فرانک والتر اشتاین مایر، وزیر خارجه آلمان در مصاحبه با روزنامه دی ولت که روز جمعه منتشر شد گفت، «امنیت اروپا در خطر است. با توجه به مشکلاتی که اکنون در ارتباط با روسیه داریم، ما به گفتگوها و اقدامات بیشتری نیاز داریم.»
اشتاین مایر سوسیال دموکرات که از او به عنوان رئیس جمهوری بعدی آلمان نیز یاد می شود، پیشنهاد یک توافقنامه جدید کنترل تسلیحاتی با روسیه در ماه آگوست برای پیشگیری از تشدید تنش در اروپا را مطرح کرده است.
پانزده کشور اروپایی که همگی عضو سازمان امنیت و همکاری در اروپا (OSCE) هستند و تاکنون به این ابتکار اشتاین مایر پیوسته اند عبارتند از: فرانسه، ایتالیا، اتریش، بلژیک، سوئیس، جمهوری چک، اسپانیا، فنلاند، هلند، نروژ، رومانی، سوئد، اسلواکی، بلغارستان و پرتغال.
این گروه از کشورها در نظر دارند روز جمعه بیانیه مشترکی منتشر کنند و همچنین بار دیگر دیداری در حاشیه اجلاس وزرای کشورهای عضو سازمان امنیت و همکاری اروپا داشته باشند که 8 و 9 دسامبر به میزبانی آلمان در هامبورگ برگزار می شود. آلمان اکنون رئیس دوره ای این سازمان است.
اشتاین مایر با محکوم کردن اقدام روسیه در انضمام کریمه به خاک خود و حمایت از مخالفان مسلح شرق اوکراین گفت که چنین اقداماتی، رشته های باریک اعتماد که در طول چندین دهه ایجاد شده بود را نابود خواهد کرد و تهدیدی برای شروع یک مسابقه تسلیحاتی خواهد بود.
او از کشورهای دیگر نیز خواست که به این پیمان کنترل تسلیحاتی بپیوندند.
اشتاین مایر به روزنامه دی ولت گفت که «ما وظیفه داریم از هیچ تلاشی برای افزایش امنیت و صلح فروگذار نکنیم.»
آمریکا اما با شک و تردید به این ابتکار جدید نگاه می کند و معتقد است روسیه به توافقات و معاهدات موجود نیز وفادار نیست.
پس از هشدار اشتاین مایر در ماه ژوئن درباره اینکه مانورهای نظامی غرب در شرق اروپا، تنش ها با روسیه را بیشتر خواهد کرد نیز وی مورد انتقاد آمریکا و ناتو قرار گرفت.
حزب سوسیال دموکرات طرفدار اشتاین مایر معمولا از مواضع آشتی جویانه تری در قبال روسیه در مقایسه با جناح محافظه کار آنگلا مرکل برخوردار است.
هر دو حزب آلمانی اما نگران اظهاراتی هستند که دونالد ترامپ، رئیس جمهور منتخب آمریکا در خلال مبارزات انتخاباتی درباره بازسازی روابط با پوتین، رئیس جمهور روسیه، و همچنین تجدید نظر در میزان حمایت از متحدان عضو ناتو مطرح کرده است.