سخنگوی وزارت امور خارجه در واکنش به اظهارات وزیر دفاع و جانشین ولیعهد سعودی گفت: عربستان با حمایت از گروه های تکفیری و تروریستی منطقه را به آشوب می کشاند.

به گزارش اداره کل دیپلماسی رسانه ای وزارت امور خارجه، بهرام قاسمی، شامگاه شنبه در واکنش به اظهارات اخیر وزیر دفاع و جانشین ولیعهد عربستان درباره جمهوری اسلامی ایران گفت: از جمله بازیگرانی که اصلاح رفتار آن برای صلح و آرامش جهانی ضروری می‌باشد، عربستان سعودی است که با حمایت سازمان یافته از گروههای تروریستی تکفیری منطقه را به آشوب کشانده است.  

سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به اینکه تروریسم تکفیری بی تردید ریشه در اندیشه وهابیت دارد، افزود: عربستان سعودی از یکسو مسبب جنایات خونین علیه مردم عرب سوریه، عراق و یمن به شمار می رود؛ ازسوی دیگر بخاطر همسویی و همدستی با رژیم صهیونیستی مرتکب خیانت به مسلمانان بویژه جهان عرب و آرمان فلسطین شده است.

قاسمی تأکید کرد: در گزارش های سازمان های اطلاعاتی غرب به کرّات تایید شده که ارتباط معنادار و سازمان یافته ای بین نهادهای رسمی عربستان و افراطیون تکفیری در سراسر جهان وجود دارد و به نظر می رسد اظهارات وزیر دفاع سعودی نوعی فرافکنی نسبت به این افشاگری های اطلاعاتی بوده که در چند روز اخیر نیز شاهد انتشار یکی از این گزارش های مستند بوده ایم.

قاسمی خاطرنشان ساخت: دولتمردان عربستان به جای اینگونه فرافکنی های بی‌حاصل، بهتر است در صدد اصلاح روش و رفتار خود برآمده و به عواقب سیاست ها و اقدامات مخرّب خود بیندیشند.

 

تکرار ادعاهای ضد ایرانی جانشین ولیعهد عربستان

محمد بن سلمان

جانشین ولیعهد سعودی مدعی شد؛ ایران باعث و بانی سه مشکل اساسی در منطقه یعنی ایدئولوژی های فرامرزی، ایجاد حالت بی ثباتی و نیز تروریسم است.

محمد بن سلمان در گفتگو با مجله فارین افرز گفته است، پیش قدم شدن عربستان برای همکاری با ایران آن هم بدون آنکه ایران هیچ تغییری در سیاست خود به وجود آورده باشد، به ضرر ریاض تمام خواهد شد.

شاهزاده محمد بن سلمان در خصوص مقابله با سازمان داعش و دیگر سازمان های تندرو گفت: در سایه وجود کشورهایی قوی در منطقه مانند سعودی، مصر، اردن و ترکیه شکست این سازمان ها نهایتاً ممکن خواهد بود. 

وزیر دفاع سعودی همچنین از تلاش برای ارتباط دادن میان وهابیت و تروریسم ابراز شگفتی کرد و مدعی شد، بین وهابیت و تروریسم هیچ ارتباطی وجود ندارد، بویژه اینکه وهابیت از سه قرن پیش به وجود آمده است در حالی که تروریسم اخیراً پدیدار شده است!

وی در خصوص قانون جاستا گفت: من به توان مسئولان و قانونگذاران آمریکایی برای دستیابی به راه حلی عقلانی در خصوص این قانون اعتماد دارم.

محمد بن سلمان ابراز امیدواری کرد بار دیگر گفتگوی راهبردی میان آمریکا و عربستان که به دلایل نامعلومی در دوره اوباما متوقف شده بود، از سر گرفته شود. 

 

جانشین ولیعهد عربستان و وزیر دفاع این کشور همچنین در گفتگو با نشریۀ اکونومیست، در خصوص قطع روابط دیپلماتیک با ایران و تشدید تنش‌ها بین دو کشور مدعی شد، اگر روابط دیپلماتیک قطع نمی‌شد، ممکن بود ایران در آینده با انجام «اقدامات تحریک‌آمیز» به این اختلافات دامن بزند.

به گزارش پرس تی وی، وی ادعا کرد اگر یکی از دیپلمات‌های سعودی یا خانواده‌هایشان در ایران مورد حمله قرار می‌گرفتند، اوضاع از آنچه در حال حاضر بین دو کشور در جریان است، بدتر می‌شد و «تنش واقعی در آن زمان به وجود می‌آمد».

بن سلمان در پاسخ به سؤالی دربارۀ احتمال وقوع جنگ بین دو کشور ایران و عربستان گفت، این چیزی است که مقام‌های سعودی هرگز آن را پیش‌بینی نمی‌کنند.

وی افزود: «کسی که اوضاع را به این سمت (جنگ عربستان و ایران) هدایت می‌کند، قطعاً از عقل سلیم برخوردار نیست. چرا که جنگ بین ایران و عربستان می‌تواند شروع یک فاجعۀ جدی و بزرگ در منطقه باشد و بر کشورهای دیگر جهان نیز تأثیر زیادی خواهد گذاشت.»  

او همچنین در پاسخ به این سوال که آیا عربستان ایران را بزرگترین دشمن خود می‌داند یا خیر، گفت: «امیدواریم اینطور نباشد.»

وزیر دفاع عربستان سپس با تکذیب این موضوع که وی «معمار جنگ یمن» است، گفت تصمیم انجام عملیات در یمن تنها توسط یک شخص یا نهاد گرفته نشده و وزارت خارجه، وزارت دفاع، وزارت اطلاعات و شورای وزرای این کشور در اتخاذ چنین تصمیمی دست داشته‌اند و در نهایت این پادشاه است که تصمیم‌گیرندۀ اصلی بود.

وی افزود: «وظیفۀ من به عنوان وزیر دفاع این است که به دستورات پادشاه جامۀ عمل بپوشانم...و برای مقابله با هر تهدیدی آماده باشم.»

بن سلمان در خصوص این که جنگ یمن تا چه زمانی به طول خواهد انجامید، گفت هیچ کس نمی‌تواند این مسئله را به درستی پیش‌بینی کند.

عربستان سعودی از فروردین 1394 به بهانۀ بازگرداندن قدرت به عبدربه منصور هادی، رئیس‌جمهور مستعفی یمن، و تضعیف جنبش مردمی انصارالله، حملات هوایی به این کشور فقیر را آغاز کرده است.

در این حملات تاکنون بیش از 11 هزار و 400 یمنی کشته‌ شده‌اند.

این در حالی است که بسیاری از تحلیلگران معتقدند عربستان علی‌رغم دارا بودن انواع تجهیزات و صرف هزینه‌های گزاف، نتوانسته به اهداف خود در یمن دست پیدا کند.

بسیاری معتقدند مقاومت مردم یمن در برابر تهاجم ارتش عربستان سعودی شرایط را به زیان آل‌سعود رقم زده و آثار شکست این رژیم در جنگ یمن نمایان شده است. 

 

محمد بن سلمان