به گزارش ایران پرس، «بهرام قاسمی»، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران روز دوشنبه در نشست خبری با خبرنگاران داخلی و خارجی در پاسخ به سوال خبرنگار برون مرزی درباره اظهارات «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری جدید آمریکا در خصوص «اسلام هراسی» تصریح کرد: از دولت ترامپ، برعکس رئیسان جمهوری قبلی آمریکا که تا حدی در دوران تبلیغات مواضع و سیاستهای دولتشان مشخص بود، هنوز نمی توان ارزیابی دقیقی داشت.
قاسمی با بیان اینکه رئیس جمهوری جدید آمریکا درباره سایر مسائل جهانی نیز اظهارات متفاوتی داشته است، افزود: هنوز مواضع دقیق و روشنی از ترامپ نمی توان متصور شد و باید منتظر زمان بود تا چارچوب نگاه منطقهای و بین المللی دولت و هیات حاکمه آمریکا درباره مسائل جهانی ارزیابی شود.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی ایران همچنین درباره دستور کار مذاکرات آستانه و این که ایران، روسیه و ترکیه، گروههای معارض را به گفتوگو با دولت ترغیب میکنند، گفت: با مشارکت سه کشور به عنوان ناظر، مذاکرات هدایت میشود.
آتش بس، اولویت اول مذاکرات آستانه
سخنگوی وزارت امور خارجه ایران با تاکید تثبیت «آتش بس» به عنوان اولویت اول مذاکرات آستانه افزود: ویژگی مهم این نشست این است کشورهای محدودی در این حوزه ورود پیدا کردند و سه کشور مهم منطقه ،ایران ،روسیه و ترکیه مبتکر این مذاکرات هستند.
قاسمی درباره تاسیس کمیته دائمی ضد ایران در اتحادیه عرب که توسط وزیر امور خارجه بحرین پیشنهاد شده است، هم گفت: بحرین دچار بحران داخلی است و برای سوق دادن افکار عمومی از این مسئله، رژیم آل خلیفه به دنبال دشمن خارجی است.
سخنگوی وزارت امور خارجه ایران تصریح کرد: اگر حکام آل خلیفه در محیط واقعبینانهای قرار گیرند، میدانند که ادعاهای آنان درباره کشورهای دیگر از جمله جمهوری اسلامی ایران بیاساس است.
قاسمی درباره تعیین سفیر جدید ایران در عراق و واکنش برخی از کشورها از جمله عربستان نیز گفت: نفرت پراکنی و اتهام زنی از سوی برخی کشورها ضد ایران، موضوع جدیدی نیست و انگیزههای آنها هم مشخص است.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی ایران در عین حال تاکید کرد: معرفی سفیر جدید ایران در عراق گمانه زنی رسانهای است و پس از تعیین سفیر جدید و در زمان لازم اطلاع رسانی خواهد شد.
ایران پیگیر مسائل مسلمانان روهینگیا است
قاسمی همچنین درباره نشست اخیر سازمان همکاری اسلامی در مالزی برای رایزنی درباره سرنوشت مسلمانان روهینگیا، گفت: وزارت امور خارجه ایران حساسیتهای خود را در قبال مسلمانان روهینیگیا پی گیری میکند و پیش از این هم وزیر امور خارجه ایران با ارسال نامهای برای دبیرکل جدید سازمان ملل متحد، نظرشان را به این موضوع مهم جلب کردند.
قاسمی ابراز امیدواری کرد: تلاشهای جهانی از طریق سازمان همکاری اسلامی درچارچوب احقاق حق مسلمانان روهینگیایی پیگیری شود.
سخنگوی وزارت امور خارجه در ابتدای نشست خبری امروز، یاد و خاطره قربانیان ساختمان پلاسکو و آتشنشانان را گرامی داشت.
نتانیاهو به جای اظهار نظر در مورد قربانیان پلاسکو، از آدم کشی رژیم صهونیستی جلوگیری کند
سخنگوی وزارت خارجه کشورمان در خصوص اظهارات و پیام «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی عنوان کرد، علاقهای ندارم به اظهارات یک مقام رژیم صیهونیستی که دستش به خون کودکان و زنان بیگناه آلوده است و در جهان به زیادهگویی مشهور است، پاسخ دهم.
اگر او به فکر مردم جهان باشد لازم است کمی از شدت آدمکشی فلسطینیان جلوگیری کند و از جنایات خود بکاهد و بهتر است او درباره مردم ایران و قربانیان پلاسکو سخنی مطرح نکند
سفر آتی وزیر خارجه فرانسه به ایران
سخنگوی وزارت امور خارجه در ادامه گفت، «ژان مارک آیرو» وزیر خارجه فرانسه بزودی به همراه یک هیات اقتصادی به تهران سفر می کند.
وی با بیان اینکه مارک آیرو مسوول کمیسیون مشترک اقتصادی فرانسه و ایران نیز هست، گفت، در زمان سفر وزیر خارجه فرانسه این کمیسیون تشکیل جلسه می دهد.
قاسمی، با تاکید بر روابط خوب ایران و فرانسه ابراز امیدواری کرد، تفاهم های خوبی پس از رایزنی های لازم با این کشور به دست آید.
بحرین در تلاش برای سرپوش گذاشتن بر مشکلات داخلی خود است
سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین در پاسخ به سوالی درخصوص ادعاهای وزیر خارجه بحرین مبنی بر این که ایران تهدید امنیتی منطقه است، گفت، موضع ما درباره چنین اظهارات نابجای برخی مقامات بحرین روشن است، این کشور دچار مشکلات داخلی است و نیازمند پوششی برای سرپوش گذاشتن بر این مشکلات داخلی است.
قاسمی تصریح کرد، این کشور بدنبال دشمن فرضی و آلترناتیو می گردد تا افکار عمومی را از مسائل داخلی به جانب دیگران هدایت کند.
وی ادامه داد، این اظهارات تکراری است و در گذشته هم این مطالب را مطرح می کردند اما اگر خود آنها هم در محیط واقع بینانه قرار بگیرند، می دانند حرف درستی نیست و این ادعاها بی اساس است.
سخنگوی وزارت امور خارجه بار دیگر به مقامات بحرینی توصیه کرد تا به فکر چاره جویی برای حل بحران داخلی خود باشند و از طریق قانون و شیوه های مسالمت آمیز مسائل داخلی کشورشان را رفع و رجوع کنند.118/110