ایران پرس: جنگ اوکراین و عواقب اقتصادی آن شرایط اقتصادی بسیار سخت و دشواری را برای کشورهای اروپایی از جمله آلمان ایجاد کرده و چشم انداز هراسناکی در زمینه اوضاع اقتصادی و اجتماعی این کشورها به وجود آمده است.

«کریستین لیندنر» وزیر دارایی آلمان در سخنانی از ناتوانی دولت این کشور در حمایت های مالی بیشتر از شهروندان خبر داده و با پیش بینی کسری بودجه عظیم دولتی در سال آینده گفت که کشور در حال فقیرتر شدن است.

در این شرایط وزیر دارایی آلمان در حال حاضر امکانات مالی کمی برای کمک‌های بیشتر به شهروندان می‌ بیند.

با توجه به افزایش قابل ملاحظه قیمت انرژی در نتیجه جنگ روسیه در اوکراین، دولت فدرال آلمان در مورد کمک‌های متعدد برای شرکت‌ها و خانوارهای خصوصی تصمیم گرفته است که اینها شامل ترمز قیمت گاز و برق، تخفیف دسامبر، کاهش نرخ مالیات برای گاز، پرداخت‌های مختلف یکباره و یارانه هزینه گرمایش است.

با این حال این اقدامات کمکی نتوانسته تا افزایش شدید بهای خدمات عمومی اعم از برق و گاز و یا افزایش تورم در این کشور بزرگ اروپایی را جبران کند. ضمن اینکه مردم آلمان تلاش می کنند تا هزینه های خود را نیز به نحو قابل توجهی کاهش دهند. طبق آمارها، یک سوم جمعیت آلمان کمتر از سال قبل برای هدایای کریسمس خرج می کنند.

«اولریش اشنایدر» مدیر عامل «انجمن برابری و رفاه» آلمان می گوید: "این یکی از هر سه نفر ما است که دیگر نمی‌توانیم استاندارد زندگی قبلی را حفظ کنیم. 13.8 میلیون نفر در فقر هستند که سال گذشته به سختی می توانستند برای هدیه هزینه کنند. ما در این کریسمس یک رکورد غم انگیز از فقر داریم و به سادگی باید این را بپذیریم."

تظاهرات مردم آلمان در اعتراض به افزایش قیمت مواد غذایی و انرژی

تاکنون تظاهرات اعتراضی متعددی در آلمان به ویژه در برلین پایتخت این کشور در اعتراض به افزایش قیمت مواد غذایی و انرژی و صرف هزینه‌های میلیاردی دولت ائتلافی آلمان برای خرید سلاح ونیز سیاست برلین در قبال جنگ اوکراین برگزار شده است. این تظاهرات در اعتراض به افزایش قیمت‌ها و عرضه سلاح برای دامن زدن به درگیری‌های نظامی در اوکراین صورت گرفته است.

مدیر عامل انجمن رفاه و برابری از اقدامات امدادی دولت آلمان انتقاد کرد و آن را از نظر اجتماعی نامتعادل خوانده و گفت: "دولت ائتلافی آلمان پول زیادی خرج کرد، اما کسانی که بیشتر به کمک وابسته بودند کمترین هزینه را دریافت کردند. این آرامشی نیست که آنها نیاز دارند. در عوض، این مردم عمیق‌تر به فقر رفته‌اند."

البته این اعتراضات محدود به آلمان نیست و گسترش اعتراضات در کشورهای اروپایی به سیاست جانبدارانه از اوکراین و درگیر شدن هر چه بیشتر اروپایی ها در منازعه کنونی بین روسیه و اوکراین با توجه به آشکار شدن روز افزون پیامدهای رویکرد ضد روسی کشورهای اروپایی و اعمال تحریم ها علیه مسکو از یک سو و افزایش هزینه های نظامی به بهای کاهش هزینه های رفاهی و اجتماعی در کنار روند منفی اقتصادی این کشورها مانند تورم بی سابقه و رکود اقتصادی صورت گرفته است.

در پی شروع جنگ در اوکراین، کشورهای اروپایی به بهانه حمایت از کی یف ، تحریم های گسترده ای علیه بخش انرژی روسیه وضع کردند. ضمن اینکه این کشورها میلیاردها یورو سلاح برای اوکراین ارسال کرده اند.

اروپا با پیروی کورکورانه از آمریکا و بدون در نظر گرفتن منافع دراز مدت و نیز مخاطرات ناشی از اقدامات ضد روسی تحریمی بزرگی علیه روسیه را به راه انداختند که با واکنش متقابل مسکو مواجه شده و منجر به کاهش شدید نفت و گاز صادراتی به اروپا ،افزایش بی سابقه تورم و آغاز روند رکود اقتصادی در بسیاری از کشورهای اروپایی از جمله آلمان، فرانسه، بریتانیا شده است.

کارشناسان اقتصادی معتقدند که آثار و پیامدهای اقتصادی ناشی از جنگ اوکراین بر کشورهای اروپایی به خصوص آلمان طولانی مدت خواهد بود و بیش از 20 سال ادامه خواهد داشت.

شرایط کنونی اروپا، در واقع حاصل همراهی این کشورها با سیاست های آمریکا در حمایت از اوکراین در جنگ با روسیه است. بهای این همراهی را شهروندان اروپایی با کاهش شدید رفاه و نیز تورم شدید و بحران های اقتصادی و اجتماعی می پردازند.

آنها کاهش خدمات اجتماعی، بحران انرژی، افزایش بهای سوخت و مواد غذایی و تورم بی‌ سابقه دست به گریبان بوده و چشم انداز نامطلوبی نیز در زمستان 2022 در انتظارشان است.

نویسنده: سیدرضا میرطاهر

117