آلمان، فرانسه و اتریش در ادامه فضاسازی‌ها درباره احتمال حمله روسیه به اوکراین، از شهروندان خود خواستند فوراً خاک اوکراین را ترک کنند.

تنش در روابط روسیه و غرب به ویژه با آمریکا در هفته های اخیر بشدت افزایش یافته است. آمریکا در کنار متحدان خود در ناتو و هم نوا با دولت غربگرای اوکراین، روسیه را متهم به آمادگی برای حمله به اوکراین کرده اند.

در مقابل روسیه اتهامات غرب درباره قصد مسکو برای حمله به اوکراین را رد و آمریکا و متحدان اروپایی اش را به تشدید عامدانه تنش‌ها متهم کرده است.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس،  وزارت خارجه آلمان روز شنبه در بیانیه‌ای از آلمانی های ساکن اوکراین خواست هر چه سریعتر خاک این کشور را ترک کنند.

وزارت خارجه فرانسه هم با انتشار بیانیه‌ای به شهروندان خود در اوکراین توصیه کرد، این کشور را ترک کنند.

وزارت خارجه اتریش نیز با صدور بیانیه ای مشابه از شهروندان این کشور در اوکراین خواست به کشور متبوع خود بازگردند.

پیشتر هم شماری از کشورهای غربی به تبعیت از آمریکا از شهروندان خود خواسته بودند خاک اوکراین را ترک کنند.

در همین حال سازمان پیمان آتلانتیک شمالی "ناتو" شنبه شب با ادعای تلاش برای تامین امنیت کارمندانش از تعطیلی دفتر این سازمان در شهر "کی ‌یف" پایتخت اوکراین خبر داد.

بر اساس اعلام ناتو،  کارکنان این سازمان در "کی یف" به شهرهای "لویو" در اوکراین و "بروکسل" در بلژیک اعزام خواهند شد.

همزمان وزرای خارجه گروه هفت هم در بیانیه‌ای مشترک از آنچه به ادعا، بسیج نیرو‌های روسیه در مرز اوکراین خوانده شده است، ابراز نگرانی کردند.

"سرگئی لاوروف" وزیر  خارجه روسیه روز پنجشنبه با کذب خواندن ادعاهای غرب درباره قصد روسیه برای حمله به اوکراین، تاکید کرد، غرب توسعه دهنده ایده تشدید تنش ها درباره اوکراین است.

"سرگئی ریابکوف"  معاون وزیر خارجه روسیه هم با تاکید بر اینکه این کشور هیچ قصدی برای حمله به اوکراین ندارد، از کشور‌های غربی خواست رفتار‌های جنون‌ آمیز خود علیه روسیه را متوقف کنند.

از نظر مقامات مسکو، ناتو  در راستای افزایش تنش و بدون درنظر گرفتن خواست و منافع مسکو عمل می کند؛ چنان که پس از بروز بحران اوکراین، کشورهای عضو این سازمان در شرق اروپا، روند تجدید قوا و استقرار گسترده نیروهای نظامی خود را به ویژه در دو حوزه بالتیک و دریای سیاه افزایش دادند. این موضوع اعتراض گسترده مسکو را در پی داشته است.

موضوع دیگر که همواره انتقاد مسکو را در پی داشته، تلاش مستمر ناتو برای پیشروی به سوی شرق و عضویت کشورهای مرکز و شرق اروپا از جمله همسایه های روسیه مانند اوکراین و گرجستان در این سازمان بوده است. روسیه توسعه ناتو به سمت شرق را به عنوان تهدیدی علیه امنیت ملی خود ارزیابی کرده و رویکرد ناتو برای گسترش اعضای این پیمان نظامی را عامل تشدید تنش ها می داند. 

120