وزارت خارجه بلغارستان روز جمعه از اخراج یک دیپلمات روس از این کشور خبر داد.

سه شنبه گذشته نیز کشورهای  هلند، بلژیک و جمهوری ایرلند، 42 دیپلمات روس را اخراج کرده بودند.

کشورهای غربی، همزمان با حمله روسیه به اوکراین، کمپین ضدروسی خود را تشدید کرده اند.

روسیه از  24 فوریه عملیاتی را در اوکراین در راستای  حمایت از جمهوری‌های خودخوانده "دونتسک" و "لوهانسک" آغاز کرده است.

روسیه  اعلام کرده است حمله این کشور به اوکراین به منزله شروع جنگ نیست بلکه اقدامی برای جلوگیری از یک جنگ در سطح جهانی است.

در همین رابطه "ولادیمیر پوتین" رئیس جمهوری روسیه، اخیرا هدف مسکو از «عملیات» در اوکراین را "نازی‌ زدایی" و نیز رها کردن مناطق روس‌ زبان این کشور از نسل‌کشی عنوان کرد.

مسکو پیش از این بارها به کشورهای غربی درباره تسلیح اوکراین و نیز بی‌توجهی به نقض حقوق بشر و حملات نیروهای اوکراینی به ساکنین روس تبار در شرق اوکراین هشدار داده بود.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، وزارت خارجه بلغارستان روز جمعه اعلام کرد، یک دیپلمات روس را در ارتباط با اتهامات جاسوسی، "عنصر نامطلوب" تشخیص داده و به وی 72 ساعت مهلت داده است تا خاک این کشور را ترک کند.

مناطق دونتسک و لوهانسک در شرق اوکراین روس نشین هستند. این 2 منطقه در سال 2014 در پی کودتای غربگرایان علیه دولت وقت، خودمختاری خود از دولت مرکزی اوکراین را اعلام کردند.

دولت غرب گرای اوکراین پس از تحولات سال 2014 و برکناری "ویکتور یانوکویچ" رئیس جمهور روس گرای وقت این کشور، تلاش مستمری برای نزدیکی با اروپا و آمریکا و نیز عضویت در نهادهای غربی به ویژه ناتو  و اتحادیه اروپا را در پیش گرفته است. در عین حال غربی ها به سرکردگی آمریکا با هدف مهار و محاصره روسیه سیل کمکهای نظامی و تسلیحاتی خود را به سوی اوکراین روانه کرده و ناتو نیز به صورتی فزاینده با برگزازی رزمایش های مشترک و آموزش نظامیان اوکراینی در اوکراین حضور پیدا کرد. 

روسیه در همین زمینه بارها اعلام کرده است، اجازه نخواهد داد کشورش از خاک اوکراین تهدید شود.

120