شرکت کنندگان در این حرکت اعتراضی که با شعار «دست از مساجد ما بردارید» مقابل ساختمان مرکز اسلامی برگزار شد، تصمیم کمیسیون نظارت بر خیریهها را محکوم و نسبت به تداوم دخالت در امور مسلمانان ابراز نگرانی کردند.
کمیسیون خیریه بریتانیا، نهادی که رئیس آن از سوی وزیر فرهنگ این کشور تعیین میشود و مسئولیت نظارت بر عملکرد موسسات خیریه را برعهده دارد، سه هفته پیش در پی کارزاری با انگیزه سیاسی علیه مرکز اسلامی بریتانیا، یک وکیل بریتانیایی به نام خانم «اما مودی» را که به گفته معترضان درک درستی از منافع جامعه مسلمانان ندارد به مدیریت این مکان عبادی تحمیل کرد.
هدف از این کار تداوم فعالیت مرکز اسلامی بریتانیا در راستای منافع دولت محافظه کار این کشور و ارائه اسلام مدنظر غرب به ویژه آمریکا است.
در عین حال اقدام کمیسیون خیریه بریتانیا اقدامی کاملا سیاسی و در راستای هم سویی لندن با واشنگتن صورت گرفته است. این تحول در پی آن صورت گرفت که کمیسیون خیریه بریتانیا ، مرکز اسلامی بریتانیا را بدلیل برگزاری مراسم ترحیم برای شهادت ناجوانمردانه سردار قاسم سلیمانی فرمانده شهید نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در سال 2020 به چالش کشید.
کمیسیون خیریه بریتانیا در دسامبر 2022 از بازشدن پرونده تحقیقاتی درباره عملکرد مرکز اسلامی خبر داد و اتهاماتی را به مدیریت آن نسبت داد.
دولت محافظه کار بریتانیا پیش از این همسویی و موافقت خود را با اقدام تروریستی دولت ترامپ در 3 ژانویه 2020 اعلام کرده است.نیروهای آمریکایی در آن هنگام با فرمان مستقیم دونالد ترامپ رئیس جمهور وقت آمریکا با حمله پهپادی به کاروان حامل سردار سلیمانی فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران و ابو مهدی المهندس معاون حشد الشعبی عراق در فرودگاه بغداد همه سرنشینان دو خودروی حامل آنها را به شهادت رساندند.
رئیس این کمیسیون طی بیانیهای که در 10 مه 2023 منتشر شد ادعا کرد که این اقدام برای حفاظت از جایگاه «خیریه» نزد افکار عمومی صورت گرفته و مدیر موقت تلاش خواهد کرد تا کیفیت مدیریت این سازمان را ارتقاء دهد.
بدین ترتیب کمیسیون خیریه بریتانیا به گمان خود تلاش کرده تا با این اقدامات مرکز اسلامی بریتانیا را ار دست کسانی که در راستای ترویج اسلام ناب محمدی (ص) فعالیت می کردند خارج سازد.
معترضانی که پنج شنبه شب مقابل مرکز اسلامی بریتانیا تجمع کردند، تاکید داشتند که نهادهای دولتی حق تعیین تکلیف برای باورهای جوامع مذهبی را ندارند و اقدام کمیسیون خیریه بریتانیا نیز یک دخالت بیدلیل در امور مرکز اسلامی محسوب می شود.
معترضان بر همین اساس خواستار لغو تصمیم کمیسیون خیریه و پایان دادن به دخالت در امور مراکز اسلامی شدند.
مسعود شجره رئیس کمیسیون اسلامی حقوق بشر اسلامی بریتانیا می گوید: کمیسیون خیریه بریتانیا روی مساجد و مراکز اسلامی در این کشور فشار گذاشته تا فعالیتهای عقیدتی خود را تعطیل کرده و دستورالعملهای آنها را اجرا کنند. «آنها میخواهند اسلام ناب محمدی (ص) را کنترل و یک اسلام منطبق با مبانی غربی را جایگزین کنند.»
شجره گناه مسئولین مرکز اسلامی بریتانیا را عدم تسلیم شدن در برابر اجرای دستورات نامشروع کمیسیون خیریه دانست و با ابراز نگرانی از آینده اسلام در غرب تاکید کرد: اگر قیام نکنیم و پای اعتقادات خود نایستیم آنها اسلام ما را تضعیف خواهند کرد و نسخه بریتانیایی آن را پیاده میکنند.
نکته مهم این است که اقدام غیر قانونی و مغرضانه کمیسیون خیریه بریتانیا علیه مرکز اسلامی این کشور با واکنش مخالف معتقدان به سایر ادیان ابراهمی نیز مواجه شده است.
در این راستا روز چهارشنبه نمایندگان دهها نهاد اسلامی، شخصیتهای علمی و کنشگران مسیحی و یهودی طی نامهای مشترک خطاب به رئیس کمیسیون خیریه بریتانیا تصریح کردند که این وظیفه هیچ نهاد دولتی نیست که به جوامع مذهبی بگوید که در مکان های عبادت خود چه می توانند بگویند یا مطالبی را باور کنند. نویسندگان خاطرنشان کردند که نتایج چنین اقداماتی منجر به اسلام هراسی و دوری مسلمانان از عبادتگاه های خود می شود.
نویسنده: سید رضا میرطاهر
112
بیشتر بخوانید:
برگزاری نمار جماعت مقابل ساختمان مرکز اسلامی انگلیس در پی تعطیلی آن توسط دولت این کشور