ایران پرس: اسلام ستیزی در اروپا پس از حادثه 11 سپتامبر رو به رشد بوده و حملات افراط گرایان داعشی در برخی کشورهای اروپایی مانند فرانسه و بریتانیا موجب شتاب بخشی به اسلام هراسی و اقدامات خصمانه علیه مسلمانان شده است.

اکنون دولت فرانسه قصد دارد تا با تصویب لایحه ای، رویکرد اسلام ستیزانه خود را تشدید نماید.

«امانوئل مکرون» رئیس جمهور فرانسه روز جمعه طی اظهاراتی طرح لایحه‌ای ضد اسلامی در این کشور را توجیه کرد. مکرون ضمن رونمایی از لایحه اخیر، مدعی شده که به دنبال مبارزه با اصطلاح افراط‌گرایی اسلامی در فرانسه است.

رئیس جمهور فرانسه مدعی شد: "اسلام دینی است که امروزه در تمام جهان در بحران به سر می‌برد، این مسئله را فقط در کشور خودمان شاهد نیستیم." مکرون افزود: "سکولاریسم پایه و اساس فرانسه‌ای متحد است."

مکرون مدعی شده که قصد دارد تا مانع از تاثیرگذاری عوامل خارجی بر مسلمانان این کشور شود.

این لایحه به طور کلی درخصوص تقویت سکولاریسم و جدا کردن نهادهای مذهبی از جمله کلیساها از دولت است، اما مقابله با سرمایه‌گذاری خارجی برای ساخت مساجد و مدارس مذهبی خصوصی وتقابل با ائمه جماعت دارای تابعیت خارجی در فرانسه را نیز در بر می‌گیرد.

«کمال کبتانه» متولی مسجد «لیون» در پاسخ به این ادعا که هدف این لایحه مقابله با تفرقه‌گرایی در جامعه فرانسه است، گفت: "چه چیزی موجب تفرقه می‌شود؟ عامل آن مسلمانان نیستند، آن‌ها فقط خواستار وحدت هستند."

ادعاهای پوچ مکرون درباره وضعیت بحرانی اسلام در جهان در حالی مطرح شده که برخلاف سخنان بی پشتوانه وی، آمارها نشان دهنده رشد سریع اسلام در اروپا و افزایش شمار مسلمانان است و البته این روندی است که در سطح جهانی نیز به چشم می خورد.

مکرون در عین حال مدعی مبارزه با آنچه که اسلام گرایی افراطی خوانده، شده است. در حالی که نگاهی به رویدادهای یک دهه اخیر نشان می دهد که برخی کشورهای اروپایی مانند فرانسه و بریتانیا در کنار آمریکا نقش اساسی در گسترش گروههای تروریستی تکفیری مانند داعش ایفا کرده اند.

هدف غربی ها این بود که با استفاده ابزاری از افراط گرایان تکفیری، اهداف منطقه ای خود به ویژه مبارزه با محور مقاومت در غرب آسیا را از طریق سرنگونی دولت قانونی سوریه تحقق بخشند.

با این حال نه تنها به این هدف نرسیدند بلکه در چند سال اخیر تروریست های داعشی لبه حملات خود را به کشورهای اروپایی حامی خود تغییر جهت دادند و اقدامات تروریستی متعددی در آنها انجام دادند. در واقع آتشی که اروپایی ها افروخته بودند دامن خود آنها را گرفته است.

مساله دیگر اینکه مکرون در حالی با ارائه طرح جدید خود مدعی تثبیت جدایی سیاست ودین یا همان سکولاریسم و نیز تضعیف نهادهای اسلامی مانند مساجد است که دولت فرانسه عملا عرصه را برای اقدامات اسلام ستیزانه باز گذاشته است.

نمونه آشکار این مساله، اقدام اخیر نشریه فرانسوی «شارلی ابدو» در انتشار مجدد کاریکاتورهای موهن از پیامبر عظیم الشان اسلام (ص) است. مکرون  پس از گسترش اعتراضات در جهان اسلام علیه اقدام موهن این نشریه در اظهاراتی گستاخانه کفرگویی را جزیی از آزادی بیان دانسته و مدعی شده است که "من در اینجا هستم تا از این آزادی‌ها دفاع کنم."

مشخص نیست منظور وی از آزادی چیست؟ آیا توهین و تمسخر مقدسات یک و نیم میلیارد مسلمان، نشانه وجود آزادی در فرانسه است؟ اگر این گونه است چرا نویسندگان و پژوهشگرانی مانند روژه گارودی که مساله هولوکاست را زیر سئوال برده اند محکوم به زندان شده اند؟ واقعیت این است که مفهوم آزادی از دیدگاه سیاستمدارانی مانند مکرون مفهومی یک طرفه یعنی آزادی در زمینه اسلام ستیزی است.

نویسنده: سیدرضا میرطاهر

117

بیشتر بخوانید:

توجیه مکرون در ارائه یک لایحه اسلام ستیزانه