نمایشگاه عکس سنگ‌های سفید و قلب‌های ناآرام به مناسبت بزرگداشت بیست و هفتمین سالگرد فاجعه نسل‌کشی سربرنیتسا در سارایوو افتتاح شد.

شهر سربرنیتسا که اکثریت آن را مسلمانان تشکیل می‌دهند و به عنوان منطقه امن تحت حفاظت سربازان هلندی سازمان ملل متحد قرار داشت، در یازدهم ژوئیه ۱۹۹۵ میلادی از سوی نیروهای صرب به فرماندهی ژنرال راتکو ملادیچ بدون مقاومت نیروهای هلندی سازمان ملل متحد تصرف شد و به دنبال آن بیش از ۸ هزار نفر در این شهر قتل عام شدند و هنوز پیکر برخی جان‌باختگان مفقود مانده است.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، در نمایشگاه سنگ‌های سفید و قلب‌های ناآرام ۲۵ قطعه عکس از آثار مهدی صالحی عکاس و گرافیست با موضوع حادثه قتل عام مردم سربرنیتسا، تشییع اجساد تازه یافت شده و راهپیمایی صلح به نمایش گذاشته شده است. 

مهدی صالحی متولد ۱۳۵۷ تهران است، وی فارغ‌التحصیل مقطع کارشناسی ارشد رشته مدیریت بوده و به عنوان عکاس، گرافیست و کارشناس سینما دارای فعالیت فرهنگی- هنری است. صالحی بین سال‌های ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۸ به عنوان کارشناس رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در کشور بوسنی و هرزگوین حضور داشته و در این مدت توانسته مجموعه عکس‌هایی از طبیعت و آداب و رسوم مردم بوسنی و هرزگوین تهیه کند.

این مراسم با حضور نماینده انجمن مادران سربرنیتسا و ژپا، شرکت کنندگان ایرانی مراسم راهپیمایی صلح و سفیر جمهوری اسلامی ایران و به همت رایزنی فرهنگی کشورمان در سارایوو برگزار شد.

رضا قلیچ خان سفیر جمهوری اسلامی ایران در این مراسم گفت برگزاری این نمایشگاه نشانه همبستگی مردم ایران با مردم بوسنی و هرزگوین است و یادآوری این موضوع با هدف جلوگیری از تکرار این جنایات در آینده می باشد.

در ابتدای این مراسم محمد حسین انصاری، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در بوسنی و هرزگوین نیز گفت این نسل کشی یکی از آخرین فجایع خون بار قرن بیستم اسب فاجعه‌ای که همه ما با زنده نگه داشتن آن تلاش داریم از وقوع جنایات مشابه جلوگیری کنیم.

انصاری در پایان پیام دوستی و همدردی مردم ایران را به مردم بوسنی و هرزگوین و مادران سربرنیتسا تقدیم کرد.

همچنین خانم هوتیچ نایب رئیس مادران سربرنیتسا و ژپا گفت این نمایشگاه یادآور وحشتی است که در سربرنیتسا رخ داد و هرگز نباید فراموش شود مراسم امروز یادآور جنایتی است که نباید هیچ جا تکرار شود.

در پایان گروه ایرانی شرکت کننده در مراسم بیست و هفتمین سالگرد نسل‌کشی سربرنیتسا و پیاده روی صلح از نمایشگاه بازدید کردند. / 114