شکست های مستمر گروه تروریستی – تکفیری داعش در عراق و سوریه، باعث شده است که این گروه به تغییر مضمون پیام های خود در اینترنت متوسل شود.

به گزارش ایران پرس به نقل از شبکه اسکای نیوز عربی، گروه تروریستی داعش که درگذشته در پیام های تبلیغاتی خود در اینترنت و شبکه های اجتماعی ، پیام هایی با مضمون «زندگی مرفه» را درمناطق تحت سلطه خود تبلیغ می کرد و از این شیوه برای جذب نیرو استفاده می کرد، اکنون مضمون ماده های تبلیغاتی خود را تغییر داده و به «دعوت به جنگ» متوسل شده است.

کارشناسان تغییر رویکرد داعش و تغییر مضمون پیام های تبلیغاتی این گروه را به تنگ شدن عرصه بر این گروه تروریستی در عراق و سوریه ربط داده اند؛ چرا که این گروه، بسیاری از مناطق تحت سلطه خود درعراق و سوریه را از دست داده است.

طبق اعلام مرکز بین المللی بررسی افراط گرایی وخشونت سیاسی، داعش فوریه 2015 ، 892 ماده تبلیغاتی شامل عکس، نوار ویدئویی، نوارهای صوتی و مقالات مکتوب را از طریق اینترنت منتشر کرده است.

این درحالیست که تعداد این ماده های تبلیغاتی در ماه فوریه 2017 به 570 مورد یعنی به میزان 36 درصد کاهش یافته است.

آمارهای این مرکز همچنین نشان می دهد که 53 درصد از ماده های تبلیغاتی که داعش درسال 2015 تولید کرده است، به تصاویری از «زندگی مرفه» درمناطق تحت سلطه این گروه مربوط می شود، درحالیکه 39 درصد به تبلیغات برای جنگ مربوط می شود.

اما این رویکرد در سال جاری وبا ادامه پیشروی نیروهای عراقی در درگیری با عناصر داعش درموصل تغییر کرد، به گونه ای که داعش در 80 درصد از کارهای تبلیغاتی خود به مسائلی درارتباط با تشویق به جنگ در صفوف این گروه متمرکز شد و فقط 14 درصد از آن به ارائه چهره ای زیبا از زندگی مرفه در مناطق تحت سلطه این گروه اختصاص داشت.

درحالیکه این آمار و ارقام نشان دهنده تغییر مضمون پیام های تبلیغاتی داعش برای جذب نیرو است، اما این گروه ادامه استفاده از اینترنت را به عنوان تریبون اصلی خود برای جذب نیرو، رد نمی کند.

با این حال کیفیت و ماهیت مواد تبلیغاتی که داعش در اینترنت منتشر می کند، در برهه اخیر، به طور قابل ملاحظه کاهش یافته است؛ به ویژه اینکه شبکه های اجتماعی فیس بوک و توییتر، صدها صفحه ای را که جوانان را به خشونت دعوت می کرد، بستند و یوتیوب نیز هزاران ویدئو با مضامین خشونت آمیز را حذف کرد.

داعش یکی از معدود گروه‌های تروریستی در جهان به شمار می‌آید که از ابتدای ظهور خود، استفاده‌ بسیار خاصی را از شبکه‌های اجتماعی چه در قالب جنگ روانی و چه در قالب جذب نیروی انسانی خود از کشورهای دیگر انجام داده است.127/112

بیشتر بخوانید:

تاکتیک های داعش در فردای بدون سرزمین؛ سناریوهای داعش برای تداوم حیات