ایران پرس: رئیس‌جمهور فرانسه بار دیگر با نسبت دادن تروریسم به اسلام، احساسات مسلمانان جهان را خدشه‌دار کرد.

امانوئل مکرون شامگاه جمعه 23 آوریل در یک پیام توییتری با اشاره به حمله به یک پلیس زن در یکی از شهرهای اطراف پاریس اظهار داشت: در مبارزه علیه تروریسم اسلامی، تسلیم نخواهیم شد.

عصر جمعه فردی با چاقو یک پلیس زن را در ورودی ساختمان اداره پلیس شهر"رامبویلت Rambouillet" در 60 کیلومتری جنوب غرب پاریس مورد حمله قرار داد.

به گزارش پلیس فرانسه، فرد مهاجم اصالتی تونسی داشته و این فرد نیز به دلیل جراحات وارده هنگام بازداشت، جان داده است. رسانه‌های فرانسوی با ادعای اینکه فرد مهاجم هنگام حمله فریاد «الله اکبر» سر داده است، قصد دارند، این حادثه را به مسلمانان نسبت دهند.

این نخستین بار نیست که رئیس جمهور فرانسه در پی وقوع یک حادثه مرگبار، انگشت اتهام را به سمت اسلام و مسلمانان گرفته و تلاش کرده تا بین اسلام و تروریسم ارتباط برقرار نماید.

درواقع امانوئل مکرون رویکردی لجوجانه و غیرمنطقی در چارچوب"سکولاریسم تهاجمی" در حمایت همه جانبه از اقدامات اسلام ستیزانه و مبارزه با اسلام و توهین به مقدسات اسلامی در پیش گرفته وصرفا در پی تشدید فشار علیه مسلمانان ساکن فرانسه و تداوم اقدامات اسلام ستیزانه است. ضمن اینکه استناد مکرون به "آزادی بیان" در کشورش برای توهین به مقدسات اسلامی از جانب نشریه فکاهی شارلی ابدو ، انتقادهای زیادی را حتی در داخل فرانسه علیه وی موجب شده است.

مکرون آشکارا اسلام را دینی در بحران قلمداد کرده و در 2 اکتبر2020 در اظهاراتی، اسلام‌گرایی را یک ایدئولوژی مرگبار توصیف و اظهار داشت : اسلام دینی است که امروز در همه جای دنیا دچار بحران است، ما فقط این را در کشور خود نمی بینیم.

بدین ترتیب مشخص است که اساسا رئیس جمهور فرانسه دیدگاه مثبتی درباره اسلام نداشته ودرهمین راستا از هر اقدامی در زمینه اسلام ستیزی و تضعیف اسلام و پیامبر اکرم (ص) عملا حمایت کرده است.

این اقدامات از دفاع از توهین به ساحت مقدس پیامبر اسلام (ص) تا اخراج مسلمانان از فرانسه و بستن مساجد و مراکز اسلامی و ارائه لایحه ای در راستای تقویت سکولاریسم که البته هدف اصلی آن تضعیف اسلام در جامعه فرانسه است شامل می شود. مسعود شجرهMasoud shajareh رئیس کمیسیون حقوق بشر اسلامی می گوید : مکرون آشکارا اسلام را هدف حمله قرار داد و گفت اسلام در بحران است در حالی که در واقع سیاست‌های فرانسه و سیاستمداران اروپایی هم رای او در بحران هستند.

مساله دیگر اینکه با توجه به برگزاری انتخابات ریاست جمهوری فرانسه درآوریل 2022 ، مکرون برای اینکه دوباره به کاخ الیزه راه یابد ، چاره را در این دیده که مواضعی تندتر از "مارین لوپن" سیاستمدار راست گرای افراطی فرانسوی که رقیب جدی او در انتخابات پیش رو است علیه اسلام و مسلمانان اتخاذ کند.

وی بر این گمان است که بدین ترتیب موفق به جلب آرای آن دسته از شهروندان فرانسوی که دیدگاههای ضد مهاجران دارند خواهد شد. 

مسعود شجره در این باره می گوید: مکرون ناچار شده است بیش از گذشته به نژاد پرستی و اسلام هراسی روی آورد تا با جلب آرای گروه‌ها و افراد راست افراطی و عوام گرایی بتواند دوباره انتخاب شود.

طبق نظرسنجی اخیر موسسه افکارسنجی «ایفوپIFOP» ، امانوئل مکرون و مارین لوپن در نخستین دور از رقابت‌ برای انتخابات سال 2022، در یک سطح و بالاتر از دیگر رقبا خواهند بود.

بدین ترتیب مکرون برای اینکه بتواند در دور دوم انتخابات سال 2022 به پیروزی برسد از هم اکنون رویکردی پوپولیستی پیشه کرده و تلاش می کند تا با استفاده از همان ابزارهای مورد استفاده مارین لوپن به ویژه اظهارات و اقدامات اسلام ستیزانه و ضد مسلمانان محبوبیت خود را بین راست گرایان فرانسوی افزایش دهد.

نویسنده: سید رضا میرطاهر

112

بیشتر بخوانید:

دستور وزیر کشور فرانسه برای افزایش تدابیر امنیتی اطراف مساجد و عبادتگاه‌های مسلمانان

 انتقادات فزاینده از مصوبه سنای فرانسه درباره محدودیت‌های جدید برای حجاب