به گزارش روز یکشنبه خبرگزاری ایران پرس، «جوزف بورل» در بیانیهای که روی پایگاه اینترنتی اتحادیه اروپا قرار گرفت، اعلام کرد: اتحادیه اروپا حمله غیرقانونی ۲۹ ژوئیه علیه کشتی تجاری «مرسر استریت» در سواحل جزیره «مصیره» عمان را به شدت محکوم میکند.
بورل افزود: این حمله که منجر به کشته شدن یک رومانیایی و یک شهروند انگلیسی شد، توجیهی ندارد. ما به خانوادهها و دوستان آنها تسلیت میگوییم و همبستگی کامل خود را با کشور عضو آسیبدیده اعلام میکنیم.
این مقام ارشد اتحادیه اروپا اظهار داشت: این گونه اقدامات بیپروا و یکجانبه که برخلاف قوانین بینالمللی و تهدیدکننده صلح بینالمللی است، غیرقابل قبول است و باید متوقف شود. آزادی ناوبری باید مطابق قوانین بینالمللی تضمین شود.
وی با تکرار اتهامزنی علیه ایران و در ادعایی بیاساس گفت همه شواهد موجود به وضوح به ایران اشاره میکند.بورل اعلام کرد: ما از همه طرفهای مرتبط در منطقه میخواهیم تا نقش سازندهای در تقویت ثبات و صلح منطقه ایفا کنند. در این زمینه، اتحادیه اروپا به تلاشهای شدید دیپلماتیک برای پیشبرد گفتوگوها و راهحلهای مناسب و موثر ادامه خواهد داد.
صبح جمعه 30 ژوئیه، گروه نظامی انگلیسی موسوم به «عملیاتهای تجاری دریایی» در بیانیهای کوتاه مدعی شد که یک کشتی شامگاه پنجشنبه در دریای عمان هدف قرار گرفته است.
بعد از آن، وزارت دفاع انگلیس اعلام کرد که کشتی مذکور تحت مالکیت رژیم صهیونیستی بوده و در فاصله ۲۸۰ کیلومتری بندر «الدقم» هدف حمله قرار گرفته است. عصر روز جمعه نیز شرکت «زودیاک ماریتایم» که متعلق به «ایال عوفر» میلیاردر صهیونیست و مستقر در لندن است، اعلام کرد که دو نفر از خدمه این کشتی تجاری با نام مرسر استریت در پی حمله به آن، کشته شدند.
مقامها و رسانههای رژیم صهیونیستی تنها ساعاتی بعد از وقوع این حادثه بدون ارائه هیچگونه مستنداتی مدعی شدند که ایران عامل حمله به کشتی تجاری مرسر استریت بوده است.انگلیس و آمریکا نیز از این ادعای صهیونیستها حمایت و آنرا تکرار کردند.
انگلیس خواستار نشست شورای امنیت در پشت درهای بسته در روز جمعه برای بحث درباره حمله ادعایی پهپادی علیه یک نفتکش صهیونیستی شده و بدون ارائه هیچ سند و مدرکی ادعا کرده بود که «بسیار محتمل» است ایران مسئول این حمله باشد.
واشنگتن هم در واکنش به این حادثه با ابراز حمایت از متحد خود، قول داد که برای اطمینان از پاسخگویی و شناسایی و برخورد با ایران در شورای امنیت، کار میکند.
سعید خطیبزاده، سخنگوی وزارت خارجه ایران در توییتی، این اظهارات را شتابزده، متناقض و غیرموجه دانسته و ضمن رد آن، نوشت: «این اولین بار نیست که بریتانیا بدون داشتن مدرک این اتهامات را علیه ایران مطرح میکند.»
با این حال یک منبع سازمان ملل به شبکه روسی «آر.تی» گفت برخی از اعضای شورای امنیت برای حمایت از ادعاهای انگلیس در نشست روز جمعه آمادگی نداشتند.
این منبع گفت: بدیهی بود که همه اعضای شورای امنیت سازمان ملل حاضر نبودند از پیشنهادات اتهامی شرکای غربی حمایت کنند در حالی که نتایج تحقیقات مستقل و بیطرف بینالمللی را نداشتند. // 114
بیشتر بخوانید:
پاسخ سفارت ایران به انگلیس: باب دیپلماسی بر اساس احترام متقابل باز است
کاردار انگلیس به وزارت خارجه ایران احضار شد
خطیب زاده: اتهامات انگلیس و آمریکا به ایران؛ واهی و تحریک آمیز است