تا بتواند به کاخ سفید راه یابد.

اگر ترامپ تنها در یکی از سه ایالت پر جمعیتی که کاندیداها در آن شانس برابر دارند شکست بخورد، از نظر ریاضی برای کسب حداقل 270 رای الکترال عملا شانسی نخواهد داشت. بنابراین ترامپ نه تنها باید در ایالت هایی پیروز شود که قبل از او میت رامنی و جان مک کین در آن پیروز شده اند، بلکه باید برنده ایالت هایی باشد که آن دو در آن شکست خورده اند.

کرانستون با بیان این دلایل معتقد است که پیروزی ترامپ غیرممکن است.

کرانستون می افزاید، برای ترامپ جمهوریخواه، حیاتی است که حتما در دو ایالت بزرگ اوهایو و فلوریدا پیروز شود؛ ایالت هایی که کسب تعداد زیاد آرای الکترال آن برای دو کاندیدا چندان قطعی نیست و محدوده خطر محسوب می شوند.

کرانستون پیش بینی می کند که اگر کلینتون در ایالت ویرجینیا که یک ایالت «شانسی» است، پیروز شود، دیگر نیازی ندارد که حتما در دو ایالت اوهایو و فلوریدا نیز پیروز شود.

بر اساس پیش بینی کرانستون، خانم کلینتون در ایالت های اوهایو، فلوریدا و حتی کارولینای شمالی که ایالت جمهوری خواهان محسوب می شود، نیز پیروز خواهد شد که این امر، رقابت را برای ترامپ بسیار سخت تر می کند.