ایران پرس- به رغم تاکید لندن بر حفظ توافق هسته ای برجام، اما اقدامات ضد ایرانی «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا در موارد مختلف با حمایت دولت محافظه کار بریتانیا همراه شده است.

این مساله انتقاد شدید «جرمی کوربین» رهبر حزب کارگر را برانگیخته است.

کوربین روز شنبه 15 ژوئن در توییتی از حمایت «جرمی هانت» وزیر امور خارجه بریتانیا از سخنان مقام های آمریکایی که "ایران را مسئول حمله به دو نفتکش در دریای عمان دانستند"، انتقاد کرد.

کوربین نوشت: "دولت بریتانیا نباید بدنبال افزایش تنش های نظامی باشد که با خروج آمریکا از توافق هسته ای برجام آغاز شده است؛ بدون مدرک معتبردرمورد حمله به نفتکش ها، لفاظی های دولت فقط تهدید جنگ را افزایش می دهد."

دو نفتکش حامل محموله متعلق به ژاپن، روز پنجشنبه 13 ژوئن در دریای عمان دچار آتش سوزی شدند.

دولت آمریکا بدون ارائه هیچ سند و مدرکی، ایران را به دست داشتن در این حادثه متهم کرده است.

این اتهام افکنی با حمایت آشکار جرمی هانت وزیر خارجه بریتانیا همراه شده است.

هانت روز جمعه در سخنانی مدعی شد: "تقریبا قطعی است که ایران پشت حملات به نفتکش ها در دریای عمان است."

وی در ادامه ادعاهایش گفت: "حملات اخیر بر اساس الگوی رفتار بی ثبات کننده ایران بوده و خطری جدی برای منطقه ایجاد می‌کند."

پیش از این رئیس جمهوری، وزارت دفاع و وزارت خارجه آمریکا، جمهوری اسلامی ایران را به دست داشتن در این حمله‌ها متهم کرده و ویدیویی منتشر کردند که به زعم آنها این اتهام را اثبات می‌کند.

پرسشی که در پس این اتهام زنی ها مطرح است این است که مقامات لندن بر اساس کدام شواهد و اسناد عینی و غیر قابل خدشه، اتهام حمله به نفتکش ها را متوجه ایران کرده اند؟ آیا صرف گمان زنی در این زمینه کافی است؟

آیا اتهام زنی دولت ترامپ علیه ایران درباره حمله به نفتکش ها می تواند به عنوان مبنای ادعای وزیر خارجه بریتانیا مطرح شود؟

این اتهامات در حالی مطرح می‌شود که بسیاری از کشورها از جمله روسیه و حتی آلمان و نیز کارشناسان متعددی اعلام کرده‌اند با وجود اتهامات واشنگتن علیه ایران، هیچ دلیلی درباره نقش تهران درحمله به نفتکش ها در دریای عمان وجود ندارد.

از سوی دیگر تهران قاطعانه هرگونه دست داشتن در حادثه آتش سوزی نفتکش ها در دریای عمان را رد کرده‌ است.

«محمدجواد ظریف» وزیر امور خارجه ایران این حادثه را بسیار مشکوک توصیف کرد گفت: "شواهد واشنگتن، اتهاماتی است که با هدف تخریب تلاش‌های دیپلماتیک ایران مطرح می شود."

خروج آمریکا از برجام، منشا تشدید بحران ها در منطقه

نکته مهم دیگری که کوربین رهبر حزب مخالف کارگر به آن اشاره کرده مساله خروج آمریکا از توافق هسته ای برجام به عنوان منشاء آغاز حوادث و رویدادهایی است که به وضعیت بغرنج کنونی انجامیده است.

ترامپ بدون هیچ گونه دلیلی و صرفا به این خاطر که برجام منافع آمریکا را در رابطه با ایران تامین نمی کند و نیز متهم کردن تهران به عدم اجرای تعهدات برجامی وتلاش برای دستیابی به سلاح هسته ای، از این توافق مهم بین المللی خارج شد و تحریم های گسترده ای از جمله تحریم های نفتی را علیه ایران به اجرا گذاشت.

اقدامات ترامپ صرفا موجب بی ثباتی و تنش در منطقه غرب آسیا و به ویژه در خلیج فارس شده است. اکنون لندن آشکارا به پشیبانی ازادعاهای بی پایه و اساس واشنگتن پرداخته است.

در واقع دولت محافظه کار بریتانیا به رغم حمایت ظاهری از حفظ برجام اما کاملا در مدار سیاست های ترامپ حرکت می کند.

انتقاد رهبر حزب کارگر به عنوان حزب مخالف در بریتانیا نشان می دهد که موضع گیری دولت محافظه کار درباره حادثه نفتکش ها در دریای عمان تا چه حد سست و بی پایه است.

نویسنده: سيدرضا مير طاهر 

138/116

بیشتربخوانید:

اظهارات ضد ایرانی وزیر دفاع بریتانیا همسو با سیاست های کاخ سفید

فلاحت‌پیشه: بریتانیا در مواجهه با ایران صداقت ندارد

ایران ادعای آمریکا درباره حادثه نفتکش ها را رد کرد