ایران پرس: فرانسه در حالی همواره مدعی تساوی حقوق انسان ها، توجه به جایگاه زنان و برابری حقوق زن و مرد است که گزارش های منتشر شده نه تنها این ادعا را نقض می کند بلکه تصویر وهمناکی از وضعیت زنان در این کشور ارایه می دهد.

بر اساس تازه ترین گزارش منتشر شده از سوی نهاد عالی برابری (HCE) این کشور، میزان زن ستیزی، تبعیض و خشونت علیه بانوان در فرانسه به شدت و در سطح هشدار دهنده ای، افزایش یافته است.

«سیلوی پیر-بروسلت» رئیس اچ سی ئی، با اعلام نتایج تحقیق صورت گرفته، خواستار توجه به برخوردها و رفتارهای مردان از سنین نخست، شامل اقدام گسترده در آموزش و تصویب و اجرای مقررات سختگیرانه تر در فضای مجازی شده است.

کشورهای غربی به ویژه فرانسه دهه هاست همواره شعار رعایت حقوق بشر و تساوی حقوق زن و مرد سر داده و بسیاری از کشورها را به عدم رعایت تساوی و برابری حقوق زنان محکوم کرده اند یا حتی اقدامات تنبیهی همچون تحریم و برگزاری تجمعات اعتراض آمیز انجام داده اند. این در حالی است که واقعیت ها، خلاف چنین ادعاهایی را نشان می دهد.

«فدریکا موگرینی» مسوول سابق سیاست خارجی اتحادیه اروپا با اشاره به این که از هر سه زن در سراسر اروپا، یک نفر مورد خشونت فیزیکی یا جنسی قرار می گیرد، گفت: باید با این پدیده در اروپا مبارزه کنیم. ما، هنوز قادر به حل این مشکل نیستیم. خشونت علیه زنان به سطح اضطراری رسیده است به طوری که تقریبا تمام افرادی که در اروپا مورد آزار جنسی یا قاچاق قرار می‌ گیرند، زن هستند.

اعمال خشونت های فیزیکی، نابرابری در محیط کار، عدم دریافت دستمزد مساوی با مردان، آزارهای جنسی و فیزیکی، تبعیض در جایگاه شغلی و حتی عدم آزادی پوشش برای زنان مسلمان از جمله تبعیض هایی است که بسیاری از زنان در فرانسه و دیگر کشورهای اروپا با آن روبه رو هستند.

طی سال های اخیر دختران و زنان مسلمان در فرانسه، کشوری که محل زندگی بزرگترین اقلیت مسلمان در اروپا است، به رغم همه ادعاهای آزادی گرایی، متحمل انواع فشارها و محدودیت ها به دلیل داشتن حجاب شده اند به طوری که گاه حتی به دلیل داشتن حجاب، از تحصیل منع شده اند.

مزاحمت‌ های جنسی و نابرابری در اشکال مختلف حتی در نهادهای سیاسی اروپا نیز قابل مشاهده است. چنان که برخی از نمایندگان زن پارلمان اروپا اذعان کرده اند که از سوی همکاران  مرد، مورد آزار و اذیت قرار گرفته اند.

در واقع در جوامع غربی به رغم ادعاها، زنان، انسان های درجه دومی محسوب می شوند که امنیت لازم  را برای زندگی آرام نداشته و مورد حمایت جدی قانون نیز نیستند بلکه آنها از جمله ابزارهایی برای تبلیغات سیاسی و اقتصادی دولت ها و در راستای منافع آنان به شمار می روند.

بالا رفتن آمار خشونت علیه زنان در کشورهای اروپایی، به گونه ای است که حتی چندی پیش پاپ فرانسیس رهبر کاتولیک‌های جهان نیز نسبت به آن معترض شد و افزایش خشونت علیه زنان در غرب را مورد نکوهش قرار داد. وی گفت: تعداد زنانی که در منازلشان از سوی همسرانشان کتک می‌خورند و مورد سوءاستفاده قرار می‌گیرند، بسیار بالاست.

شواهد موجود نشان می دهد کشورهای اروپایی و در راس آنان فرانسه، نه تنها به شعارهای خود در زمینه تساوی زن و مرد پایبند نیستند بلکه به نظر می رسد جایگاه زنان و حقوق قانونی آنان در این جوامع بیش از پیش تضعیف شده و آنان درمعرض ناامنی های رایج در این جوامع در عرصه های مختلف هستند.

چنانکه «سیلوی پیر-بروسلت» رییس نهاد عالی برابری در این زمینه خواستار ایجاد یک نهاد بلندپایه مستقل همگانی برای مبارزه با خشونت جنسیتی در جهان سیاست و اختصاص منابع مالی و انسانی بیشتر به مبارزه با خشونت خانگی در فرانسه شده است.

نویسنده: آتوسا دینیاریان 

112

بیشتر بخوانید:

انتقاد غریب‌ آبادی از برخورد خشونت‌ آمیز پلیس فرانسه با معترضان