ایران پرس- آشوب خیابانی در شهر شارلوتزویل ایالت ویرجنیا میان هواداران برتری سفید و مخالفان ، بار دیگر غول خفته تعارضات نژادی در امریکا را از خواب بیدار کرد.

غولی که با خونین ترین جنگ تاریخ امریکا - جنگ داخلی در سال های 1861 تا 1864- و مبارزات خونین جنبش حقوق مدنی - در دهه های 1950 و 1960 - از پا در نیامده بود،اکنون در در دهه دوم قرن بیست و یکم دوباره سر از خواب برداشته است.تظاهراتی که قرار بود در اعتراض به تلاش برای برداشتن مجسمه ژنرال لی، فرمانده ارتش ایالت های جدایی طلب در جنگ داخلی برگزار شود، به فرصتی برای بروز تعارضات نژادی در این کشور بدل شد.حامیان برتری نژاد سفید در چارچوب تفکرات راست افراطی ، در این تجمع نه فقط علیه سیاهپوستان که علیه دیگر اقلیت های نژادی ، مذهبی و اجتماعی نیز شعار سر دادند . 

با این حال  سیر تحولات اجتماعی و فرهنگی در امریکا طی دهه های اخیر به گونه ای حرکت کرده است که نژادپرستان دیگر قادر نیستند آنگونه که در دوران وحشت حاکمیت کوکلاس کلان ها یکه تازی می کردند، خیابان ها را به قرق خود در آورند.اکنون چند تظاهراتی با مقاومت جریان های برابرخواه و ضد نژادپرستی مواجه می شود و اجازه برپایی نمی یابد. این رویداد نشان می دهد با وجود حفظ سنت دیرپایی نژادپرستی در لایه های اجتماعی امریکا،مردم این کشور از چپگرایان لیبرال تا حتی برخی راستگرایان محافظه کار مخالف تنش های نژادی در این کشور هستند .

هر چند که پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری و شعارهای ضد نژادی وی در بیدار شدن این غول موثر بوده است. ترامپ سخنرانی ورود به رقابت های انتخاباتی سال 2016 را با حمله شدید به مکزیکی تبارها و مهاجران غیر قانونی انجام داد و در ادامه راه خواستار ممنوعیت ورود مسلمانان به امریکا و احداث دیوار مرزی با مکزیک شد. اکنون شش ماه پس از آغاز ریاست جمهوری ترامپ ، جامعه امریکا بار دیگر با تحرکات نژاد پرستان مواجه شده است.

«مایکل سینگر» شهردار شارلوتسویل نیز گفت:" سیاست های نادرست دونالد ترامپ و دولت وی عامل اصلی بروز حوادث و درگیری‌ روزهای اخیر میان نژادپرستان و مخالفان در این شهر است " . 

این گروه در تلاش هستند با زنده نگه داشتن سمبل های دوران برده داری و جنگ داخلی ، همچنان نژاد سفید را برتر از دیگران بشمارند . در این میان ، آنان به دولت کنونی امریکا ، بویژه شخص دونالد ترامپ امید بسته اند تا در سایه اجرای قوانین و فرمان های ضد مهاجرتی و بیگانه ستیزانه ، جدایی نژادی را در این کشور را احیا نمایند .

«دیوید دوک»از رهبران جریان نژادپرست و از هواداران ترامپ به رئیس جمهوری امریکا گفت : " توصیه می کنم که به چهره خود در ایینه نگاه کن و به خاطر داشته باش که این سفیدپوستان امریکایی بودند که تو را رئیس جمهوری کردند نه چپگرایان افراطی." اما این که جامعه مدنی در امریکا ، بویژه گروه های مدافع برابری نژادی اجازه تحقق چنین پیوندی را میان دولت ترامپ و نژادپرستان بدهند ، جای تردید جدی دارد.  118/111