تحلیل:

ایران پرس: «حسین امیرعبداللهیان» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران از افزایش تلاش‌های منطقه‌ای برای توقف جنگ و نسل کشی در باریکه غزه خبر داد.

هفتمین ماه نسل‌کشی رژیم صهیونیستی علیه باریکه غزه پایان یافت. وزارت بهداشت فلسطین اعلام کرد: از آغاز عملیات طوفان الاقصی (15 مهر 1402 - هفتم اکتبر۲۰۲۳) تاکنون ۳۴ هزار و ۶۸۳ نفر در نوار غزه به شهادت رسیدند و ۷۸ هزار و ۱۸ نفر دیگر هم مجروح شدند.

تاکنون تلاش‌های هایی برای متوقف کردن نسل‌کشی در غزه انجام شده، اما به دلیل حمایت‌های همه جانبه آمریکا از رژیم صهیونیستی و همچنین شرایط داخلی رژیم از جمله شکننده بودن موقعیت سیاسی «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم اسرائیل و روی کار بودن افراطی ها، این تلاش‌ها نتیجه ای نداشته است.

دور جدید تلاش‌ها در سطوح منطقه‌ای و جهانی برای متوقف کردن نسل‌کشی در غزه، در پی شدت گرفتن اعتراضات در سطح جهانی آغاز شده است.

خیزش دانشجویان در دانشگاه‌های آمریکایی و اروپایی و تبدیل شدن آن به موضوع بغرنجی برای دولت آمریکا و دولت‌های اروپایی عامل مهمی برای افزایش تلاش‌های جهانی است.

خیزش دانشجویان و گسترش انزجار و تنفر از رژیم صهیونیستی و همچنین احتمال صدور حکم دیوان بین‌المللی کیفری علیه مقامات رژیم صهیونیستی به فرصتی برای کشورهای منطقه تبدیل شد تا تلاش‌های خود را برای متوقف کردن نسل‌کشی در غزه افزایش دهند.

حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس با اشاره به رایزنی های خود در حاشیه پانزدهمین اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی در بانجول پایتخت گامبیا، نوشت: "در حاشیه پانزدهمین اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی در گامبیا با وزیر خارجه مصر در خصوص آخرین وضعیت مناسبات دوجانبه و تحولات منطقه‌ای به خصوص اوضاع غزه و تلاش‌های جاری جهت توقف جنایات رژیم صهیونیستی علیه فلسطینیان رایزنی و تبادل نظر کردیم."

وزیر امور خارجه ایران افزود: "تلاش‌های منطقه‌ای برای توقف جنگ و نسل کشی در غزه جدی‌تر شده است.از جمله این تلاش‌ها می‌توان به نشست‌های هفته گذشته در ریاض، پایتخت عربستان سعودی اشاره کرد."

ریاض میزبان وزرا و نمایندگان کشورهای عربی، اسلامی و اروپایی بود. در این نشستها بر لزوم توقف نسل‌کشی در غزه، ارسال کمک‌های بشردوستانه و همچنین تشکیل کشور مستقل فلسطین تاکید شد.

دیگر اقدامی که در حمایت از مردم فلسطین انجام شد تصمیم ترکیه برای قطع مراودات تجاری با رژیم صهیونیستی بود. علاوه بر این، میانجی گری ها و گفت وگوهای سیاسی نیز با جدیت بیشتری توسط بازیگران منطقه‌ای پیگیری شد.

تلاش‌های برخی کشورها از جمله الجزایر در دیوان بین‌المللی کیفری نیز دیگر اقدام مهمی است که در حال پیگیری است. با توجه به این تلاش‌ها امیدواری برای متوقف کردن نسل‌کشی رژیم اشغالگر قدس در غزه افزایش یافته است.

حسین امیرعبداللهیان وزیر خارجه و دیپلمات عالی رتبه جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه «ما در یک فضایی قرار داریم که احتمال توقف در غزه نسبت به گذشته قدری افزایش پیدا کرده است» اظهار کرد: "علت آن رایزنی‌ها، تلاش‌ها، فشارهای افکار عمومی و مجموعه شرایط جدیدی است که رژیم صهیونیستی در صحنه منطقه‌ای و بین‌المللی با آن مواجه شده است."

نویسنده: سیدرضی عمادی

117