ایران پرس: با برگزاری انتخابات پارلمانی و شوراهای روسیه که روز جمعه آغاز شده تلاش غربی ها برای ایجاد اخلال در این انتخابات تشدید شده است.

انتخابات پارلمانی روسیه از 17 تا 19 سپتامبر برگزار می‌شود و حدود 108 میلیون نفر واجد شرکت در این انتخابات هستند. شهروندان روس با رای خود 450 عضو مجلس نمایندگان (دوما) را بر می‌گزینند.

نتیجه این انتخابات یکشنبه شب اعلام می‌شود. انتخابات واحد در روسیه شامل انتخابات دومای روسیه، سران 12 جمهوری و استان و نمایندگان شوراهای استانی، شهری و روستایی در این کشور می شود.

در حالی‌ که «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهوری روسیه روز پنجشنبه از شهروندان این کشور خواست تا با شرکت در انتخابات پارلمانی، وطن پرستی خود را به نمایش بگذارند، پارلمان اروپا با تصویب یک قطعنامه از اتحادیه اروپا خواست تا برای عدم پذیرش نتیجه این انتخابات، در صورت نقض فاحش معیارهای بین‌المللی، آماده باشد.

«آندریوس کوبیلیوس» گزارشگر این قطعنامه در کمیسیون روابط خارجی پارلمان اروپا به نمایندگان گفت: "امروز شکلی از تضاد آشتی‌ناپذیر میان روسیه غیردموکراتیک و اروپا وجود دارد. روسیه ولادیمیر پوتین در حال تبدیل شدن به بزرگ‌ترین چالش امنیتی و ژئوپولیتیک برای اروپا است."

در اقدامی دیگر در راستای تضعیف اعتبار و مشروعیت این انتخابات، سازمان امنیت و همکاری اروپا اعلام کرد: "ناظران بین المللی در انتخابات پارلمانی روسیه حضور ندارند." دفتر سازمان امنیت و همکاری اروپا اعلام کرد: "به دلیل محدودیت‌های از سوی روسیه در شرایطی نیست که ناظری به روسیه اعزام کند." روسیه می‌خواست تعداد ناظران را به 60 نفر محدود کند و این درحالی است که  این سازمان خواهان اعزام 500 نفر ناظر بود.

جنگ رسانه ای و تبلیغاتی اتحادیه اروپا ضد روسیه

روس ستیزی باعث شده تا غربی ها بویژه آمریکا و اتحادیه اروپا در چند انتخابات اخیر روسیه به طور مستقیم وارد عرصه جنگ تبلیغاتی و رسانه ای علیه دولت مسکو و ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه شوند.

این مساله واکنش شدید روسیه را در برهه کنونی برانگیخته است. در این راستا وزارت امور خارجه روسیه روز پنجشنبه هشدار داد که اقداماتی را برضد آمریکا به دلیل آنچه «دخالت در انتخابات روسیه» عنوان شده است، انجام خواهد داد.

طبق اعلام این وزارتخانه، مسکو شواهدی «غیر قابل انکار» در مورد نقض قوانین روسیه توسط پلتفرم‌های اینترنتی آمریکایی در رابطه با انتخابات پارلمانی روسیه را در اختیار دارد.

روسیه بارها شاهد دخالت آشکار آمریکا و اروپا در انتخابات خود و نیز تشویق مخالفان دولت روسیه از سوی واشنگتن برای برپایی اعتراضات و تجمعات در واکنش به نتایج انتخابات پارلمانی و یا ریاست جمهوری روسیه بوده است.

سیاست ها و اقدامات ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه هیچگاه به مذاق غربی ها خوش نیامده است. اقدامات مداخله گرانه غربی ها با هدف ایجاد بی ثباتی، افزایش اعتراضات و در نهایت ایجاد زمینه برای شکل گیری تحولات مطلوب خود در روسیه صورت می گیرد.

از جمله مشخص ترین فعالیت اروپا و آمریکا در این زمینه، افزایش کمک‌های مالی ونیز حمایت همه جانبه رسانه ای از مخالفان و ایجاد فضاسازی منفی در زمینه اوضاع داخلی روسیه است.

خواسته بروکسل و واشنگتن روی کار آمدن فردی غربگرا مانند «الکسی ناوالنی» سرکرده مخالفان در راس قدرت روسیه است. با این حال به دلیل وابستگی آشکار مخالفان به غرب و آگاهی مردم روسیه از این امر، آنها در رسیدن به اهداف خود ناکام مانده اند.

مخالفان غرب گرا در روسیه به سرکردگی ناوالنی بشدت از روندهای انتخاباتی روسیه و تلاش برای حذف آنها از فرایند انتخابات انتقاد کرده اند. ناوالنی اکنون به دلیل جرایم ارتکابی در زندان به سر می برد و آمریکا و اتحادیه اروپا فشار سیاسی و تحریمی گسترده ای را به منظور وادار ساختن مسکو به آزادی او وارد کرده اند.

اکنون همزمان با برگزاری انتخابات پارلمانی و شوراها در روسیه غربی ها تلاش می کنند تا با فضا سازی و جنگ روانی و رسانه ای این انتخابات را مخدوش جلوه داده و در مرحله بعد به دلیل عدم حضور ناظران اروپایی ادعای غیر قابل بودن نتایج این انتخابات را مطرح نموده و این انتخابات را نامشروع جلوه دهند. 

نویسنده: سيدرضا مير طاهر 

117

بیشتر بخوانید:

انتخابات دومای روسیه آغاز شد