اوضاع در شرق اوکراین در روزهای اخیر بحرانی شده است. در چند روز اخیر، جدایی طلبان در شرق اوکراین، ارتش این کشور را به انجام حملات توپخانه ای و خمپاره ای به مناطق "دونتسک" و "لوهانسک" متهم کردهاند. این اتهامات همچنین به صورت متقابل از سوی دولت اوکراین به نیروهای جدایی طلب وارد شده است.
مناطق دونتسک و لوهانسک در شرق اوکراین روس نشین هستند. این 2 منطقه در سال 2014 در پی کودتای غربگرایان علیه دولت وقت، خودمختاری خود از دولت مرکزی اوکراین را اعلام کردند.
روسیه پیش از این اعلام کرده بود ارتش اوکراین در صدد حمله گسترده به این مناطق و به اصطلاح یکسره کردن کار جدایی طلبان است؛ در مقابل، دولت غربگرای اوکراین این مساله را انکار کرده و روسیه را به بهانه جویی به منظور مداخله نظامی در شرق اوکراین متهم می کند.
همین امر موجب افزایش تنش ها میان روسیه و غرب شده است.
آمریکا در کنار متحدان خود در ناتو و هم نوا با دولت غربگرای اوکراین ، روسیه را متهم به آمادگی برای حمله به اوکراین کرده اند.
در مقابل روسیه اتهامات غرب درباره قصد مسکو برای حمله به اوکراین را رد و آمریکا و متحدان اروپایی اش را به تشدید عامدانه تنشها متهم کرده است.
به گزارش خبرگزاری ایران پرس، هنوز علت انفجارها در منطقه "لوهانسک" مشخص نیست و جزئیات بیشتری درباره آن منتشر نشده است.
"سرگئی لاوروف" وزیر خارجه روسیه امروز شنبه در گفت و گوی تلفنی با "ژان ایو لودریان"، وزیر خارجه فرانسه از چشم پوشی غربی ها در قبال اقدامات اوکراین در مناطق "دونتسک" و "لوهانسک"، انتقاد کرد و گفت: کییف با چشم پوشی آلمان و فرانسه، دو عضو گروه "نورماندی" (اوکراین، روسیه، فرانسه و آلمان) بطور عمد از اجرای تعهدات خود در قبال توافقنامه مینسک و مجموعه تدابیر پیش بینی شده در آن خودداری می کند.
اوکراین از آوریل 2014 صحنه درگیری های دولت و مخالفان در مناطق شرقی "لوهانسک" و "دونتسک" در پی کودتای غربگرایان علیه دولت وقت است.
طرف های درگیر (مخالفان و دولت اوکراین) برای حل و فصل مسالمت آمیز مناقشه در شرق اوکراین، سپتامبر 2014 موافقتنامه آتش بس در مینسک امضا کردند.
فوریه 2015 نیز نمایندگان کشورهای عضو گروه نورماندی (اوکراین، روسیه، فرانسه و آلمان) موافقتنامه جدید " مینسک 2" را امضاء کردند که این توافق بارها توسط طرف های درگیرنقض شده است.
120