در ادامه فشار کشورهای اروپایی ضد پناهجویان، وزرای کشور بریتانیا و آلمان نیز افزایش سخت گیری‌ها علیه پناهجویان را خواستار شدند.

به گزارش روز چهارشنبه ایران پرس، «ساجد جاوید» Sajid Javid وزیر کشور بریتانیا در این باره گفت: پناهجویانی که از کانال «مانش» Manche عبور کنند پناهجوی واقعی نیستند و لندن با آنها مقابله خواهد کرد.

وزیر کشور بریتانیا معتقد است، پناهجویانی که در سال 2018 قصد عبور از کانال مانش و ورود به بریتانیا را داشته اند، نسبت به سال 2017 افزایش داشته است.

«ساجد جاوید» همچنین در روزهای اخیر با همتای فرانسوی خود «کریستوف کاستانر» Christophe Castaner درباره راه های مقابله با ورود پناهجویان به کانال مانش مذاکره کرده بود.

«هورست زیهوفر» Horst Seehofer وزیر کشور آلمان هم اعمال تغییرات جدی در قوانین را برای فراهم کردن امکان اخراج سریع پناهجویان خواستار شد.

وزیر کشور آلمان گفت: پیشنهادهای خود را برای تشدید مقررات اخراج پناهجویان، در دولت ائتلافی طرح خواهد کرد. 

دولت های اروپایی در ماه های اخیر تدابیر گسترده ای را برای مقابله هرچه بیشتر با ورود پناهجویان به اجرا گذاشته اند که در این میان، دولت های فرانسه، بریتانیا و ایتالیا از دیگران پیشی گرفته اند.

سخنان دو مقام بریتانیایی و فرانسوی با بیانیه نیروی دریایی مالت همزمان شده است که طبق آن، گشتی های این نیرو حدود 180 پناهجوی گرفتار در دو قایق را در دریای مدیترانه نجات داده اند. 

نیروی دریایی مالت شامگاه یکشنبه هم نیز از نجات 69 پناهجوی گرفتار در دریای مدیترانه خبر داده بود.

درهمین حال، حدود 49 پناهجو که کشتی های سازمان های غیردولتی آلمانی «سی-واچ» و «سی-آی» آنها را نجات داده اند، همچنان در دریای مدیترانه در انتظار هستند تا بندری برای پذیرش این پناهجویان پیدا شود؛ چرا که ایتالیا، مالت، اسپانیا و هلند از پذیرش آنان امتناع کرده اند. 

در پی بروز این وضع، کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد از جامعه جهانی خواست با توجه به وضع نامناسب جوی، برای پذیرش این پناهجویان که در میان آنها زنان و کودکان نیز حضور دارند، اقدام فوری شود.

به گفته سازمان جهانی مهاجرت، حدود 1300 پناهجو از آغاز سال 2018 هنگام عبور از دریای مدیترانه برای رسیدن به سواحل مالت و یا ایتالیا جان خود را از دست داده اند.

سازمان عفوبین الملل به تازگی در گزارشی اقدامات دولت های اروپایی از جمله ایتالیا را علیه پناهجویان، سرکوب گرانه و نژادپرستانه دانست و از این گونه برخوردها به شدت  انتقاد کرد. 

صدها هزار پناهجو با هدف رهایی از خشونت‌ها و بی ثباتی همه جانبه ناشی از دخالت غرب در خاورمیانه و شمال آفریقا، کشورهای خود را ترک و تلاش می‌کنند خود را به اروپا برسانند. 

بحران بی سابقه پناهجویان در نتیجه سیاست های مداخله جویانه غرب عمدتا در کشورهای خاورمیانه و شمال آفریقا ایجاد شد و اروپا را نیز درگیر کرد.135/118

بیشتر بخوانید: 

درخواست بریتانیا و آلمان برای سختگیری بیشتر علیه پناهجویان

تدابیر ویژه بریتانیا برای مقابله با مهاجران

اعتراض مردم به‌سیاست‌های سخت‌گیرانه دولت آلمان درقبال پناهجویان