فدریکا موگرینی بعد از دیدار با ایوانوف تصریح کرد که از وی خواسته است تا در تصمیم خود در جهت حفظ منافع همه شهروندان این کشور تجدید نظر کند.
بحران سیاسی طولانی در مقدونیه که در انتخابات پارلمانی دسامبر 2016 این کشور هیچ حزبی به پیروزی قاطع دست نیافت، از روز چهارشنبه با امتناع رئیس جمهور از دادن ماموریت به مخالفان برای تشکیل دولت تشدید شده است.
رئیس جمهوری مقدونیه در توضیح اقدام خود مدعی شد که نمی تواند «به کسی یا حزبی که برنامه اش حاکمیت، تمامیت ارضی و استقلال مقدونیه را نقض می کند، چنین وکالتی بدهد».
بدین ترتیب وی به طور غیر مستقیم حزب چپ گرای«اتحاد سوسیال دمکرات» و «زوران زائف» Zoran Zaev رهبر آن را متهم به نقض خطوط قرمز مقدونیه کرده است.
«گئورگ ایوانوف» رئیس جمهوری مقدونیه پیش از این یعنی در اوایل ژانویه 2017، مهلت بیست روزه ای را برای حزب محافظه کار دموکراتیک برای اتحاد ملی به رهبری نیکولا گروفسکی Nikola Gruevski نخست وزیر سابق برای تشکیل دولت جدید تعیین کرده بود.
طبق قانون اساسی مقدونیه، با شکست مذاکرات این حزب برای تشکیل دولت ائتلافی، وظیفه تشکیل دولت به دومین حزب بزرگ این کشور سپرده می شود. براساس نتایج انتخابات اخیر،اکنون «حزب اتحاد سوسیال دموکرات» مقدونیه باید اجازه تشکیل دولت را از رئیس جمهوری دریافت کند.
در واقع موگزینی با توجه به مواد قانون اساسی مقدونیه درخواست خود برای اجازه تشکیل دولت جدید از سوی حزب چپگرای اتحاد سوسیال دموکرات را مطرح کرده است.
اکنون باید دید که رئیس جمهوری مقدونیه با توجه به خواسته دیرینه این کشور کوچک حوزه بالکان در خواست موگرینی را اجابت خواهد کرد یا بر موضع فعلی خود باقی خواهد ماند.
هر چند انتظار می رفت که انتخابات پارلمانی دسامبر 2016 در مقدونیه، این کشور کوچک منطقه بالکان را از بحران سیاسی دو ساله نجات بدهد، با این حال هنوز شاهد تداوم بن بست سیاسی در مقدونیه هستیم.
مقدونیه در سالهای اخیر درگیر مسائل و معضلات مختلف سیاسی و اقتصادی زیادی بوده و علاوه بر این به دلیل اینکه در مسیر مهاجرت پناهجویان به کشورهای اتحادیه اروپا است، بشدت درگیر معضل پناهجویان نیز بوده است.
با این همه آنچه بیش از دیگر مسائل مردم این کشور را آزار داده، بلاتکلیفی سیاسی و اختلافات شدید بین احزاب رقیب در این کشوربوده است.
دو سیاستمدار اصلی مقدونیه اکنون«نیکولا گروفسکی» رهبر حزب «حزب دموکراتیک برای اتحاد ملی» و «زوران زائف» رهبر اتحاد سوسیال دمکرات محسوب می شوند و همواره رقابت شدیدی بین این دو برای تصاحب قدرت وجود داشته است.
مقدونیه که برای عضویت در اتحادیه اروپا و ناتو تلاش می کند با مشکلات عمده ای از جمله معضلات اقتصادی، اختلافات شدید بین احزاب سیاسی در نحوه اداره کشور و اختلاف بین اسکوپیه و آتن بر سر نام مقدونیه مواجه است.
در عین حال مقدونیه که تقریبا یک چهارم جمعیت آن بیکار هستند، مانند دیگر جمهوری های برآمده از یوگسلاوی با معضلات اقتصادی فراوانی مواجه است و تلاش دارد که با عضویت در اتحادیه اروپا از کمکهای این نهاد اروپایی برای بهبود وضعیت اقتصادی خود بهره برد.113/110
بیشتر بخوانید:
انحلال مجلس مقدونیه
انتخابات پارلمانی در مقدونیه/تحلیل
شکست تلاش ها برای تشکیل دولت ائتلافی در مقدونیه/ تحلیل