موج پنجم کرونا و نگرانی از سویه اومیکرون محدودیت‌های جدیدی را در کشورهای اروپایی به وجود آورده است.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، افزایش هشداردهنده موارد ابتلا به بیماری کووید- 19 با نزدیک شدن به فصل زمستان و ادامه شیوع سویه دلتا، بسیاری از دولت‌های اروپایی را بر آن داشته تا ابعاد اعمال سیاست‌های بهداشت عمومی را در پی افزایش مرگ و میرها در طول فصل پاییز افزایش دهند.

در همین حال،  مدیر مرکز اروپایی کنترل و پیشگیری بیماری ها هشدار داد، برای مقابله با گسترش سریع گونه جهش یافته تازه کرونا موسوم به «اومیکرون» واکسیناسیون به تنهایی کافی نیست و دولت ها باید اقداماتی جدی و فوری برای مهار این سویه جدید اتخاذ کنند.

در حالی که نخستین مورد مرگ مرتبط با اومیکرون در بریتانیا تایید شده، برنامه دولت جدید آلمان برای تزریق 30 میلیون دُز واکسن به نگرانی ها درباره کمبود واکسن دامن زده است .

گفته می‌شود که نزدیک به 40 درصد موارد ابتلا در شهر لندن از نوع اومیکرون است.

طی دو سال اخیر، روند همه گیری در فرانسه با یک اختلاف فاز دو ماهه، تقریباً وضعیت بریتانیا را تکرار کرده است.

به همین دلیل دولت فرانسه نیز نگران است که موج تازه کرونا بعد ازبریتانیا، به این کشور برسد. 

در فرانسه تا کنون 133 مورد ابتلا به این نوع ویروس شناسایی شده، اما مسئولان احتمال می‌دهند که طی ماه آینده (ژانویه)، میزان ابتلا ناگهان افزایش یابد.

در همین حال، «جنی هریس» رئیس آژانس امنیت سلامت بریتانیا روز گذشته (چهارشنبه) اعلام کرد: سویه اومیکرون در مقایسه با سویه‌های قبلی نرخ شیوع خیره کننده‌ای را نشان می‌دهد و احتمال دارد مهم‌ترین تهدید از زمان شروع همه‌گیری ویروس کرونا باشد.

همزمان با افزایش نگرانی‌ها در خصوص افزایش چشمگیر ابتلا به بیماری کووید- 19 در آستانه تعطیلات سال نو میلادی در اروپا، رئیس کمیسیون اروپا روز گذشته (چهارشنبه) اعلام کرد که انتظار می‌رود سویه اومیکرون تا اواسط ژانویه به نوع غالب ویروس کرونا در 27 کشور عضو اتحادیه اروپا تبدیل شود.

به گفته مدیر کل سازمان جهانی بهداشت، موارد ابتلا به اومیکرون تاکنون در 77 کشور جهان گزارش شده است.

سویه اومیکرون نوع جدید کرونا است که به تازگی از سوی آفریقای جنوبی به سازمان جهانی بهداشت گزارش شده است.

سویه جدید کرونا در حالی در جنوب آفریقا شیوع پیدا کرده است که تنها هفت درصد از جمعیت یک میلیارد و 200 میلیونی قاره آفریقا واکسینه شده اند.

قاره آفریقا برای ایمن سازی 60 درصد ساکنانش و دستیابی به سطحی از مصونیت در برابر ویروس کرونا حدود 1.5 میلیارد دز واکسن نیاز دارد. این در حالی است که تاکنون این قاره کمی بیش از 400 میلیون دز دریافت کرده است.

اطلاعاتی که تاکنون درباره این گونه جدید به دست آمده، نشان می‌دهد علایم آن مشابه سایر گونه‌های ویروس کرونا است که شامل تب، سرفه مستمر و از دست دادن حس چشایی یا بویایی است.

117

بیشتر بخوانید:

تاکید سازمان جهانی بهداشت بر اقدام پیشگیرانه برای مقابله با اومیکرون