ایران پرس: پیروزی دوباره امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه در انتخابات ریاست جمهوری 2022 این کشور با اما و اگرهای زیادی درباره دلایل رای دادن شهروندان فرانسوی به او و چالش های داخلی و خارجی که مکرون در 5 سال آینده باید با آنها دست و پنجه نرم کند مواجه شده است.

تحلیلگران با توجه به اینکه مکرون با 58 درصد آرای رای دهندگان در دور دوم انتخابات ریاست جمهوری در مقابل رقیب جدی و قدیمی خود یعنی مارین لوپن که توانست 42 درصد آرا را به دست آورد به پیروزی رسید ، به این نکته اشاره می کنند که رئیس جمهور جوان فرانسه در واقع فقط نماینده 38 درصد از آرای واجدان شرایط رای دادن و 27 درصد از مردم فرانسه است.

این ارقام با نظرسنجی های قبل از انتخابات تا حد زیادی تطبیق می کند. البته مکرون خود اذعان کرده که بخشی از آرای وی در دور دوم انتخابات از سوی شهروندانی داده شده که صرف برای جلوگیری از به قدرت رسیدن مارین لوپن نامزد راست گرای افراطی به مکرون رای دادند.

در واقع فرانسوی ها بین دوگزینه بد و بدتر مجبور شدند به گزینه بد یعنی مکرون رای دهند.«ژان لوک ملانشون»از سیاستمداران چپگرا که در دور نخست انتخابات جایگاه سوم را  به دست آورد، در واکنش به پیروزی مکرون وی را بدترین رئیس جمهور جمهوری پنجم خواند که « در اقیانوسی از آرای ممتنع، سفید و باطل شناور شده است».

اما با راهیابی دوباره امانوئل مکرون به کاخ الیزه مساله مهم چالش های داخلی و خارجی است که وی ناچار به مقابله با آنها است.

در سطح داخلی مهمترین چالش دولت مکرون مقابله با همه گیری ویروس کرونا از یک سو و سر وسامان دادن به اوضاع اقتصادی فرانسه است که به دلیل همه گیری کرونا و تبعات جنگ اوکراین با وضعیت بدی مواجه است.

در عین حال تداوم اعتراضات به سیاست ها و برنامه های اقتصادی و اجتماعی دولت مکرون که به ویژه از سال 2018 با شکل گیری جنبش اعتراضی «جلیقه زردها» وارد مرحله جدیدی شده است.

در دوره نخست زمامداری مکرون اعتراضات زیادی به اصلاح قانون کار، نظام بازنشستگی، قوانین مالیاتی و قوانین مربوط به مقابله با کرونا و بیماری کووید-19 صورت گرفت.

جنبش جلیقه زردها نیز ضربات بزرگی  دولت مکرون وارد کرده و رئیس جمهور جوان فرانسه مجبور شد تا دربرخی موارد برای کاستن از اعتراضات خواسته های آن را بپذیرد.

چالش دیگر برای مکرون مساله مهاجران و پناهجویان و نیز تلاش مستمر او برای کنترل هر چه بیشتر اقلیت مسلمانان در فرانسه است که بزرگترین جمعیت مسلمان را در اروپا در خود جای داده است.

در بعد خارجی نیز باید یادآور شد که پیروزی امانوئل مکرون با استقبال اروپایی و آمریکا مواجه شد و آن را نشان دهنده گامی در راستای ثبات اتحادیه اروپا، دموکراسی در دنیا و مهار روسیه دانستند.

در برهه کنونی مسلما بزرگترین چالش خارجی مکرون، تداوم جنگ اوکراین و رویکرد پاریس در این زمینه است.

او قبل از وقوع این جنگ با سفر به روسیه و نیز تماس های تلفنی متعدد با ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه تلاش کرد تا مانع حمله روسیه به اوکراین شود تا بدینگونه در افکار عمومی فرانسه و نیز اروپا مقبولیت و محبوبیت خود را بالا ببرد.

با این حال با عملی شدن تهاجم روسیه به اوکراین معلوم شد که پوتین اساسا میانجی گری مکرون را جدی نگرفته است. این برای رئیس جمهور جوان فرانسه ضربه بزرگی بود.

در حال حاضر فرانسه در قالب جبهه متحد غرب در مقابل روسیه، نه فقط به اعمال تحریم های گسترده علیه روسیه و توقیف دارایی ها و بلوکه کردن دارایی های مسکو پرداخته بلکه در زمینه اعطای کمک های نظامی و تسلیحاتی به اوکراین نیز فعال است.

ضمن اینکه پاریس در کنار کشورهای اروپای شرقی عضو اتحادیه اروپا و ناتو از تحریم نفتی روسیه حمایت کرده است.

نویسنده: سيدرضا مير طاهر

112

 بیشتر بخوانید:

پیروزی مکرون در انتخابات ریاست جمهوری فرانسه با پایین‌ترین میزان مشارکت

"مکرون"؛ پیروز انتخابات ریاست جمهوری فرانسه