به گزارش خبرگزاری رویترز، این استاد اقتصاد دانشگاه در ادامه گفت شینزو آبه نخست وزیر کشور ژاپن می تواند به منظور برقراری تعادل در بودجه این کشور در ظرف 4 سال آینده با شتاب کمتری در حوزه اقتصاد گام بردارد وبه منظور رشد اقتصاد ژاپن باید، طرح وضع مالیات بر فروش را برای مدتی به تعویق بیاندازد.
در همین ارتباط، هامادا دیروزپنجشنبه ضمن ابراز نگرانی از اتخاذ تصمیمات غلط از سوی آمریکا در حوزه اقتصاد خاطر نشان کرد، این خطر وجود دارد که ترامپ بدون توجه به سخنان مشاورانش به تصمیم گیری در این مهم بپردازد و چنین تصورکند همانند شرکت املاک و مستغلات خود می تواند به کنترل امور اقتصاد ی در سطح ملی بپردازد.
وی در ادامه تصریح کرد در صورت استقرار حکومتی شبه اتوکرات در آمریکا و درصورتیکه ژاپن برا ی برآوردن خواستهای این حکومت بخواهد به همکاری با آن بپردازد کل نظام جهان از هم فروخواهد پاشید.
اظهارات هامادا درحالی مطرح می شود که دونالد ترامپ که امروز جمعه برابر با 20 ژانویه رسما قدرت را در دست می گیرد در تلاش است برای کالاهای وارداتی به آمریکا مالیات وضع کند. این مساله باعث بروز نگرانیها ی فعالان حوزه تجارت جهانی شده است.
در عین حال بار بدهی ژاپن بسیار بیشتر از کشورهای دیگر است، که عمدتا ناشی از محرکهای ایجاد شده برای کمک به تثبیت اقتصاد بوده است. «آبهنومیکس»، طرح نجات شینزو آبه نخستوزیر ژاپن، باعث افت ارزش ین و تقویت سود شرکتها شد اما دستمزدها و هزینههای داخلی همچنان شکننده باقی مانده است.
بدهی بالاتر موجب خواهد شد که برای درآمد بیشتر، مالیات فروش را افزایش دهد. اما آخرین باری که این کار در سال 2014 اعمال شد، هزینههای مصرفکننده و تولید ناخالص داخلی کاهش یافت و اقتصاد وارد رکود شد.
تصمیم دولت برای به تعویق انداختن افزایش مجدد مالیات بر فروش ممکن است از رکود به بحران جلوگیری کند، با وجود این سرمایهگذارانی را که خواهان مقابله ژاپن با بدهی خود بودند را ناامید خواهد کرد
بیشتربخوانید:
121/112