سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه و حسین امیرعبداللهیان همتای ایرانی او پس از دیدار در مسکو، در یک نشست خبری مشترک شرکت کردند.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، لاوروف  وزیر خارجه روسیه در ابتدای این نشست گفت: ما توجه خاصی به توسعه روابط تجاری و اقتصادی داریم و علی رغم تحریم های آمریکا، روابط تجاری سال گذشته ۲۲ درصد افزایش یافته است.

وی در ادامه افزود: ما از خط مخرب غرب که در تلاش برای تغییر ساختار جهان است حمایت نمی‌کنیم، قوانین آمریکا بر اساس مقررات خودشان است برای همین در چارچوب گروه دوستداران حقوق بشر عمل میکنیم، در خصوص برجام گفتگو کردیم و خواهان احیای هرچه سریعتر برجام هستیم و در انتظار بازگشت آمریکا به این تعهد می باشیم.

لاوروف گفت: تمامی تحریم‌های غیرقانونی علیه ایران باید حذف شود، ما از سالم سازی اوضاع در خاورمیانه به خصوص احیای روابط ایران و عربستان استقبال میکنیم و از طرح صلح هرمز ایران حمایت می‌کنیم.

در ادامه این نشست امیرعبدالهیان افزود: امروز مذاکرات بسیار خوبی را در خصوص بررسی و مروری بر موضوعات دوجانبه با جناب آقای لاوروف به عمل آوردیم ما همه موضوعات سیاسی، امنیتی، فرهنگی، گردشگری، علمی و فناوری و تجاری را مورد توجه قرار دادیم همچنین آخرین وضعیت توافقات صورت گرفته برای امضای معاهده همکاری های راهبردی و بلندمدت دو کشور را مورد بررسی قرار دادیم ما در مرحله مذاکرات پایانی سند مربوطه بلند و راهبرد دو کشور هستیم و امیدوار هستم در آینده نزدیک میزبان آقای لاوروف در تهران باشیم و بتوانم این سند نهایی شده را به امضاء برسانیم.

وی در ادامه افزود: ما خواهان صلح در افغانستان هستیم، در رابطه با همکاری های اقتصادی و تجاری دو کشور به ویژه در یک و نیم سال گذشته پیشرفت های خوبی حاصل شده است، حجم تبادلات تجاری ما به بیش از سه و نیم برابر افزایش پیدا کرده است هرچند این افزایش متناسب با توانمندی های موجود در دو کشور نیست.

امیرعبداللهیان خاطرنشان کرد: همچنین مروری بر روابط کنسولی دو کشور داشتیم تسهیل تردد و از جمله فعالیت اقتصادی دو کشور و سهل رانندگان ترانزیت از جمله موضوعات مورد توجه ما بود و برای رفع موانع اتفاق نظر داریم، در خصوص همکاری‌های دوجانبه در بخش منطقه‌ای و بین‌المللی گفتگو کردیم، جمهوری اسلامی ایران ۴۹ سند را برای عضویت در نشست آتی اجلاس سران شانگهای در مجلس به تصویب رسانده است ما در این خصوص گفتگو کردیم.

او بیان داشت: در خصوص مزیت قطعی ایران در بریکس و تلاش‌های سازنده در خصوص تحولات جاری در قفقاز تمرکز ویژه‌ای را داشتیم تداوم تنش در این منطقه را به نفع هیچ یک از طرفین آذربایجان و ارمنستان نمیدانیم، تغییر امنیت در این منطقه با مداخلات خارجی و تلاش برای تغییرات ژئوپلیتیکی منطقه را عاملی برای هر چه بیشتر پیچیده تر شدن این منطقه می دانیم، معتقد هستیم باید از طریق مکانیسم ۳ + ۳ و بدون توسل به زور مسائل منطقه حل و فصل شود امیدوار هستم نتیجه این نشست و تلاش ها منجر به حل و فصل و مسالمت آمیز مساله شود.

113

بیشتر بخوانید:

گفتگوهای ایران و روسیه فعالانه ادامه دارد /در گام نهایی امضای معاهده همکاری های مشترک دو کشور ایران و روسیه قرار داریم