بریتانیا، فرانسه و آلمان بعد از عقب‌نشینی از صدور قطعنامه ضد ایرانی در شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی بیانیه‌ای صادر کردند.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، بریتانیا، فرانسه و آلمان پنجشنبه شب در این بیانیه  با اشاره به تفاهم اخیر ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اعلام کردند، بر این اساس تصمیم گرفتند صدور قطعنامه علیه ایران را متوقف کنند.

تروئیکای اروپایی با ادعای اینکه کاملاً به «برجام» متعهد هستند افزودند، این توافق، اگر اجرا شود دربردارنده منافع امنیتی برای همه طرفها است.

بریتانیا، فرانسه و آلمان که با کوتاهی در اجرای تعهدات برجامی خود موجب واکنش ایران در قالب تعدیل تعهدات هسته‌ای شده‌اند، در ادامه بیانیه شان از آنچه نقض برجام توسط ایران خوانده شده است، ابراز نگرانی کردند.

دولت وقت آمریکا  سه شنبه 8 می 2018 از «برنامه جامع اقدام مشترک» (برجام) خارج و ضمن اعمال تحریم‌های متوقف شده ذیل این توافق، تحریم‌های دیگری علیه ایران وضع کرد.

ایران تا یک سال بعد از خروج غیرقانونی آمریکا از برجام به طور کامل تعهداتش در قبال توافق هسته‌ای را اجرا کرد و به کشورهای اروپایی که وعده جبران آثار این خروج را می‌دادند برای عمل به تعهداتشان فرصت داد.

یک‌سال بعد  از آنکه دولت‌های اروپایی نتوانستند به وعده‌هایشان عمل کنند تهران اعلام کرد تعهدات برجامی خود را بر اساس بندهای 26 و 36 این توافق گام به گام کاهش خواهد داد تا میان تعهدات و حقوقش توازنی برقرار شود.

جمهوری اسلامی ایران از 23 فوریه و در راستای اجرای ماده ششم قانون «اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها و صیانت از منافع ملت ایران» نظارت‌های فراپادمانی و اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی را متوقف کرد. البته دو روز قبل از اجرای این قانون، در پی سفری که "رافائل گروسی" مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به تهران داشت، موافقتنامه‌ای موقت بین ایران و آژانس صادر شد که بر مبنای آن مقرر شد ایران به مدت 3 ماه اطلاعات برخی فعالیت‌ها و تجهیزات نظارتی را ضبط کند و نزد خود نگه دارد.

در این مدت، آژانس به این اطلاعات هیچ دسترسی نخواهد داشت و اطلاعات منحصرا نزد ایران باقی می‌ماند. چنانچه ظرف 3 ماه تحریم‌ها به طور کامل لغو شد، ایران این اطلاعات را در اختیار آژانس می‌گذارد، در غیر این صورت اطلاعات برای همیشه پاک خواهد شد.

120