ایران پرس- عملیات ارتش سوریه و متحدان آن برای پاکسازی استان ادلب، آخرین مقر تروریست‌ها در این کشور، از ژانویه 2020 آغاز شد.

پس از پیشروی های ارتش سوریه و متحدان آن در ادلب و مداخله نظامی ترکیه برای حمایت از تروریست ها، سرانجام توافقی برای ایجاد آتش بس در این منطقه بین روسای جمهوری روسیه و ترکیه انجام شد.

در مرحله بعد مرکز مشترکی بین روسیه و ترکیه برای نظارت بر آتش بس در ادلب ایجاد شد. با این حال اقدامات مسلحانه تروریست ها در این منطقه تداوم یافته است.

این مساله با واکنش روسیه مواجه شده است. وزارت خارجه روسیه روز دوشنبه (16 مارس) در بیانیه‌ای با اشاره به ادامه فعالیت گروه‌های مسلح تروریست، از جمله هیئت تحریر الشام در ادلب تصریح کرده که این عناصر تروریست از آرامش پیش آمده متعاقب آتش‌بس در ادلب استفاده کرده و با آرایش جدید و مسلح شدن به نیروهای نظامی سوریه حمله می‌کنند.

با توجه به این مساله مسکو در این بیانیه تاکید کرد: عاملان خشونت و ترور با هر تابعیتی که باشند باید برای جنایت هایشان محاکمه شوند و فقط دو گزینه وجود دارد؛ یا نابودی تروریست ها در صورت مقاومت مسلحانه آنها و یا محاکمه کیفری آنان بر اساس قانون.

روسیه به عنوان یکی از بازیگران اصلی عرصه سوریه، از سپتامبر 2015 در این کشور حضور نظامی پیدا کرده و با انجام دادن حملات گسترده هوایی و موشکی و نیز همراهی یگان های زمینی آن در عملیات ارتش سوریه در مناطق مختلف از جمله ادلب نقش مهمی در سرکوب و نابودی گروههای تروریستی در این کشور ایفا کرده است.

مسکو به عنوان متحد دمشق نه فقط ترکیه را مسبب رویدادهای اخیر در استان ادلب و حامی تروریستها معرفی کرده بلکه از عملیات نظامی ارتش سوریه برای آزادسازی قلمرو این کشور از چنگال تروریست ها حمایت کرده است. به گفته «سرگئی لاوروف» وزیر خارجه روسیه، ارتش سوریه حق دارد به مبارزه با تروریست‌ها در ادلب بپردازد.

اکنون با در تنگنا قرارگرفتن تروریست ها در ادلب، سرنوشت محتوم آنها از دیدگاه روسیه یا کشته شدن و یا دستگیری و محاکمه قانونی آنها است. با این حال، ترکیه به نمایندگی از غربی ها و در راس آنها آمریکا هم چنان خواهان بقای گروههای تروریستی از جمله هیات التحریر الشام یاهمان جبهه النصره قبلی است که شاخه القاعده در سوریه محسوب شده و چند هزار تروریست خارجی در آن عضویت دارند.

با اینکه جبهه النصره از سوی سازمان ملل گروه تروریستی اعلام شده اما آنکارا و حتی واشنگتن نیز که این گروه را تروریستی می دانند هم چنان به حمایت فعال از آن ادامه می دهند. هدف آنها تضعیف هر چه بیشتر دولت سوریه با تداوم وجود و فعالیت گروههای تروریستی در سوریه و جلوگیری از حاکمیت کامل دمشق بر تمام قلمرو این کشور است.

درطول جنگ داخلی سوریه، محور غربی – عربی همواره در مواقعی که عرصه بر تروریست های مورد حمایت آنها در سوریه تنگ شده، به بهانه‌های انسان‌دوستانه تلاش کرده‌اند مبارزه با آنها متوقف شود تا بدین ترتیب ضمن کاهش فشار بر گروههای تروریستی، فرصت بازسازی و تجدید قوا به آنها داده شود.

در عین حال به دلیل اینکه بسیاری از تروریستهای فعال در ادلب دارای ملیت روسی، قفقازی و آسیای مرکزی هستند لذا مقامات ارشد روسیه بسیار نگران بازگشت آنها از سوریه به این کشورها و از سرگیری اقدامات تروریستی از جانب آنها هستند. لذا مسکو خواهان این است که مبارزه با تروریست ها در ادلب تا انتها ادامه یابد و منجر به نابودی یا تسلیم آنها شود.

نویسنده: سیدرضامیرطاهر

139/116

بیشتر بخوانید:

اردوغان: ترکیه به‌دنبال اشغال خاک سوریه نیست

تاکید ایران بر حفظ توافق‌های آستانه و سوچی برای حل مسأله سوریه

مشاور اسد: توافق پوتین و اردوغان نتیجه فداکاریهای ارتش سوریه بود

تسلط ارتش سوریه بر 276 شهر و روستا در سه استان این کشور