«ولادیمیر پوتین» رئیسجمهوری روسیه روز دوشنبه (2 اسفند) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو اعلام کرد، کشورش استقلال دونتسک و لوهانسک در دونباس را به رسمیت میشناسد.
پوتین بامداد روز پنجشنبه (5 اسفند)، فرمان آغاز «عملیات نظامی ویژه» روسیه برای محافظت از منطقه دونباس را صادر کرد.
منطقه دونباس با ساکنان روس تبار در شرق اوکراین واقع شده است و از سال 2014 روسهای این منطقه، دو جمهوری دونتسک و لوهانسک تاسیس کرده و دولتهای محلی مستقل از دولت اوکراین تشکیل داده اند.
هم اکنون به دلیل عملیات روسیه، در سراسر اوکراین حکومت نظامی وضع شده است.
به گزارش خبرگزاری ایران پرس، «الکساندر لوکاشنکو» رئیس جمهوری بلاروس امروز (شنبه) اعلام کرد که کشورش آماده فراهم کردن زمینه مذاکرات بین مسکو و کییف برای به پایان رساندن بحران اوکراین است.
در همین راستا، تارنمای روزنامه فرانسوی «لو فیگارو» روز شنبه به نقل از یک منبع دیپلماتیک ترکیه که خواست نامش فاش نشود، از اعلام آمادگی ترکیه برای میزبانی مذاکراتی که ممکن است بین روسیه و اوکراین انجام شود، خبر داد.
براساس این گزارش، «مولود چاووش اوغلو» وزیر امور خارجه ترکیه در گفتوگوی تلفنی با «سرگئی لاوروف» همتای روس خود خواست، تا مسکو به عملیات نظامی در خاک اوکراین پایان دهد.
چاووش اوغلو تاکید کرد که تشدید بیشتر تنشهای نظامی به نفع کسی نیست.
این در حالی است که، نخست وزیر بلژیک در توییتر اعلام کرد که این کشور برای کمک به اوکراین سوخت و سلاح ارسال میکند.
«الکساندر دی کرو» روز شنبه اعلام کرد که بلژیک سه هزار و 800 تُن سوخت و دو هزار قبضه مسلسل به ارتش اوکراین تحویل می دهد.
صبح امروز نیز منابع غربی از ارسال کمک های نظامی کشورهای اروپایی چک و هلند به اوکراین خبر دادند.
در این ارتباط خبرگزاری رویترز نوشت که هلند 200 قبضه موشک دوش پرتاب پدافند هوایی استینگر به اوکراین ارسال می کند.
رسانه های چک نیز خبر دادند که دولت این کشور موافقت کرده تا مهمات و تسلیحات به ارزش هشت میلیون و 600 هزار دلار به اوکراین ارسال کند.
همچنین «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا اعلام کرد که با 350 میلیون دلار کمک نظامی اضافی به اوکراین موافقت کرده است.
بلینکن اظهار داشت، این بسته شامل سلاح های دفاعی بیشتر برای کمک به اوکراین جهت مقابله با تهدید های زرهی، هوایی و غیره که با آن مواجه شده است، می باشد.
این سومین کمک نظامی آمریکا به اوکراین است است. یک مقام آمریکایی به شبکه خبری «سی.ان.ان» اعلام کرد دو کمک های قبلی شامل 60 میلیون و 250 میلیون دلار بوده است که مجموع این کمک های نظامی آمریکا به اوکراین در طول یک سال گذشته را به بیش از یک میلیارد دلار می رساند.
117
بیشتر بخوانید:
سازمان ملل متحد: بیش از 120 هزار نفر اوکراین را ترک کرده اند