"حلمی موسی"، در مقاله ای در خبرگزاری فلسطین الیوم نوشت، اسرائیل و یهودیان آمریکا دو موجودیت بزرگ یهودیان در جهان به شمار می روند به نحوی که برخی معتقدند حمایت آمریکا از اسرائیل به سبب وجود یهودیان این کشور است که بیشترین لابی های تاثیرگذار در جهان را در اختیار دارند.
بدون تردید هر خطری که یهودیان آمریکا را تهدید کند به طور مستقیم بر رژیم اسرائیل تاثیرگذار خواهد بود و این درحالی است که آمریکا بزرگ ترین حامی این رژیم در جهان است.
شواهد پس از پیروزی ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا نشان می دهد که بخش زیادی از هواداران وی که از راستگرایان محافظه کار آمریکایی هستند، دشمن نژاد سامی و یهود نیز به شمار می روند.
شخص ترامپ و هوادارانش خصومت خود را با خارجی ها به ویژه رنگین پوستان، آمریکای لاتین و مسلمانان پنهان نمی کنند. محافل یهود به ویژه کسانی که به دنبال معیارهای لیبرالیسم هستند، معتقدند که دشمنی ترامپ با بیگانگان بعدها به زیان یهودیان خواهد بود زیرا دشمنی با بیگانگان به معنی دشمنی با یهود نیز خواهد بود.
با این حال این نوع اعتقاد، موضعگیری بخشی از جامعه یهود و نه همه آنهاست. گروه های صهیونیستی در آمریکا در سال های اخیر روابط نزدیکی با محافظه کاران راستگرای آمریکا برقرار کرده اند. احزاب راستگرای رژیم اسرائیل نیز به ویژه پس از به قدرت رسیدن در اراضی اشغالی فلسطین، روابط حسنه ای با راستگرایان آمریکا برقرار کرده اند.
در نظر آنها مساله اصلی، یهودستیزی نیست بلکه دشمنی با سیاست های رژیم اسرائیل است؛ آنها یهودستیزی را اتخاذ مواضع سیاسی ضد رژیم اشغالگر صهیونیستی تعبیر می کنند.
از نظر رهبران جناح راست اسرائیل، بدترین نوع سامی ستیزی به ویژه در اروپا و آمریکا دشمنی با یهودیان است چنانچه آنها مخالفت با اقدامات اشغالگرانه و شهرکسازی های رژیم صهیونیستی را یهودستیزی قلمداد می کنند. این رهبران صهیونیستی، یهودیانی را که از حق فلسطینیان دفاع می کنند را افرادی" خود ستیز "می دانند.
به هر حال انتخاب ترامپ به عنوان رییس جمهور آمریکا شکاف میان یهودیان لیبرال در آمریکا و یهودیان افراطی در اسرائیل و آمریکا را افزایش داده است.
ارزش های لیبرالیستی بیشتر یهودیان آمریکا به خاطر افزایش حمایت های راستگرایان آمریکایی از اسرائیل، در معرض خطر است. درست است که بیشتر یهودیان لیبرال آمریکا اقدامات سرکوبگرانه رژیم اسرائیل را نادیده گرفته اند اما اگر خطر آنها نیز را تهدید کند، مساله متفاوت خواهد بود.
احساس خطر یهودیان لیبرال آمریکا سبب شده است تا آنها با مسلمانان آمریکایی که به خاطر مواضع و اظهارات ترامپ تحت فشار و ظلم قرار گرفته اند، ابراز همبستگی کنند و این مساله، تصادفی نیست.
مسلمانان آمریکا و سازمان های اسلامی این کشور از ترامپ ودولت وی اظهار بیزاری می کنند و این بیزاری احساس مشترک بخش اعظمی از یهودیان آمریکا نیز هست؛ زیرا با به قدرت رسیدن ترامپ و هوادارانش، حقوق اقلیت ها در آمریکا با خطر تهدید مواجه است.
نزدیکی میان یهودیان آمریکا با مسلمانان این کشور، رژیم اسرائیل را نگران کرده است زیرا این رژیم معتقد است دشمنی ترامپ با مسلمانان به معنای دشمنی وی با عرب ها و حمایت از مواضع اسرائیل است.
با وجود این که حکومت بنیامین نتانیاهو می دانست که اکثریت قریب به اتفاق یهودیان آمریکا همانند مسلمانان این کشور از نامزدی هیلاری کلینتون در انتخابات ریاست جمهوری این کشور حمایت می کردند اما، خرسندی خود را از پیروزی ترامپ در این انتخابات ابراز کرد.
یهودیان به ویژه انجمن یهودی "ضد افتراء" در صدر مخالفان ترامپ و هواداران نژادپرست وی قرار دارند. پس از آنکه "جاناتان گرینبلت" سال گذشته ریاست این انجمن را برعهده گرفت، این انجمن به مخالفت با سیاست های رژیم اسرائیل و عضویت مخالفان ضد صهیونیسم در آن، متهم شد.
انجمن ضد افتراء، هواداران بسیاری را در حمایت از مواضع خود ضد ترامپ و دولت وی جمع آوری کرده است که این مساله مغایر با خواست رژیم صهیونیستی است.
فرضیه ای در داخل انجمن ضد افتراء شکل گرفته است که می گوید" سامی ستیزی قطعا دشمنی با اسرائیل نیست" اما رژیم اسرائیل با این فرضیه مخالف است. همچنین موضع این انجمن درقبال جنبش تحریم اسرائیل و حمایت از این جنبش به عنوان جنبشی قانونی و مخالف با اشغالگری نیز مغایر با تفکرات این رژیم است.
به گفته گرینبلت همانطور که مخالفت با اسرائیل و حمایت از تحریم کالاهای اسرائیلی لزوما به معنای یهودستیزی نیست از این رو میان یهودستیزی و حمایت از رژیم اسرئیل نیز تناقضی وجود نخواهد داشت؛ بر این اساس درک اسرائیل از انتصابات وزرا و مشاوران ترامپ نظیر" استیو بانون" مشاور ارشد استراتژیک ترامپ که یک یهودستیز است، برای گرینبلت چندان تعجب آور نبوده است.
بدون تردید در میان سران رژیم اسرائیل کسانی هستند که از افزایش شکاف و اختلافات میان این رژیم با اقلیت یهودیان تاثیرگذار در جهان، نگرانند. بدون تردید این مساله بحث هایی را درباره جهت گیری رژیم اسرائیل در روابط بین المللی و منطقه ای آن، ایجاد خواهد کرد.