تهران- ایران پرس: رئیس جمهوری در دیدار با نخست وزیر ازبکستان ایران و ازبکستان با تکیه بر اشتراکات وسیع دو کشور و دو ملت می‌توانند روابط خود را در همه زمینه‌ها تقویت کنند.

چرا مهم است:

روابط ایران و ازبکستان به دلیل اشتراکات تاریخی، فرهنگی و زبانی، پتانسیل بالایی برای همکاری‌های اقتصادی و امنیتی دارد. تقویت این مناسبات می‌تواند به ثبات بیشتر در منطقه آسیای مرکزی نیز کمک کند.

زمینه خبر:

«عبدالله عارفوف» نخست وزیر ازبکستان به دعوت رسمی «محمدرضا عارف» معاون اول رئیس جمهور روز یکشنبه وارد تهران شد.

در این سفر، نخست‌وزیر ازبکستان علاوه بر دیدار و گفت‌وگو با مقامات کشورمان، در همایش تجاری مشترک فعالان اقتصادی دو کشور حضور یافت.

آنها چه می گویند:

«مسعود پزشکیان» رئیس جمهوری روز دوشنبه در دیدار با عبدالله عارفوف، نخست وزیر ازبکستان ضمن ابراز خرسندی از روند رو به گسترش روابط دو کشور اظهار داشت: ایران و ازبکستان پاره‌های یک پیکرند و در عرصه‌های تاریخی، فرهنگی، زبانی و اعتقادی، اشتراکات بسیار زیادی با یکدیگر داریم. مرزهای جغرافیایی نتوانسته و نمی‌توانند بین مردم دو کشور جدایی بیاندازند.

پزشکیان افزود: ما با تعمیق مناسبات و تبادل تجربیات، توانمندی‌ها و دستاوردهای متقابل می‌توانیم آسایش و رفاه بیشتر برای مردم کشورهایمان و صلح، امنیت و ثبات بیشتر را برای منطقه به ارمغان بیاوریم.

نخست وزیر ازبکستان نیز با اشاره به بازدید خود از نمایشگاه دستاوردهای علمی، صنعتی و فنی جمهوری اسلامی ایران، از پیشرفت‌های چشمگیر کشورمان در عرصه‌های مختلف ابراز خرسندی کرد و اظهار داشت: در رایزنی‌هایی که در جریان این سفر با مقامات ایرانی داشتیم و توافقات خوبی برای ارتقای حجم تبادلات تجاری دو کشور صورت گرفت.

نگاه عمیق‌تر:

استقبال مقامات ازبکستان از توانمندی‌های نخبگان ایرانی

امضای ۴ سند همکاری میان ایران و ازبکستان: گام‌های جدید در تقویت روابط دو جانبه

سفر نخست وزیر ازبکستان به ایران با هدف تقویت همکاری‌های اقتصادی

سیما مشتاقان