محمد اشرف غنی رئیس جمهوری افغانستان در پیامی به نیروهای امنیتی و نظامی این کشور دستور داد گروه تروریستی داعش را قلع و قمع کنند.

محمد اشرف غنی در این پیام تصریح کرده است، آتش زدن اموال عمومی و ایجاد رعب و وحشت در میان مردم، نابخشودنی است و در هیچ دین و آئینی توجیه ندارد.

عناصر گروه تروریستی داعش روز جمعه 60 منزل مسکونی و برخی اموال و تاسیسات عمومی مردم شهرستان کوت استان ننگرهار در شرق افغانستان را آتش زدند.

رئیس جمهوری افغانستان در پیام خود افزوده است، گروه‌های تروریستی همواره مزدور بیگانگان بوده اند و نیروهای امنیتی باید شدیدتر از گذشته به این حملات تروریستی پاسخ دهند.

آتش زدن منازل مردم و تخریب تاسیسات عمومی در شهرستان کوت در استان ننگرهار توسط داعش، نشانه ای نگران کننده از افزایش اقدامات ضد انسانی داعش در افغانستان است.

ننگرهار در شرق افغانستان که گفته شده به پایگاه منطقه ای داعش تبدیل شده، بیش از سایر استان های این کشور با تهدیدهای تروریستی داعش مواجه است.

آتش زدن خانه های مردم، اقدامی ضد بشری است و اگر تدابیر موثری برای برخورد با داعش اتخاذ نشود، دامنه عملیات آن به سایر استان های افغانستان کشیده می شود.

جنایات داعش در استان ننگرهار در حالی تداوم یافته است که از دو سال قبل تاکنون درباره توسعه نفوذ و حضور این گروه تروریستی در افغانستان هشدار داده شده است.

این انتقاد به سیاست های امنیتی دولت وحدت ملی افغانستان وجود دارد که برنامه مدون و موثری برای برخورد جدی با داعش در این کشور نداشته است.

با افزایش حملات تروریستی گروه داعش در افغانستان این گمانه مطرح است که آیا داعش می تواند به گروهی بزرگتر از طالبان در این کشور تبدیل شود و آیا این امکان برای داعش فراهم است؟

با توجه به این که طالبان، گروهی است که اعضای خود را از بین مردم افغانستان جذب کرده و تاکنون گزارشی درباره نیروی خارجی عضو طالبان منتشر نشده است، بنابراین طالبان به لحاظ تامین جنگجویان به داخل این کشور اتکا دارد.

بر خلاف طالبان، گروه تروریستی داعش، گروهی افراطی در افغانستان است که عمده جنگجویان آنرا اتباع خارجی تشکیل می دهند که این مسئله در خصوص حضور داعش در سوریه و عراق هم وجود داشته است.

در شرایطی که طالبان درشمار قابل توجهی از استان های افغانستان حضور دارند، داعش نمی تواند به لحاظ جغرافیای نفوذ و توان عملیاتی از لحاظ جنگجو ومهمات با طالبان رقابت کند.

از سوی دیگر، این واقعیت وجود دارد که طالبان به لحاظ رقابت بین گروهی اجازه نمی دهد که داعش خود را به جایگاه نخست گروه های مسلح مخالف دولت افغانستان برساند و طالبان را به مرتبه پایین تر سوق دهد.

در چنین شرایطی که داعش نمی تواند از طالبان به لحاظ تاثیرگذاری منفی بر اوضاع امنیتی افغانستان موثرتر باشد، سناریو مطرح شده درباره امکان پیوستن کامل طالبان به داعش هم بنیانی نخواهد داشت.115/112