ایران پرس- تنش های نظامی بین بسیاری از قدرت های اتمی جهان در ماه های اخیر افزایش پیدا کرده است.

به گزارش ایران پرس به نقل از رسانه انگلیسی سان، آیا قدرت نمایی کیم جونگ اون رهبر کره شمالی با آزمایش های موشکی و تهدید آمریکا، نشانه هایی از بروز یک درگیری نظامی بزرگ است؟

آیا جنگ جهانی سوم می تواند روی دهد؟

تنش بین آمریکا، روسیه، چین و کره شمالی همچنان افزایش می یابد.

کیم جونگ اون زمانی که در 4 ژوئیه و روز استقلال آمریکا اولین موشک بالستیک قاره پیمای کره شمالی پرتاب شد، می خندید و می گفت « آمریکایی ها از بابت این هدیه که به مناسبت سالگرد استقلال آمریکا در چهارم ژوئیه برای آنها ارسال شد، خوشحال نخواهند بود. باید گاهی برای آنها هدایایی ارسال کنیم تا به آنها کمک کنیم حالت کسالت و بی حوصلگی آنها برطرف شود.»

کره شمالی موشک هواسونگ 14 (Hwasong-14) را آزمایش کرد که گفته می شود می تواند به خاک آمریکا برسد. دونالد ترامپ هشدار داد که «رفتارهای بد» کره شمالی، «پیامدهای سختی» به دنبال خواهد داشت.

رهبر کره شمالی با مطرح شدن پیشنهاد تحریم جدید، جنگ لفظی خود را افزایش داد و ادعا کرد که آمریکا «از مرگ خود استقبال می کند» و می تواند با «یک حمله نابود شود».

کره شمالی تنها در سال 2016، برخلاف قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل درباره جلوگیری از هر گونه آزمایشی، دو آزمایش هسته ای انجام داد و 24 موشک بالستیک را پرتاب کرده بود.

امسال یکی از آزمایش های موشکی کره شمالی شکست خورد و موشک آزمایش شده بلافاصله پس از پرتاب منفجر شد.

کره شمالی همچنین تهدید کرده است که بمباران هسته ای ژاپن «بسیار ساده» است و اینکه هر کسی از دشمنان آنها حمایت کند هدف قرار خواهد گرفت.

این کشورهمچنین تهدید کرده است که «جنگ اتمی می تواند هر لحظه آغاز شود»، اما بیشتر کارشناسان معتقدند که کره شمالی حمله ای را آغاز نخواهد کرد، چرا که در مقابل حمله متقابل آمریکا جان به در نخواهد برد.

کره شمالی همچنین آمریکا را به یک جنگ تمام عیار هسته ای تهدید کرده و ادعا کرده است که ابرقدرت آمریکائی از موشک های کیم جونگ اون می ترسد.

مدت ها است که پس از پایان جنگ سرد و سقوط اتحاد جماهیر شوروی به نظر می رسید انتظار بروز جنگ با روسیه و چین از بین رفته است.

اما روابط پر تنش بین قدرت های نظامی جهان به این معنی است که احتمال وقوع یک درگیری جهانی بیشتر از گذشته شده است.

در روز 30 ژوئیه نیروی هوایی آمریکا با انتشار بیانیه‌ای از پرواز دو فروند بمب‌افکن مافوق صوت بر فراز شبه‌جزیره کره، در پاسخی مستقیم به آزمایش‎های موشکی اخیر کره شمالی خبر داد. همچنین گزارش هایی منتشر شد از اینکه ترامپ یک حمله نظامی علیه کره شمالی را بررسی می کند.

جنگ جهانی سوم در صورت وقوع، چگونه شروع می شود؟

حضور روسیه و آمریکا در جنگ سوریه وضعیتی را به وجود آورده است که هواپیماهای دو کشور برای انجام ماموریت های خود به صورت خطرناکی در نزدیکی هم پرواز می کنند.

پس از آنکه یک جنگنده نیروی دریایی آمریکا یک هواپیمای سوری را ساقط کرد، روسیه در ماه ژوئن هشدار داد که از این پس تمامی جنگنده های ائتلاف بین المللی را که برفراز غرب رودخانه فرات سوریه پرواز کنند، هدف تلقی خواهد کرد.

اگر جنگ جهانی سوم روی دهد به نظر می رسد که روس ها هم می توانند بخشی از آن باشند.

اما به احتمال زیاد اگر جنگ جهانی سوم اتفاق بیفتد، صدها مایل دورتر از سوریه شعله ور خواهد شد.

برخی از کارشناسان ادعا می کنند که لتونی کشوری است که احتمالا جنگ جهانی سوم از آنجا شروع خواهد شد.

پروفسور پاول میلر (Paul D Miller)، از دانشگاه دفاع ملی در واشنگتن، که اشغال شبه جزیره کریمه و درگیری های اوکراین را پیش بینی کرده بود، گفت که کشورهای بالتیک هدف بعدی روسیه است.

اما پوتین از ارتش سنتی برای اینکار استفاده نخواهد کرد و به جای آن دوباره شبیه همان حوادثی را که در اوکراین اتفاق افتاد، میهن پرستان روس تبار را در آن کشورها تحریک می کند.

پروفسور میلر می گوید «پوتین به احتمال زیاد در طول دو سال آینده، یک بحران مسلحانه مبهم را ایجاد خواهد کرد به طوری که عوامل آن قابل انکار باشند.»

پس از تهدید روسیه به ساقط کردن هواپیماهای ائتلاف برفراز غرب سوریه، در گزارش هایی ادعا شده است که در ماه ژوئن یک جنگنده سوخو27 روسیه با حرکاتی بسیار خطرناک در 5 / 1 متری یک هواپیمای شناسایی آرسی 135 آمریکا در آسمان بالتیک به پرواز درآمده است. یکی از مقامات ارتش آمریکا این حرکت را بسیار تحریک کننده و دیوانه وار دانست.

چه کسی برنده جنگ خواهد شد؟

غیر ممکن است به صورت قطعی گفته شود چه کسی جنگ را خواهد برد، اما آمریکا بیشتر از هر کشور دیگری در زمینه های نظامی سرمایه گذاری کرده است.

آمریکا تنها کشوری است که نسل پنجم جنگنده های اف 22اس و اف 35 را در اختیار دارد که هنوز از مرحله آزمایشی خارج نشده است.

روسیه بر روی یک فروند جنگنده رادار گریز و چین بر روی چهار فروند کار می کنند.

در بخش زیر سطحی نیز، نیروی دریایی آمریکا 14 زیردریایی با قابلیت حمل موشک های بالستیک و 280 موشک هسته ای دارد.

نیروی دریایی آمریکا همچنین 4 زیردریایی با قابلیت حمل موشک های هدایت شونده به همراه 154 موشک کروز تامهاوک در اختیار دارد و 54 زیردریایی جنگنده هسته ای در اختیار دارد.

روسیه تنها 60 موشک زیردریایی دارد اما گفته می شود که در حال توسعه قابلیت رادارگریزی هستند.

آنها همچنین در حال توسعه بمب های 100 مگاتنی هسته ای تورپدو (torpedo) هستند.

چین تاکنون 5 زیردریایی تهاجمی هسته ای، 53 زیردریایی دیزلی و 4 زیردریایی با قابلیت حمل موشک های بالستیک هسته ای در اختیار دارد.

اما این قدرت بزرگ (چین) در حال توسعه توانمندی های خود است.118/111