ایران پرس- «فدریکا موگرینی»، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا از اجرای سیاست های این اتحادیه مستقل از امریکا خبر داد.

موگرینی روز جمعه اظهار داشت؛ زمان آن فرا رسیده است که اروپا روند متمرکز شدن بر سیاست های خاص خود را آغاز کند. 

موگرینی بر ادامه همکاری های آمریکا و اتحادیه اروپا تصریح کرد، اما وی از سیاست دونالد ترامپ در قبال روابط تجاری با اتحادیه اروپا گله مند است.

ترامپ بارها اعلام کرده است در روابط تجاری میان دو سوی اقیانوس اطلس، اروپایی ها از نفع بیشتری  می برند و وی خواهان تجدید نظر در این زمینه است. ترامپ مدعی است انعقاد پیمان تجارت آزاد با اتحادیه اروپا مبتنی بر منافع آمریکا نیست.

موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با ارائه آماری نشان داد که برخلاف دیدگاه ترامپ، آمریکا از روابط  تجاری واقتصادی با اتحادیه اروپا سود زیادی می برد.

بیش از دو و نیم میلیون شغل به صادرات از آمریکا به اتحادیه اروپا بستگی دارد

به گفته وی، آمارها نشان می دهد شرکت های اروپایی چهار میلیون آمریکایی را در داخل آمریکا به استخدام خود در آورده اند و بیش از دو و نیم میلیون شغل به صادرات از آمریکا به اتحادیه اروپا بستگی دارد.

اگر این تعداد را با خانواده های آنها در نظر بگیریم متوجه خواهیم شد که زندگی حدود 25 میلیون آمریکایی به طور مستقیم یا غیر مستقیم به ادامه روابط تجاری و اقتصادی با اتحادیه اروپا  وابسته است. در حالی که ترامپ با نادیده گرفتن این واقعیات، همواره تلاش کرده تا با رویکردی حق به جانب این گونه وانمود کند که این بقیه کشورها بویژه اروپایی ها هستند که از ارتباطات تجاری و اقتصادی با آمریکا سود می برند.

رویکرد یکجانبه گرایانه ترامپ، رویکردی بی حاصل و پر هزینه

مساله دیگری که موگرینی بر آن تاکید دارد این است که رویکرد یکجانبه گرایانه ترامپ که بدون در نظر گرفتن واقعیات منطقه ای و بین المللی به اعلام سیاستهای مد نظر خود در حوزه های اجتماعی، اقتصادی، تجاری، نظامی  وامنیتی پرداخته، رویکردی بی حاصل و پر هزینه خواهد بود.

وی تصریح کرد که یکجانبه گرایی تاثیری در حل بحران ها نخواهد داشت و امریکا در این زمینه به اروپا نیاز دارد.

هر چند باراک اوباما رئیس جمهوری سابق آمریکا با توجه به نتایج فاجعه بار سیاست یک جانبه گرایی جورج دبلیو بوش رئیس جمهوری اسبق آمریکا تلاش کرد تا به نحوی رویکردی چند جانبه گرایانه در زمینه بحران های بزرگ منطقه ای و بین المللی  را به منظور کاهش هزینه های مادی وانسانی آمریکا دنبال کند، اما اکنون ترامپ به صراحت از طرح های مد نظر خود به عنوان مثال در باره سوریه سخن می گوید بدون این که نظرات و دیدگاههای شرکای اروپایی واشنگتن را در این باره جویا شود.

طبیعتاً این مساله از جانب مقامات ارشد اتحادیه اروپا مانند موگرینی به معنای بی اعتنایی واشنگتن به بروکسل تلقی می شود لذا موگرینی بر لزوم اتخاذ سیاست  مستقلی از آمریکا از سوی کشورهای اتحادیه اروپا تاکید کرده است.118/110

بیشتر بخوانید:

تاکید موگرینی بر افزایش اختلاف دیدگاه اروپا و آمریکا/ تحلیل

موگرینی: آمریکا در امور اتحادیه اروپا دخالت نکند