تحلیل:

ایران پرس: تحلیلگران روابط بین‌الملل بر این باور هستند که رژیم صهیونیستی بدون حمایت آمریکا نمی‌تواند از خود دفاع کند و آسیب پذیری آن آشکار شده است.

بیش از 7 ماه از نسل‌کشی رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه می‌گذرد. طی این مدت حدود 35 هزار نفر شهید و بیش از 38 هزار نفر مجروح شده‌اند. با وجود این جنایت علیه غزه، این جنگ تاکنون برای رژیم صهیونیستی نیز پیامدهای متعددی داشته است که برخی از پیامدهای آن راهبردی محسوب می‌شوند. 

یکی از پیامدهای راهبردی جنگ علیه غزه، آشکار شدن افزایش انزجار جهانی از رژیم صهیونیستی است. ضمن اینکه مردم در کشورهای مختلف با برگزاری تظاهرات، حمایت خود از غزه و انزجار خود از رژیم صهیونیستی را اعلام کردند، نخبگان هم موضع صریحی علیه جنایت‌های رژیم صهیونیستی اتخاذ کرده و انزجار خود را از تل آویو نشان داده‌اند. 

در سایه بی‌تفاوتی و حتی حمایت قدرت‌های جهانی به خصوص آمریکا از نسل کشی در غزه، دانشجویان در آمریکا و کشورهای اروپایی در حمایت از مردم غزه و محکومیت جنایت‌های رژیم صهیونیستی تظاهرات گسترده‌ای برگزار کردند. تظاهرات دانشجویان در دانشگاه‌های آمریکا و اروپا و حمایت شمار زیادی از اساتید این دانشگاه‌ها از این تظاهرات، نمود عینی و ملموس انزجار جهانی نخبگان از رژیم صهیونیستی است.

پیامد مهم راهبردی دیگر، آشکار شدن آسیب‌های نظامی و اطلاعاتی رژیم صهیونیستی است.

این رژیم نه تنها در 15 مهر 1402 - 7 اکتبر 2024 بلکه طی 7 ماه گذشته با شکست اطلاعاتی و نظامی مواجه شد، زیرا از یک سو نتوانست عملیات طوفان الاقصی را پیش بینی کرده و جلوگیری کند و از سوی دیگر نتوانست به محل نگهداری اسرای خود توسط حماس دست پیدا کند و همچنین نتوانست به فرماندهان برجسته حماس نظیر «یحیی سنوار» و «محمد ضیف» برسد. 

علاوه بر شکست اطلاعاتی و نظامی، آشکار شد که رژیم صهیونیستی بدون حمایت آمریکا توان دفاع از خود را در مقابل قدرت‌هایی نظیر جمهوری اسلامی ایران ندارد. رژیم صهیونیستی روز یکم آوریل به بخش کنسولی سفارت جمهوری اسلامی ایران در سوریه حمله کرد که این اقدام با پاسخ روز 14 آوریل جمهوری اسلامی ایران مواجه شد.

جمهوری اسلامی ایران صدها پهپاد  و موشک را از خاک خود به سمت اراضی اشغالی شلیک کرد که رژیم صهیونیستی با حمایت آمریکا، انگلیس و فرانسه تلاش کرد این پهپادها و موشک‌ها را رهگیری کند. با این حال، شمار زیادی از موشک‌ها با عبور از سامانه‌های دفاعی، به هدف اصابت کرد. 

در همین راستا، «آزریل برمانت» (Azriel Bermant) پژوهشگر ارشد موسسه «روابط بین الملل پراگ» در مطلبی که در تارنمای نشریه آمریکایی «فارن پالیسی» منتشر شد، نوشت: "توانمندی هسته‌ای اسرائیل، ایران را از حمله تنبیهی به آن منصرف نکرد. در سال ۱۹۹۱ نیز اسراییل به عراقی‌ها هشدار داده بود که در پاسخ به هر نوع حمله، انتقام گسترده‌ای صورت خواهد گرفت، اما این امر مانع از پرتاب موشک‌های اسکاد نشد. حمله تنبیهی ایران برای تندروهای تل آویو و افراطی‌های وزارت جنگ اسرائیل حقیقت تلخی را آشکار کرد: بدون مداخله آمریکا و سایر متحدان از جمله همسایگان و شرکای عرب، اسرائیل قادر به دفاع از خود نیست."

برمانت تاکید کرد: "حملات ۷ اکتبر (۱۵ مهر) حماس و ۱۴ آوریل (۲۶ فروردین) ایران این حقیقت را کاملاً روشن ساخت که اسرائیل نمی تواند برای غلبه بر دشمنانش تنها به خود متکی باشد."

نویسنده: سیدرضی عمادی

117

بیشتر بخوانید:

نشریه معتبر آمریکایی نوشت: اسرائیل به تنهایی قادر به دفاع از خود در مقابل ایران نیست