ایران پرس: به رغم ادعاهای کشورهای غربی مبنی بر برابری افراد و احترام به حقوق بشر، در عمل سیاست های تبعیضی در مقوله های مختلف از جمله اجتماعی و فرهنگی در این کشورها وجود دارد.

در این راستا، افشاگری های جدید «مگان مارکل» عروس خانواده سلطنتی بریتانیا و متهم کردن خانواده سلطنتی این کشور به «نژادپرستی و دروغ گویی» موضوعی در خور توجه و سندی عینی در این زمینه است.

مگان مارکل و شاهزاده هری که ژانویه گذشته از وظایف رسمی سلطنتی کناره گیری کرده و به آمریکا نقل مکان کردند، به تازگی در مصاحبه ای از روابط و سیاست های خانواده سلطنتی بریتانیا پرده برداشتند.

مگان مارکل در این مصاحبه گفت: "در دورانی که فرزندش «آرچی» را باردار بوده، دغدغه اعضای خانواده سلطنتی میزان تیرگی رنگ پوست فرزندش بوده است و به این دلیل آنها نمی‌خواستند پسرش عنوان شاهزاده داشته باشد."

اگرچه این نخستین بار است که عروس دربار بریتانیا به طور رسمی از تبعیض نژادی در خانواده سلطنتی این کشور سخن گفته است اما موضوع تبعیض نژادی در بریتانیا و به ویژه در خانواده سلطنتی، موضوع جدیدی نیست.

خانواده سلطنتی بریتانیا همواره با داشتن بخش اعظم ثروت و قدرت در این کشور، دارای قوانین و رویکردهای خاص خود بوده است. از جمله اینکه شاهزاده ها باید تابع قوانین سختی ازدواج و طبق قوانین سختی زندگی کنند.

برخی از آنان نیز قوانین سخت دربار را زیر پا می گذارند و شورش راه می اندازند. چنان که زمانی ادوارد هشتم، پادشاه وقت بریتانیا نیز مجبور شد برای حفظ ازدواج خود با یک زن مطلقه آمریکایی، از تاج پادشاهی چشم پوشی کند.

البته در دهه های اخیر، دربار سلطنتی بریتانیا مدعی شده است که با ورود به دنیای مدرن، عقاید کهنه را کنار گذاشته است اما ماجراهای پیرامون ازدواج مگان مارکل آمریکایی با نوه ملکه الیزابت دوم، بار دیگر غلبه سنت های درباری بر زندگی شخصی شاهزادگان بریتانیایی را زنده کرد.

به طوری که از یکسال قبل و با مهاجرت مگان و هری به آمریکا، بسیاری از دست اندرکاران و فعالان مدنی بریتانیا تصمیم آنها را در راستای رفتارهای تبعیض آمیز و فشارهای دربار بریتانیا ارزیابی کردند.

چنان که «جان برکو» سخنگوی پیشین مجلس عوام در همان زمان گفت: "اعتقاد دارم مگان مارکل قربانی نژادپرستی صریح و ناهنجار بوده و در معرض نژادپرستی، تبعیض جنسیتی و سوء رفتار قرار گرفته است."

رخنه نژادپرستی در جامعه بریتانیا

نژادپرستی و تبعیض نه تنها در دربار بریتانیا نهادینه شده است بلکه در جامعه این کشور نیز نماد بارزی دارد. چنان که به تازگی «راقیه اسماعیل» که نام او به عنوان نخستین شهردار محجبه در تاریخ بریتانیا ثبت شده به دلیل تبعیض نژادی و اسلام‌ هراسی مجبور به استعفا از حزب کارگر شد.

انتشار گزارش هایی از رفتارهای تبعیض آمیز پلیس بریتانیا به ویژه علیه سیاهپوستان و اقلیت های مذهبی نیز دلیل دیگری بر این ادعاست. براساس آمارهای رسمی، شمار سیاه پوستان و اقلیت های مذهبی در خیابان های لندن که از سوی پلیس متوقف و مورد بازرسی بدنی و رفتارهای توهین آمیز قرار می گیرند، چند برابر سفیدپوستان است.

«ساموئل اتین» نویسنده در این زمینه می گوید: "نژادپرستی در بریتانیا سیستماتیک و نظام‌ مند است و آن را می‌ توان در گفتار و کنش‌های مورد استفاده برای برخورد با «دیگری»، نظام آموزشی، اشتغال، بهداشت و سطح بالای ابتلای قومیت‌های بریتانیا به کووید-19 دید."

سخنان مگان مارکل و افشاگری وی، بار دیگر تاییدی برادامه اعتقادات نژاد پرستانه و نهادینه شدن خانواده سلطنتی بریتانیا است. مگان گفت که بسیاری از ساکنان کاخ باکینگهام نه فقط نگران رنگ پوست آرچی بودند، بلکه می‌خواستند او را از میراث سلطنتی محروم کنند و حتی حاضر نشده بودند برای تامین امنیتش اقدام کنند.

اگرچه رسانه های بریتانیا در تلاش هستند با لاپوشانی واقعیت موجود در کاخ سلطنتی و جامعه بریتانیا را انکار کنند، اما به نظر می رسد همه شواهد، ادعاهای مگان و وجود تبعیض نژادی در نهاد سلطنت در بریتانیا را تایید می کند.

نویسنده: آتوسا دینیاریان

117

بیشتر بخوانید:

تظاهرات علیه نژادپرستی در پایتخت بریتانیا