ایران پرس- امیرسرتیپ «امیر حاتمی»، وزیر دفاع با بیان اینکه جمهوری اسلامی می‌تواند از همه موانع و سدهای ضد موشکی عبور کند تاکید کرد: صنعت دفاعی ایران یکی از مولفه‌های اصلی استقلال و ضامن امنیت و ثبات کشور است.

وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح ایران روز دوشنبه در مراسم رونمایی از موشک «فاتح مبین» تصریح کرد: امروز هیچ مانعی نمی‌تواند مقابل این موشک بایستد.

«فاتح مبین»، نسل جدید موشک‌های نقطه زن زمینی و دریایی مجهز به سیستم جستجوگر پیشرفته و هوشمند است که می‌تواند با دقت و سرعت بالا، اهداف مورد نظر را در زمین و دریا مورد اصابت قراردهد.

«مؤسسه امریکن‌انترپرایز» که یکی از شناخته‌شده‌ترین و تأثیرگذارترین اندیشکده‌های آمریکایی در زمینه مسایل امیتی و نظامی است در گزارشی تحت عنوان «آینده سیاست امنیتی ایران» و به قلم «متیو مک‌اینیس» کارشناس ارشد سابق ایران در ستاد فرماندهی مرکزی ارتش آمریکا با اشاره به توانایی موشک‌های بالستیک ایران می‌نویسد: «وقتی مهندسان ایرانی توانستند موشک‌های اسکاد را خودشان تولید کنند، زرادخانه موشک‌های بالستیک ایران تبدیل به نگین انگشتری صنایع دفاعی این کشور شد».

مک‌اینیس با تأکید براین‌که «تهران به دنبال بومی‌سازی سلاح‌ها و سایر زیرساخت‌های نظامی است»، دلایل این تأکید بر بومی‌سازی نظامی را تحریم‌های غربی و انگیزه‌های ایدئولوژیک ایران برای استقلال‌طلبی و دست‌یابی به خودکفایی دفاعی بر اساس اصول اقتصاد مقاومتی می‌داند.

یکی از دلایل تاکید بر توانمندسازی بخش دفاع موشکی تجربیات زمان جنگ تحمیلی است.

ایران در زمان جنگ تحمیلی که با حمایت گسترده قدرت‌های جهانی از صدام  آغاز شد؛ آسیب‌های زیادی را بویژه در حملات موشکی رژیم بعث عراق به شهرها و مناطق مسکونی متحمل شد. اما شکی نیست که امروز آمریکا توانمندی و اقتدار نظامی ایران را سدی بزرگ مقابل سلطه‌جویی خود می‌داند و به همین علت سعی دارد با سیاه‌نمایی توان دفاعی ایران را تهدید امنیتی نشان دهد.

اما جمهوری اسلامی ایران به راه خود ادامه داده است و تحت تأثیر هیچ تهدید، تحریم و فشاری قرار نمی‌گیرد و متخصصان ایرانی این مسیر را همچنان ادامه خواهند داد.

«محمد جواد ظریف»، وزیر خارجه ایران در مصاحبه‌ای با «یورگن تودنهوفر» روزنامه‌نگار مشهور آلمانی می‌گوید:

«ما در منطقه در مقایسه با دیگر کشورها کمترین هزینه را برای تسلیحات اختصاص می‌دهیم. عربستان سعودی موشک‌هایی با برد بیشتر از ما در اختیار دارد که قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای را هم دارند و این در حالی است که موشک‌های ایران این‌چنین طراحی نشده‌اند.»

واضح است که آمریکا توان موشکی ایران را نه فقط به عنوان یک مسئلۀ امنیتی بلکه به عنوان یکی از مؤلفه‌های تأثیرگذار بر قدرت ملی و منطقه‌ای ایران می داند و به همین علت همه تلاش خود را بر این موضوع متمرکز کرده است.  

حضور مقتدرانه ایران در منطقه در واقع راه سلطه جویی  را سد کرده است و اجازه نمی دهد که مثلث آمریکا؛ اسراییل و عربستان به اهداف خود برسند. مخالفت آمریکا با اقتدار نظامی و قدرت بازدارندگی و دفاعی ایران را نیز می ‏توان در همین نکته تفسیر کرد.

حضرت آیت الله  خامنه‌ای، رهبر معظم انقلاب در این زمینه در بیاناتی در دیدار اخیر سران قوا و مسئولان و کارگزاران نظام تصریح کردند؛ حضور در منطقه و طرفداری ملتها از جمهوری اسلامی، عمق راهبردی ایران  است و هیچ دولت عاقلی از این مؤلفه‌های قدرت بخش صرف نظر نمی‌کند. 137/120

نویسنده: نسرین خویی

بیشتر بخوانید:

امیر حاتمی: می‌توانیم از همه سد‌های ضد موشکی عبور کنیم+ ویدئو

تشریح قابلیت‌های موشک کروز هوا- پایه سپاه با برد ۱۵۰۰ کیلومتر