نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل متحد در امور سوریه جمعه شب اعلام کرد، نشست کمیته تدوین قانون اساسی سوریه در "ژنو" سوئیس به دلیل عدم توافق در مورد دستور کار گفت‌ وگوها، بدون نتیجه پایان یافته است.

به گزارش ایران پرس، "گیر پدِرسِن" Geir Pedersen در جمع خبرنگاران گفت: در دومین دور گفت وگو‌های سوریه در "ژنو" مذاکرات خوبی انجام شد، اما توافق حاصل نشد.

"احمد الکزبری" رئیس هیات دولت سوریه در کمیته تدوین قانون اساسی، هیات معارضان  را عامل شکست مذاکرات معرفی کرد و اظهار داشت، معارضان پیشنهادات واقعی ارائه نکردند و برای گفت وگو جدی نبودند.

نخستین جلسه کمیته تدوین قانون اساسی سوریه 30 اکتبر در ژنو برگزار شد و سه هیأت شرکت کننده، ("دولت سوریه" - "معارضان" و "جامعه مدنی و افراد مستقل") هر کدام از میان خود 15 نفر را در قالب یک کارگروه، برای بررسی قانون اساسی انتخاب کردند.

کارگروه وابسته به کمیته تدوین قانون اساسی سوریه دور اول مذاکرات خود را در 4 نوامبر در نمایندگی سازمان ملل در ژنو برگزار کرد که در آن دستور کار پیشنهادی هیات نمایندگی دولت سوریه مورد تایید قرار گرفت.

دومین نشست کمیته قانون اساسی سوریه نیز برای تهیه پیش‌نویس قانون اساسی این کشور روز دوشنبه  25 نوامبر در ژنو آغاز شد اما روز جمعه بدون نتیجه پایان یافت.

ایده تشکیل کمیته قانون اساسی سوریه نخستین بار در نشست "کنگره گفت وگوی ملی سوریه" مطرح شد. 

کنگره گفت وگوی ملی سوریه روزهای 29 و 30 ژانویه 2018 در شهر "سوچی" روسیه برگزار شد.

توافق در خصوص برگزاری کنگره گفت وگوی ملی سوریه، در جریان نشست نوامبر 2017 سران ایران، روسیه و ترکیه "کشورهای ضامن روند آستانه" در روسیه به دست آمد.

مذاکرات آستانه از ژانویه 2017 با ابتکار جمهوری اسلامی ایران و همکاری روسیه و ترکیه، با هدف برقراری صلح در سوریه آغاز شده است.

بحران در سوریه از سال 2011 با تهاجم گسترده گروه‎های تروریستی مورد حمایت عربستان، آمریکا و متحدانشان برای تغییر معادلات منطقه به نفع رژیم صهیونیستی آغاز شده است.

117