ایران پرس: استولتنبرگ  دبیرکل ناتو در دیدار با  یائیر لاپید  وزیر خارجه رژیم صهیونیستی در بروکسل، در اظهاراتی بی اساس درباره توان دفاعی و تسلیحاتی ایران، بدون اشاره به تهدیدهای هسته ای اسرائیل برای منطقه و جهان، قدرت دفاع موشکی و فعالیت های صلح آمیز هسته ای ایران را نگران کننده خواند.

دبیرکل سازمان پیمان آتلانتیک شمالی(ناتو) دراین دیدار که روز دوشنبه انجام شد، درحالی ایران را به بی ثبات سازی منطقه متهم کرد، که اشغالگری و عدم تعهد رژیم صهیونیستی به پیمان منع تسلیحات اتمی و سازوکارهای خلع سلاح ،به نگرانی اصلی منطقه تبدیل شده است.

برخلاف اظهارات دبیرکل ناتو، مطابق  گزارش های آژانس بین المللی انرژی اتمی، همه فعالیت هسته ای ایران صلح آمیز و تحت نظارت آژانس است .جمهوری اسلامی ایران براساس اعتقادات دینی و پایبندی به  تعهدات بین المللی هیچگاه بدنبال دستیابی به سلاح های کشتار جمعی و هسته ای نبوده  و آن را حرام می داند.

در واقع ادعاهای مطرح شده از سوی استولتنبرگ تکرار اتهامات مقامات رژیم صهیونیستی و حامیان آمریکایی آنها علیه ایران است که می کوشند اهداف خود را با سیاست های فرافکنانه  پنهان کنند.

دبیرکل ناتو درحالی این اتهام های واهی را علیه ایران مطرح کرده است که نقش ناتو بر خلاف ماموریت های محوله در دفاع از منافع کشورهای عضو و حفظ ثبات و امنیت منطقه با سوالات و ابهامات زیادی مواجه است . 

«محمدرضا نوروزپور» کارشناس مسایل سیاسی به این نکته اشاره دارد که  ناتو باید قبل از موعظه به دیگران، موقعیت و اعتبار از دست رفته خود در نتیجه همدستی در جنایات جنگی در افغانستان و مناطق دیگر را بهبود بخشد .

همانگونه که در بیانیه سفارت جمهوری اسلامی ایران در بروکسل در پاسخ به اظهارات دبیر کل ناتو تصریح شده است؛ این اظهارات، گمراه کننده و انحراف غیرمسئولانه واقعیت‌ها است که به افزایش اعتبار ادعایی دبیرکل ناتو کمکی نمی‌کند. در حال حاضر و با گذشت ۲۰ سال از لشگرکشی آمریکا و ناتو به افغانستان، این کشور همچنان از جنگ و خشونت و نا امنی و قاچاق مواد مخدر رنج می برد.

وضعیت افغانستان و عراق  تنها یک نمونه از عملکرد این این پیمان نظامی است . سیاست های ناتو در منطقه  دست‌کم طی دو دهه اخیریکی از علل  اصلی  ترویج نا امنی و خشونت در منطقه بوده است.

سران ناتو در نشست لیسبون در سال ۲۰۱۰ اهداف ۱۰ سال آینده ناتو را تدوین کردند . محور اصلی سند مذکور اعلام دوباره تعهد ناتو به «امنیت جمعی» بود. این سازمان اما در قبال بحران‌های سوریه و عراق ومقابله با تروریسم ، بحران پناهجویان،بی‌ثباتی سیاسی و جنایات سازمان‌یافته نتوانست کارایی چندانی داشته باشد.

در واقع اگر ورود به موقع ایران به عرصه مقابله با تروریستهای داعشی در سوریه و عراق نبود؛ قطعا" کشورهای عضوناتو امروز وضعیت دیگری داشتتند .

از نگاه جمهوری اسلامی ایران ؛تنها راه  مقابله با تهدیدهای امنیتی ، تکیه کردن بر ظرفیت های درون منطقه ای است. این همان واقعیتی است که غرب و ناتو را نگران می کند. در موضوع برجام و تعهدات هسته ای نیز باید گفت که ایران بعنوان یک عضو متعهد و پایبند به معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای و کنوانسیون سلاح‌های بیلوژیکی بی نیاز از توصیه های ناتو است و به طور کامل آن‌ها را اجرا می‌کند.

واقعیت انکار ناپذیر اما این است که رژیم اشغالگر صهیونیستی با در اختیار داشتن حدود 300 کلاهک اتمی و خودداری از امضای معاهده منع گسترش سلاح‌ های هسته‌ ای (ان پی تی ) تهدید واقعی برای امنیت منطقه است. این تهدید نتیجه  حمایت های آمریکا و کشورهای اروپایی و دوگانگی های سیاسی است که در اظهارات دبیر کل ناتونیزمشهود است .

نویسنده : جمشيد امین زاده

112

بیشتر بخوانید: