با ادامه بحران مهاجرت در مرز بلاروس و اروپا به ویژه در مرز لهستان، تنش ها در اتحادیه اروپا افزایش یافته است.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، «ماتیوس موراوتسکی» نخست وزیر لهستان با اشاره به سرازیر شدن مهاجران به مرزهای این کشور با بلاروس، گفت: "ورشو با جنگی از نوع جدید در این خصوص مواجه است."

وی اظهار داشت: "ما یقین داریم که عملیات جاری در مرزهای شرقی لهستان با بلاروس بخشی از یک عملیات بزرگ است، این یک هجمه هماهنگ شده تمام عیار و دارای ماهیتی از نوعی جدید است."

همزمان، معاون وزارت کشور لهستان از استقرار 12 هزار نیروی نظامی، چهار هزار گارد مرزی، یک هزار و 500 پلیس به همراه 250 نیروی واحد مبارزه با تروریسم در مرز مشترک با بلاروس خبر داد.

کمیسیون اروپا و دولت لهستان مدعی هستند که موج مهاجرت به تحریک دولت بلاروس انجام می شود تا واکنشی به تحریم های اتحادیه اروپا علیه مینسک باشد. این اتهامات را بلاروس قویا رد کرده است. 

در حال حاضر هزاران مهاجر از سمت بلاروس به داخل مرز لهستان در حال حرکت هستند. بسیاری از این مهاجران، پناهجویان افغان و عراقی هستند که به دلیل بحران های سیاسی و روی کار آمدن طالبان در افغانستان، کشورشان را ترک کرده اند.

این مهاجران در سرما و در جنگل های منطقه بدون هیچ امکاناتی زندگی می کنند. آنها نه امکان بازگشت به بلاروس را دارند و نه می توانند وارد اروپا شوند.

اتحادیه اروپا نیز حامی لهستان در برخورد با پناهجویان است.

«اورزولا  فون درلاین»، رئیس کمیسیون اروپا در خصوص وضعیت مرزی میان لهستان و بلاروس گفت: "بلاروس باید بازی با جان انسان ها را متوقف کند. استفاده ابزاری از مهاجران با اغراض سیاسی از سوی بلاروس، قابل پذیرش نیست."

فون درلاین افزود: "مقامات بلاروس باید متوجه باشند که اعمال فشار بر اتحادیه اروپا از طریق استفاده نفع طلبانه ابزاری از مهاجران، کمکی به پیشبرد اهداف آنها نخواهد کرد."

روزنامه انگلیسی دیلی تلگراف نیزبه نقل از مقامات ناتو نوشت: این سازمان آماده است در پاسخ به گسیل پناهجویان به مرز لهستان، با دولت بلاروس برخورد کند.

این شرایط درحالی است که «واسیلی نبنزیا» نماینده روسیه در سازمان ملل متحد قصد اتحادیه اروپا برای تحریم بلاروس را به دلیل بحران پناهجویان، غیرمنطقی توصیف کرد و گفت: "دلیلی ندارد غرب مسئولیت را دائما بر عهده طرف بی گناه بگذارد."

وزارت خارجه بلاروس نیز به لهستان درباره هرگونه اقدام تحریک آمیز به دلیل تنش‌های مهاجرتی در مرز بین دو کشور هشدار داده است.

این وزارتخانه در بیانیه ای اعلام کرده است: "وضعیت فاجعه بار در مرز بلاروس و لهستان نگرانی همه را درخصوص آینده کسانی که به هر قیمتی می خواهند به اتحادیه اروپا بروند، برانگیخته است."

در ادامه این بیانیه آمده است: "این وقایع مستقیما به تصمیمات ورشو بازمی گردد که موضع صریحی برای مقابله با مشکلات اتخاذ نمی کند."

آژانس پناهجویان سازمان ملل در این زمینه با هشدار درباره شرایط پناهجویان در مرز لهستان و بلاروس از سیاسی کردن شرایط این افراد انتقاد و تصریح کرد: اینان صدها انسانی هستند که در بن بست مهلکی در مرز لهستان و بلاروس گیر افتاده اند.

117